Liity verkostomme!

Talous

EU-varat monipuolistaa maaseudun taloutta tuottaa vain vähän vastinetta sanoa EU: n tilintarkastajien

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

200213603-001Jäsenvaltiot olivat usein taustalla on tarve viettää varojen myöntämisen sijasta arvio tarkoituksenmukaisuutta monipuolistamishankkeisiin itse. Joissakin jäsenvaltioissa kaikki hyväksyttävät rahoitettiin jossa riittävä budjetti oli saatavilla riippumatta siitä, miten hanke arvioitiin kannalta sen vaikuttavuutta ja tehokkuutta. Vasta myöhemmin vuosina, jolloin rahoitusta oli tiukka, parempia hankkeita hylättiin.

EU: n maaseudun kehittämisen menot, jotka liittyvät maaseutualueiden taloutta on tarkoitus puuttua havaittujen ongelmien maaseudulla kuten väestökadosta, taloudellisten toimintaedellytysten niukkuus ja työttömyys. Se tarjoaa rahoitusta ihmisille ja maaseutuyritykset hankkeisiin auttaa tukea kasvua, työllisyyttä ja kestävää kehitystä. Suunnitellut EU menot näihin toimenpiteisiin oli € 5 miljardia 2007-2013 ajan ja € 2 miljardia myös varattu päässä jäsenmaiden kansallisista varoista. Tarkastus kattoi komission vastuut ja kuusi jäsenvaltiota (Tšekki, Ranska - Aquitaine, Italia - Campania, Puola, Ruotsi (Västra Gotlanti) ja Iso-Britannia - Englanti (Yorkshire ja Humber).

Olennaisin tavoite, työpaikkojen luomisen ole suunnattu asianmukaisesti. Menetelmät seurannan ja arvioinnin paikallaan ei salli todellisen kuvan työpaikkojen ja ylläpitävät näitä toimenpiteitä voidaan todeta. Näyte tarkastetut hankkeet osoittivat, että ne olivat vain kohtalaisen onnistunut tuottavan työllisyyden he tarkoitus.

Mainos

Monissa tapauksissa EU tarkastajat havaitsivat, että hankkeet olisivat aloittaneet myös ilman EU-rahoitusta, mikä johtaa tehotonta käyttöä rajoitettu EU-varoja. Jäsenmaiden tarkastuksia kohtuullisuus hankkeiden kustannuksia ei riittävästi vähentää ylitys. Lisäksi esimerkkejä liiallista hallinnollista taakkaa ja maksujen viivästyminen tunnistettiin.

"Se, että tarkastetut jäsenvaltiot ja alueet eivät ole määritelty selkeästi, mitä he haluavat saavuttaa osoittaa strategia, joka on kysyntä johti eikä objektiivisiin odotuksiin. Käytännössä tämä johtanut tilanteisiin, joissa melkein minkä tahansa hankkeen voidaan mahduttaa alle asetettuja tavoitteita ", sanoo Jan Kinšt, tilintarkastustuomioistuimen vastaava jäsen raportin.

ECA arvioi toimenpiteet oli suunniteltu ja toteutettu siten, että edistää tehokkaasti kasvua ja työpaikkojen ja onko tehokkain ja tehokas projekteja valittiin rahoitusta. Lisäksi tilintarkastustuomioistuin arvioi, onko käytettävissä seurannan ja arvioinnin tietojen luotettavaa, täydellistä ja ajantasaista tietoa tuloksista toimenpiteitä.

Mainos

Tarkastuksessa havaittiin, että, että yleisesti ottaen komissio ja jäsenvaltiot ovat vain rajallisesti, saavutettu kustannustehokkuus kautta toimenpiteistä, jotka liittyvät maaseutualueiden taloutta, koska tuki ei järjestelmällisesti ohjataan hankkeisiin, jotka olivat todennäköisesti saavuttaa tarkoitus toimenpiteitä.

Tämä johtui puuttuvat selkeät tarpeet interventioon tai erityisten tavoitteiden maaseudun kehittämisohjelmissa (RDP), leveä kelpoisuusvaatimukset hyväksytty, jotka eivät rajoita hankkeita kuin todennäköisimmin saavuttaa monipuolistaminen ja valintakriteerit, jotka eivät valita kaikkein tehokkaita hankkeita tai ei sovellettu lainkaan. Liian usein, ja varsinkin alussa ohjelmakauden hankkeiden valinnasta johtui enemmän tarve viettää varojen myöntämisen kuin laatu itse hankkeiden. Joissakin jäsenvaltioissa kaikki hyväksyttävät rahoitettiin jossa riittävä budjetti oli saatavilla riippumatta siitä, miten hanke arvioitiin.

ECA vuoksi suositellaan, että:

Maaseudun kehittämisohjelmissa jäsenvaltioiden olisi selkeästi, miten ja miksi julkisen intervention investointeihin maatalouden ulkopuolelle auttavat näiden esteiden esimerkiksi markkinahäiriöihin liittyviä esteitä työllisyyttä ja kasvua. Jäsenvaltioiden pitäisi asettaa erityiset ja mitattavissa olevat tavoitteet suhteessa näihin tarpeisiin. Komission olisi hyväksyttävä vain ne RDP, jotka esittävät perusteltuja ja kattavat strategiat, selkeä perusta, jotka osoittavat, kuinka julkiset toimenpiteet edistävät strategisiin tavoitteisiin kasvun edellytysten luomiseen ja työllistymismahdollisuuksia.

Jäsenvaltioiden olisi laadittava ja johdonmukaisesti soveltaa kriteereitä, joilla varmistetaan valinta tehokkain, kestävien hankkeiden osalta jäsenvaltioiden erityisiä tavoitteita. Komission olisi varmistettava, että näitä kriteerejä asianmukaisesti ja jatkuvasti soveltaa, paitsi tapauksissa talouden pulaa.

Komission ja jäsenvaltioiden olisi edistettävä hyväksymistä parhaiden käytäntöjen osalta riskejä vastaan ​​nollavaikutuksesta ja siirtymä. Komission tulisi kannustaa jäsenvaltioita hyväksymään käytäntöön, jossa menot investointeihin olisivat kelvollisia vain kuluessa tuen hyväksymistä.

Komission olisi varmistettava, että jäsenvaltioilla on tehokkaita järjestelmiä tarkastavat kohtuullisuus kustannuksiin.

Komission ja jäsenvaltioiden olisi varmistettava, että tulevan ohjelmakauden, asianmukaista ja luotettavaa tietoa saadaan helpottamaan ohjausta ja seurantaa toimenpiteen ja osoittaa, missä määrin myönnetty tuki on edesauttaa EU: n painopisteistä. Tavoitteet työpaikkojen luomiseen tulisi olla realistisia ja numerot työpaikkojen tarkasti seurataan, toimenpiteitä olisi paremmin hallita koko ohjelmakaudelle ja varsinkin jos on ilmeistä, että asetetut ei saavuteta.

Komission ja jäsenvaltioiden olisi lisättävä pyrkimyksiään hallinnollisen taakan keventäminen ja varmistaa, että maksut suoritetaan kohtuullisessa ajassa.

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

Euroopan unionin huippukokouksissa

EU: n ja Yhdysvaltojen välinen kauppa- ja teknologianeuvosto johtaa arvopohjaista maailmanlaajuista digitaalista muutosta

Julkaistu

on

- ohjelman käynnistämisen jälkeen Kauppa- ja teknologianeuvosto (TTC) EU: n ja Yhdysvaltojen huippukokouksessa kesäkuussa komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin toimesta EU ja Yhdysvallat ilmoittivat 9. syyskuuta Pittsburghissa Pennsylvaniassa 29. syyskuuta 2021 pidettävän ensimmäisen kokouksensa yksityiskohdista. Sen puheenjohtajina toimivat Euroopan komission varapuheenjohtajat Margrethe Vestager ja Valdis Dombrovskis sekä Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken, kauppaministeri Gina Raimondo ja kauppaedustaja Katherine Tai.

TTC: n puheenjohtajat julistivat: ”Tämä EU: n ja Yhdysvaltojen kauppa- ja teknologianeuvoston (TTC) avajaiskokous merkitsee yhteistä sitoutumistamme transatlanttisen kaupan ja investointien laajentamiseen ja syventämiseen sekä 21-luvun talouden sääntöjen päivittämiseen. Yhteisten demokraattisten arvojemme ja maailman suurimman taloussuhteen pohjalta olemme työskennelleet kovasti huippukokouksen jälkeen löytääksemme alueet, joilla voimme toteuttaa konkreettisia toimia varmistaaksemme, että kauppa- ja teknologiapolitiikka tuottaa kansallemme. TTC: n yhteydessä sekä EU että Yhdysvallat ovat sitoutuneet ja odottavat vahvaa ja jatkuvaa sitoutumista monenlaisten sidosryhmien kanssa varmistaakseen, että tämän yhteistyön tulokset tukevat laajapohjaista kasvua molemmissa talouksissa ja ovat yhteisten arvojemme mukaisia . ”

TTC: n kymmenen työryhmää käsittelee erilaisia ​​haasteita, mukaan lukien yhteistyö teknologian standardien, globaalin kaupan haasteiden ja toimitusketjun turvallisuuden, ilmaston ja vihreän teknologian, tieto- ja viestintätekniikan turvallisuuden ja kilpailukyvyn, tiedonhallinnan ja teknologian alustojen, turvallisuutta uhkaavan teknologian väärinkäytön ja ihmisoikeudet, vientivalvonta, investointien seulonta sekä digitaalisten teknologioiden käyttö ja käyttö pienillä ja keskisuurilla yrityksillä. Koko lausunto on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa