Liity verkostomme!

Talous

EU keskustelee tulevaisuuden kehittämisen painopisteet yhteistyössä Karibian

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20130404_01Kehitys Andris Piebalgs osallistuu huomenna (19 syyskuu) seminaarissa Guyanassa keskustelemaan tulevan kehityksen yhteistyön puitteissa 11th Euroopan kehitysrahaston (EKR) (joka alkaa 2014-2020) Karibian alue. Tapahtuman aikana, mikä tapahtuu 19 - 20 syyskuun komission odotetaan vahvistavan, että EU on valmis antamaan € 1 miljardin seuraavan EKR apurahoina heikoimmassa asemassa olevien ihmisten Karibian alueella.

Seminaarin edessä komissaari Piebalgs sanoi: "Uusi sitoutumisemme osoittaa tarpeen järjestää kehitysyhteistyöresursseja vastaamaan paremmin alueen maiden erityistarpeita. Muutosohjelmassa esitetty uusi lähestymistapa Kohdista alueet, joilla on edelleen vaikeuksia saavuttaa vuosituhannen kehitystavoitteita, mikä auttaa varmistamaan, että jokainen käyttämämme euro tavoittaa ne, jotka sitä eniten tarvitsevat. "

Haiti, ainoana vähiten kehittyneisiin maihin alueella, saavat yli 40% näistä varoista tukea edelleen taisteluaan kohti jälleenrakentamista ja köyhyyden torjuntaa. Vaikka edistystä on tapahtunut kohti maan jälleenrakentamista maanjäristyksen jälkeen 2010, paljon on vielä tehtävää. Uudessa EKR päälle meneillään yhteistyötä ruokaturvan, kaupunkikehitys ja vahvistamalla valtion hallinnon uudistukset, koulutus tulee uusi alue tukea.

Mainos

Vierailun aikana komission jäsen Piebalgs odotetaan täyttävän presidentti Guyanan Hänen korkeutensa Donald Ramotar sekä pääsihteerille Karibian yhteisön (CARICOM) ja Cariforumille AKT (CARIFORUM) suurlähettiläs Irwin LaRoque. Hän myös pitää kokouksen kansalaisjärjestöjen kanssa ja käydä EU: n rahoittama projekti, joka tukee aallonmurtajat ja ilmastonmuutoksen torjunta ja lieventäminen.

Tausta

Karibian alue alla 11th EKR

Mainos

15 Karibian AKT-maiden (lukuun ottamatta Bahama) saavat kahdenväliset määrärahajakoa 11th EKR. Lisäksi kaikkien näiden maiden on jatkossakin oikeutettu käyttämään alueellisia ohjelmia.

Agenda for Change (komission suunnitelma suunnata apunsa asettaa etusijalle maita ja aloja, jotka tarvitsevat sitä eniten) vaatii voimavarojen keskittämistä alueiden ja maiden enemmän tarpeessa ja lisätyötä saavuttamaan vuosituhattavoitteet tarvitse olla tehty.

Vaikka joidenkin maiden kahdenvälisiä rahoitus pienenee seurauksena antamat suuntaviivat muutossuunnitelma, EU ehdottaa lisäämään merkittävästi määrärahoja Karibian alueellisia ohjelmia, joiden mukaisesti pääalueeseen yhteistyön tulee: alueellinen integraatio ja kauppa, turvallisuus ja ilmastonmuutos ja ympäristö.

Seuraavien seitsemän vuoden aikana EU haluaa kanavoida enemmän tukea aluetasolla kautta hiljattain Karibian Investment Facility, joka on uusi mekanismi sekoittamista lainoina. Sekoitus voi olla keskeinen väline mittakaavassa jopa käytettävissä olevia resursseja, katalysoivat investointeja ja tukea yksityistä sektoria. Suuriin infrastruktuurihankkeisiin (esimerkiksi energia-alalla) voi olla tehokas, jos päämäärä alueellisella tasolla johtuu siitä, että useat Karibian maissa on suppea.

Tiedot vierailun

Päätarkoitus käynti on oltava alue- ohjelmointi seminaari, jossa keskustellaan ensimmäisen kerran alueellisia ja kahdenvälisiä painopisteet kumppanimaiden alueella ja saada sopimuksen valintaan Painopistealojen yhteistyöhön.

Seminaari on avoin komission jäsen, joka käsitellään täysistunnossa yhdessä Guyanan presidentti Ramotar ja pääsihteeri Caricomin / Cariforumin, ja jälkeenpäin täyttää kaikki maan valtuuskunnat keskustella kahdenvälisen yhteistyön painopisteet kullekin niistä. Myös prioriteetit alueellisesta ohjelmasta 2014-2020 keskustellaan asianomaisten viranomaisten kanssa Caricomin / Cariforumin.

Seminaarin jälkeen komissaari tapaa edustajia Karibian kansalaisyhteiskunnan ja maksaa vierailun yhdessä rahoittaman hankkeen EU, Guyana Mangrove entistysprojektiksi. Tavoitteena on rakentaa ja korjata aallonmurtajat (kuten seinät, maa pengerrykset, mangrovemetsät ja hiekka riuttoja), jotka ovat jo pitkään ollut etusijalla EU kehityksen toimintaa maassa. Guyanan rannikolla sijaitsee merenpinnan alapuolella ja siten jatkuvasti alttiina meriveden tulvia. Aiheellista aallonmurtajat ovat elintärkeitä säilyttämiseksi Ihmisasutuksen ja taloudellista toimintaa uhkaa alueilla.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa