Liity verkostomme!

Talous

Euroopan tulevaisuus: varapuheenjohtaja Viviane Reding keskusteluja kansalaisten Helsingissä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

urlEuroopan komission varapuheenjohtaja Viviane Reding (kuvassa) on Helsingissä Euroopan parlamentin jäsen Sirpa Pietikäisen kanssa 24. syyskuuta keskustelemassa noin 300 kansalaisen kanssa Euroopan tulevaisuudesta. Keskustelu käydään 24. syyskuuta klo 10–00 (12–00 CET) osoitteessa Vanha ylioppilastalo, Mannerheimintie 9, Helsinki.

Huominen tapahtuma on 30. päivä kansalaiskeskustelujen sarjassa, jota komissaarit pitävät koko Euroopan unionissa yhdessä kansallisten ja paikallisten poliitikkojen ja Euroopan parlamentin jäsenten kanssa. Jokainen keskustelu keskittyy kolmeen pääaiheeseen: talouskriisi, kansalaisten oikeudet ja Euroopan tulevaisuus.

"Suomi on 3. sija Maailman talousfoorumin maailmanlaajuisessa kilpailukykyindeksissä, johtava jäsenvaltio - paras todiste siitä, että ahkera työ palkitaan menestyksellä. Suomi kävi läpi kovan pankkikriisin 1990-luvulla, mutta vakavien ja vaikeiden rakenneuudistusten jälkeen , se tuli vahva ja kilpailukykyinen. Suomi voi olla eurooppalainen malli muille taloudellisissa vaikeuksissa oleville läänille tänään. Odotan innolla kuulevani Suomen kansalaisten kokemuksista sekä heidän näkemyksistään ja odotuksistamme unionin tulevaisuudesta. EU: n kansalaisvuoropuhelut ovat erinomainen foorumi tällaisten kokemusten jakamiselle Euroopan laajuisesti ", totesi oikeusasioista, perusoikeuksista ja kansalaisuudesta vastaava varapuheenjohtaja Reding.

Mainos

On aika käydä perusteellinen keskustelu siitä, millaista unionia eurooppalaiset ja suomalaiset haluavat. Euroopan parlamentin vaalit vuonna 2014 tekevät tästä keskustelusta entistä tärkeämmän. Helsingin kansalaisten vuoropuhelu tarjoaa mahdollisuuden kommentoida, jakaa näkemyksiä ja esittää kysymyksiä varapuheenjohtaja Redingille ja Euroopan parlamentin jäsenelle Sirpa Pietikäiselle. Palautteen pohjalta laaditaan poliittinen visio Euroopan tulevaisuudesta, joka esitellään alkukeväällä 2014.

Ennakkorekisteröinti vaaditaan. Keskustelua johtaa André Noël Chaker, "Speakers of the Year 2012", Speakers Forum Finland. Tapahtuma suoratoistetaan suorana Internetin kautta a webcast. Kansalaiset kaikkialta Euroopasta voivat myös osallistua Twitterin kautta käyttämällä hashtagia #EUDeb8. Kysymyksiä voidaan lähettää myös tähän osoitteeseen: [sähköposti suojattu]

Tapahtuman järjestää Euroopan komission edustusto Helsingissä. Euroopan kansalaisten teemavuoden kumppaneita Suomessa ovat pääministerin kanslia ja Eurooppa-liike. Euroopan kansalaisten teemavuoden suurlähettiläs on Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb.

Mainos

Tausta

Mistä kansalaisten vuoropuhelut ovat?

Tammikuussa Euroopan komissio käynnisti Euroopan kansalaisten teemavuodeksi (IP / 13 / 2), vuosi, joka on omistettu kansalaisille ja heidän oikeuksilleen. Koko tämän ja ensi vuoden aikana Euroopan komission jäsenet yhdessä kansallisten ja paikallisten poliitikkojen ja Euroopan parlamentin jäsenten kanssa tapaavat Euroopan kansalaisia ​​ja kuulevat heidän odotuksensa EU: n tulevaisuudesta.

Varapuheenjohtaja Reding on jo käynyt keskusteluja Berliinissä, Dublin, Thessaloniki, Bryssel, Esch, Varsova, Heidelberg, Sofia, Namur että Trieste. 2013: ssä ja 2014: n ensimmäisten kuukausien aikana käydään paljon enemmän vuoropuheluja kaikkialla Euroopan unionissa. Näiden keskustelujen aikana Euroopan, kansalliset ja paikalliset poliitikot käyvät keskustelua kaikkien elämänalojen kansalaisten kanssa. Seuraa kaikkia Vuoropuhelut täällä.

Paljon on saatu aikaan kaksikymmentä vuotta sitten käyttöön unionin kansalaisuuden: viimeisin EU tutkimus osoittaa, että nykyään 62% kansalaisista tuntee olevansa "eurooppalaisia". Suomessa tämä luku on 73%. Koko EU: ssa kansalaiset käyttävät oikeuksiaan päivittäin. Mutta ihmiset eivät aina ole tietoisia näistä oikeuksista. Esimerkiksi noin puolet suomalaisista (49%) sanoo haluavansa tietää enemmän oikeuksistaan ​​EU: n kansalaisina.

Siksi komissio on tehnyt vuodesta 2013 Euroopan kansalaisten teemavuoden. Kansalaisten vuoropuhelut ovat tämän vuoden ydin.

Miksi komissio tekee tämän nyt?

Koska Eurooppa on tienhaarassa. Euroopan tulevaisuudesta keskustellaan kaikkialla EU: ssa, ja monet äänet puhuvat siirtymisestä kohti poliittista unionia, kansallisten valtioiden federaatiota tai Euroopan Yhdysvaltoja. Tulevat kuukaudet ja vuodet ovat ratkaisevia Euroopan unionin tulevan kehityksen kannalta. Euroopan yhdentymisen on jatkuttava yhdessä unionin demokraattisen legitiimiyden vahvistamisen kanssa. Siksi kansalaisille on annettava suora ääni tässä keskustelussa tärkeämpää kuin koskaan.

Mikä tulee olemaan lopputulos Dialogues?

Kautta saadun palautteen aikana vuoropuhelut auttaa ohjaamaan komission kuin se laatii suunnitelmia tulevan uudistamisen EU. Yksi päätavoitteista vuoropuhelujen myös valmistella maaperää 2014 Euroopan vaaleissa.

On 8 toukokuuta 2013 Euroopan komissio julkaisi toisen EU kansalaisuuteen vuonna, Joka esittää 12 uusia konkreettisia toimenpiteitä ongelmien ratkaisemiseksi kansalaisilla vielä (IP / 13 / 410 että MEMO / 13 / 409). Kansalaisten raportti on komission vastaus toukokuussa 2012 pidettyyn laajaan verkkokuulemiseen (IP / 12 / 461) ja EU: n kansalaisten oikeuksia ja heidän tulevaisuutta koskevassa kansalaisvuoropuhelussa esitettyjä kysymyksiä ja ehdotuksia.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa