Liity verkostomme!

Talous

200 kaupunginjohtajat tukea reilun kaupan jälkeisissä 2015 globaali tavoitteita köyhyyden poistamiseksi ja kestävän kehityksen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Signees of Reilu kauppa vuoden 2015 julistuksen jälkeen esiteltiin tänään ennen Yhdistyneiden Kansakuntien vuosituhannen kehitystavoitteita koskevaa tapahtumaa. Tämä julistus, jonka muun muassa ovat allekirjoittaneet Rio de Janeiron (Brasilia), Soulin (Etelä-Korea), Pariisin (Ranska) ja Madridin (Espanja) pormestarit, kehotetaan maailman johtajia tukemaan reilua kauppaa vuoden 2015 jälkeisessä globaalissa maailmassa kestävän kehityksen puitteet, jotka korvaavat vuosituhattavoitteet, korostaen, että kaikkien uusien maailmanlaajuisten puitteiden on oltava myös oikeudenmukaisia.

 Tänään, 25. syyskuuta New Yorkissa järjestetyn Yhdistyneiden Kansakuntien erityistapahtuman, jolla seurataan vuosituhattavoitteiden saavuttamiseen tähtääviä ponnisteluja, reilun kaupan liike julkisti laajan tukensa uuden kestävän kehyksen kehyksen kampanjalle. joka tukee reilua kauppaa ja kaupan oikeudenmukaisuutta. Ensimmäisen allekirjoittajan, Puolan Poznanin kaupunginjohtajan, 200 pormestaria ympäri maailmaa, mukaan lukien Rio de Janeiron, Soulin, Pariisin ja Madridin pormestarit, sekä yli 120 valittua paikallisviranomaista ja 270 kansalaisyhteiskunnan organisaatiota on allekirjoittanut viime kuukausien aikana. reilun kaupan vuoden 2015 jälkeen -julistus. Tässä julistuksessa vaaditaan uutta maailmanlaajuista kehystä, joka luo oikeudenmukaisen, oikeudenmukaisen ja kestävän maailman ja tukee reilua kauppaa parhaiden käytäntöjen mukaisena kehityskumppanuutena hallitusten, paikallisviranomaisten, yritysten ja kansalaisten välillä.

Viime viikkoina tulokset on myös annettu eri hallituksille. Saatuaan virallisesti allekirjoittajien nimet kehitysyhteistyökomissaari Andris Piebalgs (kuvassa) sanoi: "Yhdistämällä yksityisen sektorin, kansalaisyhteiskunnan ja paikallisviranomaiset valtuuttamaan pienet tuottajat ja maataloustyöntekijät, reilu kauppa on erinomainen esimerkki globaalista kumppanuudesta, jonka seisovat. " Hän lisäsi, että "EU jatkaa yhteistyötään kumppaneidensa kanssa reilun kaupan ja kestävän kulutus- ja tuotantokäytäntöjen tukemiseksi".

Mainos

"Haluamme kiittää kaikkia allekirjoittaneita pormestareita, paikallisia johtajia ja kansalaisyhteiskunnan organisaatioita ympäri maailmaa siitä, että he ovat esittäneet niin näkyvän reilun kaupan", sanoi reilun kaupan edunvalvontatoimiston pääjohtaja Sergi Corbalán. "Reilu kauppa on paras käytäntö Köyhyyden vähentäminen voi vastata kestävään kehitykseen. Siksi olisi loogista, että tuleva kestävän kehityksen kehys vuoden 2015 jälkeen edistäisi reilun kaupan käyttöönottoa. "

Mainos

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa