Liity verkostomme!

Talous

Euroopan tulevaisuus: varapuheenjohtaja Viviane Reding keskustella Italian, Kroatian, Slovenian ja Itävallan kansalaisten Trieste

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

87219e2e-078c-4655-95c4-a9a67ca37166_295x221"Se, että slovenialaiset, kroaatit ja itävaltalaiset keskustelevat yhdessä italialaisten kanssa Euroopan tulevaisuudesta, on osoitus Euroopan unionin voimasta rajojen murtamisessa", sanoi Euroopan komission varapuheenjohtaja Viviane Reding. Hän puhui yli 500 kansalaisen ja Italian Eurooppa-ministerin Enzo Moavero Milanesin kanssa pidettävässä kansalaisten vuoropuhelussa, joka pidetään Triestessä (Italia) 16. syyskuuta.

Maanantain tapahtuma on 29. kerran kansalaiskeskustelujen sarjassa, jota komissaarit pitävät koko Euroopan unionissa yhdessä kansallisten ja paikallisten poliitikkojen ja Euroopan parlamentin jäsenten kanssa. Kukin keskustelu keskittyy kolmeen teemaan: Euroopan pääsy talouskriisiin, kansalaisten oikeudet ja Euroopan tulevaisuus.

"Tämä Triesten rajat ylittävä kansalaisten vuoropuhelu, joka kokoaa ihmisiä neljästä eri naapurimaasta, on hieno esimerkki siitä, mitä rajaton Eurooppa todella tarkoittaa", lisäsi Reding. "Meidän ei pidä koskaan unohtaa, että jokaisen Euroopan kansalaisen oikeus vapaaseen liikkuvuuteen on jotain, jota on vaalittava ja suojeltava. Se ei ole neuvotteluvalikoima. Populistisella hyvinvointimatkailun pelottelulla ei ole sijaa Euroopassa. Meidän on pysyttävä uskollisina muodostaville periaatteille. Euroopan unionin perusta, ja vapaa liikkuvuus menee suoraan ytimeen, mitä EU on ja edustaa. Odotan innolla kuulevani, mitä Eurooppa on, kun italialaiset, itävaltalaiset, kroatialaiset ja slovenialaiset kokoontuvat Triesteen. "

Mainos

Tämä Triesten kansalaisten vuoropuhelu on ensimmäinen tällainen tapahtuma, johon osallistuu monikansallinen eurooppalainen yleisö. Se on myös huipentuma Italiassa viimeisen kymmenen kuukauden aikana käydyn vuoropuhelun sarjaan: Kuusi vuoropuhelua käytiin eri puolilla maata marraskuusta 2012 alkaen ja kaikki johtivat Triesten viimeiseen tapahtumaan.

Keskustelu käydään maanantaina 16. syyskuuta klo 14–30 Palazzo dei Congressi -aukiolla, Stazione Marittima, Trieste. Sitä johtaa Federico Taddia - italialainen toimittaja Radio 16: stä, joka tunnetaan viikoittaisesta Euroopasta-ohjelmastaan ​​"l'Altra Europa" ("Muu Eurooppa").

Tilaisuus on seurattavissa suorana lähetyksenä verkon kautta. Kansalaiset eri puolilta Eurooppaa voivat myös osallistua kautta Facebook tai Twitter käyttämällä hash-tunniste #EUDeb8.

Mainos

Tausta

Mistä kansalaisten vuoropuhelut ovat?

Tammikuussa Euroopan komissio käynnisti Euroopan kansalaisten teemavuodeksi (IP / 13 / 2), vuosi, joka on omistettu kansalaisille ja heidän oikeuksilleen. Koko tämän ja ensi vuoden aikana Euroopan komission jäsenet keskustelevat yhdessä kansallisten ja paikallisten poliitikkojen sekä Euroopan parlamentin jäsenten kanssa kansalaisten kanssa heidän tulevaisuuden odotuksistaan ​​kansalaisvuoropuheluissa kaikkialla EU: ssa.

Varapuheenjohtaja Reding on jo todennut keskusteluja Cádiz (Espanja), Graz (Itävalta), Berliini (Saksa), Dublin (Irlanti), vuonna Coimbra (Portugali), Thessalonikissa (Kreikka) In Bryssel (Belgia) ja Esch-sur-Alzette (Luxemburg), Varsova (Puola), Heidelberg (Saksa), Sofia (Bulgaria) ja Namur (Belgia). Paljon enemmän Dialogues tapahtuu kaikkialla Euroopan unionissa koko 2013 ja muutaman ensimmäisen kuukauden 2014 - joka näkee Euroopan, kansallisten ja paikallisten poliitikkojen harjoittaa keskustelua kansalaisten kanssa kaikilla elämänaloilla. Noudata kaikkia Dialogues tässä: http://ec.europa.eu/debate-future-europe

Paljon on saatu aikaan kaksikymmentä vuotta sitten käyttöön unionin kansalaisuuden: viimeisin EU tutkimus osoittaa, että nykyään 62% kansalaisista tuntee olevansa "eurooppalaisia". Koko EU: ssa kansalaiset käyttävät oikeuksiaan päivittäin. Mutta ihmiset eivät aina ole tietoisia näistä oikeuksista. Esimerkiksi lähes seitsemän italialaista kymmenestä (65%) sanoo, että heillä ei ole riittävästi tietoa oikeuksistaan ​​EU: n kansalaisina.

Siksi komissio on tehnyt vuodesta 2013 Euroopan kansalaisten teemavuoden. Kansalaisten vuoropuhelut ovat tämän vuoden ydin.

Miksi komissio tekee tämän nyt?

Koska Eurooppa on tienhaarassa. Tulevat kuukaudet ja vuodet ovat ratkaisevia Euroopan unionin tulevan kehityksen kannalta, ja monet äänet puhuvat siirtymisestä kohti poliittista unionia, kansallisten valtioiden federaatiota tai Euroopan Yhdysvaltoja. Euroopan yhdentymisen on jatkuttava yhdessä unionin demokraattisen legitiimiyden vahvistamisen kanssa. Siksi kansalaisille on annettava suora ääni tässä keskustelussa tärkeämpää kuin koskaan.

Mikä tulee olemaan lopputulos Dialogues?

Kautta saadun palautteen aikana vuoropuhelut auttaa ohjaamaan komissio, koska se laatii tiedonannon Euroopan tulevaisuudesta. Yksi päätavoitteista vuoropuhelujen myös valmistella maaperää 2014 Euroopan vaaleissa.

On 8 toukokuuta 2013 Euroopan komissio julkaisi toisen EU kansalaisuuteen vuonna, Joka esittää 12 uusia konkreettisia toimenpiteitä ongelmien ratkaisemiseksi kansalaisilla vielä (IP / 13 / 410 että MEMO / 13 / 409). Kansalaisuusraportti on komission vastaus toukokuussa 2012 järjestettyyn laajaan verkkokuulemiseen (IP / 12 / 461) ja kansalaiskeskusteluissa esitetyt kysymykset ja ehdotukset EU: n kansalaisten oikeuksista ja heidän tulevaisuudestaan.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa