Liity verkostomme!

Talous

Unionin tila 2013

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Barroso 1Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barroso:

Herra presidentti,

Neuvoston puheenjohtajavaltio,

Mainos

Arvoisat jäsenet,

Hyvät naiset ja herrat,

Kahdeksan kuukauden kuluttua äänestäjät ympäri Eurooppaa arvioivat, mitä olemme yhdessä saavuttaneet viimeisten 8 vuoden aikana.

Mainos

Näiden viiden vuoden aikana Eurooppa on ollut enemmän läsnä kansalaisten elämässä kuin koskaan ennen. Euroopasta on keskusteltu kahviloissa ja suosituissa keskusteluohjelmissa koko mantereellamme.

Tänään haluan tarkastella mitä olemme tehneet yhdessä. Sillä, mitä meillä on vielä tekemättä. Ja haluan esitellä mielestäni tärkeimmät ideat aidosti eurooppalaiselle poliittiselle keskustelulle ennen ensi vuoden vaaleja.

Arvoisat jäsenet,

 

Puhuessamme Yhdysvaltojen hallitus otti tarkalleen viisi vuotta sitten Fannie Maen ja Freddie Macin hallintaansa, pelasti AIG: n, ja Lehman Brothers haki konkurssisuojaa.

Nämä tapahtumat laukaisivat maailmanlaajuisen finanssikriisin. Siitä kehittyi ennennäkemätön talouskriisi. Ja siitä tuli sosiaalinen kriisi, jolla oli dramaattisia seurauksia monille kansalaisillemme. Nämä tapahtumat ovat pahentaneet velkaongelmaa, joka edelleen huolestuttaa hallituksiamme. Ne ovat johtaneet hälyttävästi lisääntyneeseen työttömyyteen, erityisesti nuorten keskuudessa. Ja he edelleen hillitsevät kotitalouksia ja yrityksiä.

Mutta Eurooppa on taistellut takaisin. Noiden viiden vuoden aikana olemme antaneet määrätietoisen vastauksen. Kärsimme kriisin yhdessä. Tajusimme, että meidän on taisteltava sitä vastaan ​​yhdessä. Ja teimme, ja teemme sen.

Jos katsomme taaksepäin ja ajattelemme, mitä olemme yhdessä tehneet Euroopan yhdistämiseksi koko kriisin aikana, mielestäni on oikeudenmukaista sanoa, ettemme olisi koskaan ajatelleet tätä kaikkea mahdollista 5 vuotta sitten.

Uudistamme perusteellisesti rahoitusalaa, jotta ihmisten säästöt ovat turvallisia.

Olemme parantaneet tapaa, jolla hallitukset työskentelevät yhdessä, miten ne palaavat vakaan julkisen talouden hyväksi ja nykyaikaistavat talouttaan.

Olemme koonneet yli 700 miljardia euroa vetämään kriisistä kärsineet maat takaisin partaalta, mikä on kaikkien aikojen suurin vakauttamistyö maiden välillä.

Muistan edelleen elävästi viime vuoden tapaamani monien johtavien pankkien pääekonomistien kanssa. Suurin osa heistä odotti Kreikan jättävän euron. Kaikki he pelkäsivät euroalueen hajoamista. Nyt voimme antaa selkeän vastauksen näihin pelkoihin: kukaan ei ole lähtenyt eikä ole pakotettu poistumaan eurosta. Tänä vuonna Euroopan unioni laajeni 27: stä 28: een. Ensi vuonna euroalue kasvaa 17: stä 18: een.

Tärkeää on nyt se, mitä saavutamme tästä edistymisestä. Puhummeko siitä vai keskustelemme? Otammeko siitä itseluottamusta jatkaaksemme aloitettua, vai pienentämmekö ponnistelujemme tuloksia?

Arvoisat jäsenet,

Palasin juuri Pietarin G20-ryhmältä. Voin kertoa teille: tänä vuonna, toisin kuin viime vuosina, me eurooppalaiset emme saaneet opetuksia muualta maailmasta kriisin ratkaisemisesta. Saimme arvostusta ja rohkaisua.

Ei siksi, että kriisi on ohi, koska se ei ole ohi. Unionimme sietokykyä testataan edelleen. Mutta se, mitä teemme, luo luottamusta kriisin voittamiseen - edellyttäen, ettemme ole tyytymättömiä.

Käsittelemme haasteitamme yhdessä.

Meidän on puututtava niihin yhdessä.

Geoekonomisten ja geopoliittisten tektonisten muutosten maailmassa uskon, että vain yhdessä Euroopan unionina voimme antaa kansalaisillemme sen, mitä he haluavat: että arvojamme, etujamme, vaurautiamme suojellaan ja edistetään globalisaation aikakaudella. .

Joten nyt on aika nousta puhtaasti kansallisten kysymysten ja seurakunnan etujen yläpuolelle ja edistyä todella Euroopassa. Tuo todellinen eurooppalainen näkökulma keskusteluun kansallisten vaalipiirien kanssa.

Nyt on aika puhua Euroopan puolesta kaikille niille, jotka välittävät Euroopasta, riippumatta heidän poliittisesta tai ideologisesta asemastaan, riippumatta siitä, mistä he tulevat.

Jos emme itse tee sitä, emme voi myöskään odottaa muiden tekevän niin.

Arvoisat jäsenet,

Olemme kulkeneet pitkän matkan kriisin alkamisesta.

Viime vuoden unionin tilaa koskevassa puheenvuorossa totesin, että "kaikista ponnisteluistamme huolimatta vastauksemme eivät ole vielä vakuuttaneet kansalaisia, markkinoita tai kansainvälisiä kumppaneitamme".

Vuoden kuluttua tosiasiat kertovat meille, että ponnistelumme ovat alkaneet vakuuttaa. Yleiset leviämiset ovat laskussa. Haavoittuvimmissa maissa maksetaan vähemmän lainaa. Teollisuustuotanto kasvaa. Markkinoiden luottamus on palaamassa. Osakemarkkinat menestyvät hyvin. Liiketoiminnan näkymät paranevat tasaisesti. Kuluttajien luottamus kasvaa voimakkaasti.

Näemme, että maat, jotka ovat kaikkein alttiimpia kriisille ja tekevät nyt eniten taloudensa uudistamiseksi, ovat alkaneet havaita myönteisiä tuloksia.

Espanjassa tavaroiden ja palvelujen vienti on merkkinä erittäin tärkeistä uudistuksista ja lisääntyneestä kilpailukyvystä 33 prosenttia suhteessa BKT: hen, enemmän kuin koskaan euron käyttöönoton jälkeen. Irlanti on pystynyt nostamaan rahaa pääomamarkkinoilta kesästä 2012 lähtien, talouden odotetaan kasvavan kolmannen peräkkäisen vuoden vuonna 2013 ja irlantilaiset teollisuusyritykset palkkaavat uudelleen henkilöstöä.

Portugalissa ulkomaan vaihtotaseen, joka oli rakenteellisesti negatiivinen, odotetaan nyt olevan pitkälti tasapainossa, ja kasvu kiihtyy monien vuosineljännesten jälkeen. Kreikassa on saatettu päätökseen vain 3 vuodessa todella merkittävä julkisen talouden sopeutus, se on palautumassa kilpailukykyyn ja lähestymässä ensimmäistä kertaa vuosikymmenien ajan ensisijaista ylijäämää. Kypros, joka on aloittanut ohjelman myöhemmin, toteuttaa sen myös aikataulun mukaisesti, mikä on kasvun palautumisen edellytys.

Euroopalle elpyminen on näkyvissä.

Meidän on tietysti oltava valppaina. "Yksi niellä ei tee kesää eikä yhtä hienoa päivää". Olkaamme analyysissä realistisia. Älkäämme yliarvioivat, mutta emme myöskään aliarvioi tehtyä. Jopa yksi hieno vuosineljännes ei tarkoita, että olemme poissa talouden vaikeista sääolosuhteista. Mutta se todistaa, että olemme oikealla tiellä. Lukujen ja kehitysten perusteella sellaisina kuin näemme ne nyt, meillä on hyvä syy olla luottavainen.

Tämän pitäisi saada meidät jatkamaan ponnisteluja. Olemme velkaa niille, joille elpyminen ei ole vielä ulottuvilla, niille, jotka eivät vielä hyödy positiivisesta kehityksestä. Olemme sen velkaa 26 miljoonalle työttömälle. Varsinkin nuorille, jotka haluavat antaa meille toivoa. Toivo ja luottamus ovat myös osa taloudellista yhtälöä.

Arvoisat jäsenet,

Jos olemme tänään siellä, se johtuu siitä, että olemme osoittaneet päättäväisyytemme mukauttaa sekä politiikkamme että politiikkamme kriisin opetuksiin.

Ja kun sanon "me", tarkoitan todella: "me": se on todella ollut yhteistä työtä.

Sinulla, Euroopan parlamentilla, on ollut jokaisessa vaiheessa ratkaiseva rooli kaikkien aikojen vaikuttavimpien lainsäädäntötyön kautta. Uskon henkilökohtaisesti, että Euroopan kansalaiset eivät tiedä tätä riittävästi, ja ansaitsette siitä enemmän tunnustusta ja tunnustusta.

Tehkäämme siis edelleen työtä talouden uudistamiseksi, kasvun ja työpaikkojen luomiseksi ja institutionaalisen rakenteemme mukauttamiseksi. Vain siinä tapauksessa jätämme myös tämän kriisivaiheen takanamme.

Tämän parlamentin ja komission toimeksiannossa voimme vielä palata yhdessä.

Mitä voimme ja meidän on tehtävä ennen kaikkea, sanotaan konkreettisesti pankkiunionin toteuttaminen. Se on ensimmäinen ja kiireellisin vaihe talous- ja rahaliiton syventämisessä, kuten komission viime syksynä esitetyssä suunnitelmassa on kuvattu.

Yhtenäistä valvontamekanismia koskeva lainsäädäntöprosessi on melkein saatu päätökseen. Seuraava vaihe on EKP: n riippumaton pankkien varojen arviointi, ennen kuin se aloittaa valvontatehtävänsä.

Meidän on nyt kiinnitettävä kiireellisesti huomiota yhteiseen päätöslauselmamekanismiin. Komission ehdotus on käsiteltävänä heinäkuusta lähtien, ja meidän on yhdessä tehtävä tarvittavat toimet, jotta se hyväksytään vielä tämän kauden aikana.

Se on tapa varmistaa, että veronmaksajat eivät enää ole etulinjassa maksavansa pankkitilin hinnan. Se on tapa edetä pankkien irrotuksessa valtioriskistä.

Se on tapa korjata yksi kriisin hälyttävimmistä ja mahdottomimmista tuloksista: lisääntynyt Euroopan rahoitusalan ja luottomarkkinoiden pirstoutuminen - jopa implisiittinen kansallistaminen.

Ja se on myös tapa auttaa palauttamaan normaali luotonanto taloudelle, erityisesti pk-yrityksille. Koska luottavasta rahapolitiikasta huolimatta luotot eivät vielä virtaa riittävästi talouteen koko euroalueella. Tähän on puututtava päättäväisesti.

Viime kädessä kyse on yhdestä asiasta: kasvusta, joka on välttämätön nykypäivän kiireellisimmän ongelman: työttömyyden korjaamiseksi. Nykyinen työttömyysaste on taloudellisesti kestämätön, poliittisesti kestämätön, sosiaalisesti mahdoton hyväksyä. Joten me kaikki täällä komissiossa - ja olen iloinen siitä, että kaikki komission jäseneni ovat täällä kanssani - haluamme kaikki työskennellä intensiivisesti kanssanne ja jäsenvaltioiden kanssa, jotta voimme saavuttaa yhtä suuren osan kasvusuunnitelmastamme kuin me mahdollisesti pystymme käyttämään kaikkia välineitä, mutta tietysti meidän on oltava rehellisiä, kaikki eivät ole Euroopan tasolla, jotkut ovat kansallisella tasolla. Haluan keskittyä nuorten työllisyyttä ja reaalitalouden rahoitusta koskevien päätösten täytäntöönpanoon. Meidän on vältettävä työtöntä toipumista.

Euroopan on siis nopeutettava rakenneuudistuksia. Maakohtaisissa suosituksissamme määritetään, mitä jäsenvaltioiden on tehtävä tässä suhteessa.

EU: n tasolla - koska on mahdollista, mitä voidaan tehdä kansallisella tasolla ja mitä voidaan tehdä Euroopan tasolla -, olisi keskityttävä siihen, mikä on tärkeintä reaalitaloudelle: sisämarkkinoiden koko potentiaalin hyödyntäminen on ensin.

Meillä on hyvin toimivat tavaroiden sisämarkkinat, ja näemme niiden taloudelliset edut. Meidän on laajennettava sama kaava muille alueille: liikkuvuus, viestintä, energia, rahoitus ja sähköinen kaupankäynti, vain muutamia mainitaksemme. Meidän on poistettava esteet, jotka estävät dynaamisia yrityksiä ja ihmisiä. Meidän on saatettava Euroopan yhdistäminen loppuun.

Haluaisin ilmoittaa, että hyväksymme tänään virallisesti ehdotuksen, joka antaa aseman kohti televiestinnän sisämarkkinoita. Kansalaiset tietävät, että Eurooppa on laskenut dramaattisesti verkkovierailukustannuksia. Ehdotuksemme vahvistaa takuita ja alentaa hintoja kuluttajille ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia yrityksille. Tiedämme, että tulevaisuudessa kauppa on yhä digitaalista. Eikö ole paradoksaalista, että meillä on tavaroiden sisämarkkinat, mutta digitaalisilla markkinoilla meillä on 28 kansallista markkinaa? Kuinka voimme tarttua kaikkiin digitaalisen talouden tarjoamiin tulevaisuuden mahdollisuuksiin, jos emme päätä näitä sisämarkkinoita?

Sama logiikka pätee laajempaan digitaalistrategiaan: se ratkaisee todellisia ongelmia ja parantaa kansalaisten jokapäiväistä elämää. Euroopan tulevan teollisuuspohjan vahvuus riippuu siitä, kuinka hyvin ihmiset ja yritykset ovat yhteydessä toisiinsa. Yhdistämällä digitaalistrategian asianmukaisesti tietosuojaan ja yksityisyyden puolustamiseen eurooppalainen mallimme vahvistaa kansalaisten luottamusta. Sekä sisäisen että ulkoisen kehityksen osalta ehdotetun tietosuojalainsäädännön hyväksyminen on erittäin tärkeää Euroopan komissiolle.

Sisämarkkinat ovat kilpailukyvyn ja työllisyyden avain. Hyväksymällä kaikki jäljellä olevat sisämarkkinasäädöksen I ja II ehdotukset ja toteuttamalla Verkkojen Eurooppa -välineen lähikuukausina luomme perustan vauraudelle tulevina vuosina.

Sopeudumme myös dynaamiseen muutokseen maailmanlaajuisesti, joten meidän on kannustettava tätä innovatiivista dynamiikkaa Euroopan laajuisesti. Siksi meidän on myös investoitava enemmän innovaatioihin, tekniikkaan ja tieteen rooliin. Uskon suuresti tieteeseen, inhimillisen mielen ja luovan yhteiskunnan kykyyn ratkaista ongelmat. Maailma muuttuu dramaattisesti. Ja uskon, että monet ratkaisut tulevat Euroopassa ja Euroopan ulkopuolella uusista tieteellisistä tutkimuksista, uusista tekniikoista. Ja haluaisin, että Eurooppa johtaa tätä työtä maailmanlaajuisesti. Siksi me - parlamentti ja komissio - olemme asettaneet tällaisen Horisontti 2020 -ohjelman painopistealueen EU: n talousarviota koskevissa keskusteluissa.

Siksi käytämme EU: n budjettia investoimaan taitoihin, koulutukseen, ammattitaidon kehittämiseen ja lahjakkuuksien tukemiseen. Siksi olemme pyrkineet Erasmus Plus -ohjelmaan.

Ja siksi teemme myöhemmin tänä syksynä uusia ehdotuksia 21-luvulle sopivaksi teollisuuspolitiikaksi. Miksi mobilisoimme tukea pk-yrityksille, koska uskomme vahvan dynaamisen teollisen perustan olevan välttämätön vahvan Euroopan talouden kannalta.

Ja kun taistelemme ilmastonmuutosta vastaan, 20-20-20-tavoitteemme ovat asettaneet taloutemme vihreän kasvun ja resurssitehokkuuden polulle, vähentävät kustannuksia ja luovat työpaikkoja.

Tämän vuoden loppuun mennessä annamme konkreettisia ehdotuksia energia- ja ilmastokehyksemme vuoteen 2030 mennessä. Jatkamme kansainvälisen asialistan muokkaamista laatimalla kattavan, oikeudellisesti sitovan maailmanlaajuisen ilmastosopimuksen vuoteen 2015 mennessä kumppaneidemme kanssa . Eurooppa yksin ei voi taistella koko ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Suoraan sanottuna tarvitsemme muita myös aluksella. Samalla jatkamme työtämme energian hintojen vaikutuksesta kilpailukykyyn ja sosiaaliseen yhteenkuuluvuuteen.

Kaikki nämä kasvun veturit ovat osa Eurooppa 2020 -ohjelmaamme, ja sen täysimääräinen ja nopea täytäntöönpano on kiireellisempää kuin koskaan. Tietyissä tapauksissa meidän on mentävä vuoden 2020 asialistan ulkopuolelle.

Tämä tarkoittaa sitä, että meidän on myös jatkettava aktiivista ja itsevarmaa kauppaa. Kyse on linkittämisestä lähemmäs kasvavia kolmansia markkinoita ja takaamalla paikkamme globaalissa toimitusketjussa. Toisin kuin käsitys, jossa suurin osa kansalaisistamme luulee menettävänsä maailmankaupassa, meillä on merkittävä ja kasvava kauppataseen ylijäämä, yli 300 miljardia euroa vuodessa, tavarat, palvelut ja maatalous. Meidän on rakennettava siihen. Tämäkin vaatii täyttä huomiomme tulevina kuukausina, etenkin transatlanttisen kauppa- ja investointikumppanuuden Yhdysvaltojen kanssa sekä neuvottelut Kanadan ja Japanin kanssa.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, meidän on tehostettava toimintaamme monivuotisen rahoituskehyksen, Euroopan talousarvion, toteuttamisessa. EU: n budjetti on konkreettisin vipu, jota meillä on käytettävissämme investointien lisäämiseksi. Joillakin alueillamme Euroopan unionin budjetti on ainoa tapa saada julkisia investointeja, koska niillä ei ole kansallisen tason lähteitä.

Sekä Euroopan parlamentti että komissio halusivat lisää resursseja. Olemme olleet tuossa taistelussa yhdessä. Mutta silti yhden vuoden EU: n budjetti edustaa enemmän rahaa - nykypäivän hintoina - kuin koko Marshallin suunnitelma omana aikanaan! Varmista nyt, että ohjelmat voivat alkaa 1. tammikuuta 2014. Tulokset tuntuvat kentällä. Ja että käytämme innovatiivisen rahoituksen mahdollisuuksia jo käynnistetyistä välineistä EIP: n rahoihin projektilainoihin.

Meidän on toteutettava heinäkuussa tekemämme sitoumus. Tulemme komission puolelta. Esitämme esimerkiksi vuoden 2013 toisen lisätalousarvion vielä tässä kuussa. Ei ole aikaa hukkaan, joten varoitan sen pidättämisestä. Kehotan erityisesti jäsenvaltioita olemaan viivyttelemättä.

En voi korostaa tätä tarpeeksi: kansalaisia ​​ei vakuuteta retoriikalla ja vain lupauksilla, vaan vain konkreettisella joukolla yhteisiä saavutuksia. Meidän on osoitettava monet alueet, joilla Eurooppa on ratkaissut kansalaisten ongelmat. Eurooppa ei aiheuta ongelmia, vaan Eurooppa on osa ratkaisua.

Käsittelen sitä, mitä meidän on vielä tehtävä, tämänpäiväisessä kirjeessä Euroopan parlamentin puhemiehelle, jonka te olette myös saaneet. En mene nyt yksityiskohtaisesti ensi vuoden ohjelmaan.

Tämänpäiväinen näkemykseni on selkeä: yhdessä ennen vaaleja on vielä paljon saavutettavaa. Ei ole aika heittää pyyhkeeseen, on aika rullata hihat.

Arvoisat jäsenet,

Mikään näistä ei ole helppoa. Nämä ovat haastavia aikoja, todellinen stressitesti EU: lle. Pysyvien ja syvällisten uudistusten polku on yhtä vaativa kuin väistämätön. Älkäämme erehtykö: ei ole enää paluuta takaisin normaaliin tapaan. Jotkut ihmiset uskovat, että tämän jälkeen kaikki palaa ennalleen. He ovat väärässä, tämä kriisi on erilainen. Tämä ei ole suhdannekriisi, vaan rakenteellinen kriisi. Emme palaa vanhaan normaaliin. Meidän on muotoiltava uusi normaali. Olemme historian muutosvaiheessa. Meidän on ymmärrettävä se, eikä vain sanottava sitä. Mutta meidän on tehtävä tästä kaikki seuraukset, myös mielentila ja miten reagoimme ongelmiin.

Ensimmäisistä tuloksista näemme, että se on mahdollista.

Ja me kaikki tiedämme kokemuksestamme, että se on välttämätöntä.

Tällä hetkellä hauraalla elpymisellä suurin näkemäni poliittinen riski on vakaus ja päättäväisyyden puute. Viime vuosina olemme nähneet, että kaikki, mikä asettaa epäilyksen hallitusten sitoutumisesta uudistuksiin, rangaistaan ​​välittömästi. Positiivinen puoli on, että vahvilla ja vakuuttavilla päätöksillä on tärkeä ja välitön vaikutus.

Kriisin tässä vaiheessa hallitusten tehtävänä on tarjota varmuus ja ennustettavuus, joka markkinoilta vielä puuttuu.

Varmasti, te kaikki tunnette Justus Lipsiuksen. Justus Lipsius on neuvoston rakennuksen nimi Brysselissä. Justus Lipsius oli erittäin vaikutusvaltainen 16-luvun humanistinen tutkija, joka kirjoitti erittäin tärkeän kirjan nimeltä De Constantia.

Hän kirjoitti: 'Jatkuvuus on oikea ja kiinteä mielen vahvuus, jota ei nosteta eikä paineta alas ulkoisissa tai satunnaisissa onnettomuuksissa.' Ainoastaan ​​'mielen vahvuus', hän väitti, 'perustellun ja järkevän järjen' perusteella, voi auttaa sinua hämmentävinä ja hälyttävinä aikoina.

Toivon, että näinä aikoina, näinä vaikeina aikoina, me kaikki, mukaan lukien Justus Lipsius -rakennuksessa kokoontuvat hallitusten edustajat, osoittavat päättäväisyyttä, sitkeyttä tehtyjen päätösten täytäntöönpanossa. Koska yksi aiheistamme on olla johdonmukaisia, ei pelkästään tehdä päätöksiä, vaan myös pystyä toteuttamaan ne myöhemmin paikan päällä.

Arvoisat jäsenet,

On luonnollista, että viime vuosien aikana pyrkimyksemme talouskriisin voittamiseksi on varjostanut kaiken muun.

Mutta ajatuksemme Euroopasta on mentävä kauas talouden ulkopuolelle. Olemme paljon enemmän kuin markkinat. Eurooppalainen ihanne koskettaa eurooppalaisen yhteiskunnan perusta. Kyse on arvoista, ja korostan tätä sanaa: arvot. Se perustuu lujaan vakaumukseen poliittisiin, sosiaalisiin ja taloudellisiin normeihin, jotka perustuvat sosiaaliseen markkinatalouteen.

Nykymaailmassa EU: n taso on välttämätön näiden arvojen ja normien suojelemiseksi ja kansalaisten oikeuksien edistämiseksi: kuluttajansuojasta työntekijöiden oikeuksiin, naisten oikeuksista vähemmistöjen kunnioittamiseen, ympäristönormeista tietosuojaan ja yksityisyyteen.

Olipa sitten puolustettava kansainvälisen kaupan etuja, turvattu energiahuolto tai palautettu ihmisten oikeudenmukaisuuden tunne torjumalla veropetoksia ja veropetoksia: vain toimimalla unionina otamme painomme maailmanlaajuisesti.

Etsitäänpä vaikutuksia kehitysmaihin antamaan kehitysyhteistyöhön ja humanitaariseen apuun, hallitessamme yhteisiä ulkorajojamme tai pyrkimällä kehittämään Euroopassa vahva turvallisuus- ja puolustuspolitiikka: vain integroimalla enemmän voimme saavuttaa tavoitteemme.

Siitä ei ole epäilystäkään. Sisäinen johdonmukaisuutemme ja kansainvälinen merkityksemme liittyvät erottamattomasti toisiinsa. Taloudellinen vetovoima ja poliittinen vetovoima ovat olennaisesti sidoksissa toisiinsa.

Uskooko kukaan vakavasti, että jos euro olisi romahtanut, meillä tai jäsenvaltioillamme olisi edelleen uskottavuutta kansainvälisesti?

Ymmärtävätkö kaikki edelleen, kuinka laajentuminen on ollut menestystä historian syvien arpien kannalta, perustamalla demokratioita siellä, missä kukaan ei ollut sitä ajatellut mahdollista? Kuinka naapuruuspolitiikka oli ja on edelleen paras tapa tarjota turvallisuutta ja vaurautta Euroopalle elintärkeillä alueilla? Missä olisimme ilman tätä kaikkea?

Nykyään Ukrainan kaltaiset maat etsivät enemmän kuin koskaan aikaisemmin läheisempiä siteitä Euroopan unioniin, jota houkuttelee taloudellinen ja sosiaalinen mallimme. Emme voi kääntää selkää heille. Emme voi hyväksyä yrityksiä rajoittaa näiden maiden omia suvereeneja valintoja. Vapaa tahto ja vapaa suostumus on kunnioitettava. Nämä ovat myös itäisen kumppanuuden perusta, jota haluamme viedä eteenpäin Vilnan huippukokouksessamme.

Ja muistavatko kaikki edelleen, kuinka paljon Eurooppa on kärsinyt sodistaan ​​viime vuosisadan aikana, ja kuinka Euroopan yhdentyminen oli pätevä vastaus?

Ensi vuonna kuluu vuosisata ensimmäisen maailmansodan alkamisen jälkeen. Sota, joka repi Eurooppaa erilleen Sarajevosta Sommeen. Emme saa koskaan ottaa rauhaa itsestäänselvyytenä. Meidän on muistettava, että Euroopan takia entiset viholliset istuvat nyt saman pöydän ääressä ja työskentelevät yhdessä. Vain siksi, että heille tarjottiin eurooppalainen näkökulma, nyt jopa Serbia ja Kosovo pääsevät sopimukseen EU: n välityksellä.

Viime vuoden Nobelin rauhanpalkinto muistutti meitä siitä historiallisesta saavutuksesta: että Eurooppa on rauhan projekti.

Meidän pitäisi olla tietoisia siitä itse. Joskus luulen, ettei meidän pitäisi hävetä olla ylpeitä. Ei ylimielinen. Mutta ylpeämpi. Meidän pitäisi katsoa kohti tulevaisuutta, mutta viisaudella, jonka olemme saaneet menneisyydestä.

Sallikaa minun sanoa tämä kaikille niille, jotka iloitsevat Euroopan vaikeuksista ja haluavat palauttaa integraatiomme ja palata eristyneisyyteen: ennalta integroitu jakojen, sodan, juoksuhautojen Eurooppa ei ole sitä, mitä ihmiset haluavat ja ansaitsevat. Euroopan maanosa ei ole koskaan historiansa aikana tuntenut niin pitkää rauhanjaksoa kuin Euroopan yhteisön perustamisesta lähtien. Velvollisuutemme on säilyttää se ja syventää sitä.

Arvoisat jäsenet,

Juuri arvojemme avulla käsittelemme sietämätöntä tilannetta Syyriassa, joka on viime kuukausien aikana testannut maailman omantuntoa niin ankarasti. Euroopan unioni on johtanut kansainvälisen avun toimia mobilisoimalla lähes 1.5 miljardia euroa, josta 850 miljoonaa euroa tulee suoraan EU: n talousarviosta. Komissio tekee kaikkensa auttaakseen Syyrian kansaa ja pakolaisia ​​naapurimaissa.

Olemme viime aikoina nähneet tapahtumia, joiden luulimme pitkään hävinneen. Kemiallisten aseiden käyttö on kauhistuttava teko, joka ansaitsee selkeän tuomion ja vahvan vastauksen. Kansainvälisellä yhteisöllä, jonka keskipisteenä on YK, on ​​kollektiivinen vastuu pakottaa nämä teot ja lopettaa tämä konflikti. Ehdotus Syyrian kemiallisten aseiden käytöstä poistamiseksi on mahdollisesti myönteinen kehitys. Syyrian hallinnon on nyt osoitettava, että se panee tämän täytäntöön viipymättä. Euroopassa uskomme, että viime kädessä vain poliittisella ratkaisulla on mahdollisuus saavuttaa kestävä rauha, jonka Syyrian kansa ansaitsee.

Arvoisat jäsenet,

On niitä, jotka väittävät, että heikompi Eurooppa tekisi maastaan ​​vahvemman, että Eurooppa on taakka; että heillä olisi parempi ilman sitä.

Vastaukseni on selkeä: me kaikki tarvitsemme yhtenäisen, vahvan ja avoimen Euroopan.

Koko Euroopassa käydyssä keskustelussa viimeinen kysymys on: Haluammeko parantaa Eurooppaa vai luopua siitä?

Vastaukseni on selkeä: harjoittelemme!

Jos et pidä Euroopasta sellaisenaan: paranna sitä!

Löydä tapoja tehdä siitä vahvempi sisäisesti ja kansainvälisesti, ja minusta tulee vahvimpia kannattajia. Löydä tapoja, jotka mahdollistavat monimuotoisuuden luomatta syrjintää, ja olen kanssasi koko ajan.

Mutta älä käänny pois siitä.

Ymmärrän: EU ei ole mikään ihmisen pyrkimys täydellinen.

Esimerkiksi kansallisen ja Euroopan tason välistä työnjakoa koskevat ristiriidat eivät koskaan pääty lopullisesti.

Arvostan toissijaisuutta suuresti. Minulle toissijaisuus ei ole tekninen käsite. Se on demokratian perusperiaate. Yhä läheisempi liitto Euroopan kansalaisten keskuudessa edellyttää, että päätökset tehdään mahdollisimman avoimesti ja mahdollisimman lähellä ihmisiä.

Kaikki ei tarvitse ratkaisua Euroopan tasolla. Euroopan on keskityttävä siihen, missä se voi tuottaa eniten lisäarvoa. Jos näin ei ole, sen ei pidä sekaantua. EU: n on oltava iso isoissa asioissa ja pienempi pienissä asioissa - mitä voimme joskus olla laiminlyöneet aiemmin. EU: n on osoitettava kykynsä asettaa sekä myönteisiä että kielteisiä painopisteitä. Kuten kaikkien hallitusten, meidän on huolehdittava erityisen hyvin sääntelymme laadusta ja määrästä tietäen, että, kuten Montesquieu sanoi, "les lois inutiles affaiblissent les lois nécessaires". ['Hyödytön laki heikentää tarvittavia lakeja'.]

Mutta arvoisilla jäsenillä on erittäin tärkeitä alueita, joilla Euroopalla on oltava enemmän integraatiota, enemmän yhtenäisyyttä. Missä vain vahva Eurooppa voi tuottaa tuloksia.

Uskon, että poliittisen liiton on oltava poliittinen horisontimme, kuten korostin viime vuoden unionin tilanteessa. Tämä ei ole vain intohimoisen eurooppalaisen vaatimus. Tämä on välttämätön tapa edistyksen vahvistamiseksi ja tulevaisuuden turvaamiseksi.

Viime kädessä politiikkojemme, nimittäin talous- ja rahaliiton, vakaus riippuu sitä tukevan poliittisen ja institutionaalisen rakenteen uskottavuudesta.

Joten olemme kartoittaneet komission suunnitelmassa syvällisestä ja aidosta talous- ja rahaliitosta paitsi taloudelliset ja rahalliset piirteet, myös tarpeet, mahdollisuudet ja rajat institutionaalisen rakenteen syventämiseksi keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä. Komissio jatkaa työtä suunnitelmansa toteuttamiseksi vaihe vaiheelta, vaihe vaiheelta toisensa jälkeen.

Ja vahvistan, kuten viime vuonna ilmoitettiin, aikomukseni esittää ennen Euroopan parlamentin vaaleja uusia ideoita unionin tulevaisuudesta ja siitä, miten parhaiten lujittaa ja syventää yhteisötapaa ja yhteisötapaa pitkällä aikavälillä. Tällä tavoin heistä voidaan käydä todellinen eurooppalainen keskustelu. He asettavat periaatteet ja suuntaviivat, jotka ovat välttämättömiä todellisen poliittisen liiton luomiseksi.

Arvoisat jäsenet,

Voimme vastata aikamme haasteisiin vain vahvistamalla yksimielisyyttä perustavoitteista.

Poliittisesti emme saa jakaa euroalueen ja sen ulkopuolella olevien, keskuksen ja syrjäisten alueiden, pohjoisen ja etelän, idän ja lännen välisiä eroja. Euroopan unionin on pysyttävä kaikkien jäsenten hanke, tasa-arvoinen yhteisö.

Taloudellisesti Eurooppa on aina ollut tapa poistaa eroja maiden, alueiden ja ihmisten välillä. Ja sen täytyy pysyä niin. Emme voi tehdä jäsenvaltioiden työtä heidän puolestaan. Vastuu säilyy heidän. Mutta voimme ja meidän on täydennettävä sitä eurooppalaisella vastuulla ja eurooppalaisella solidaarisuudella.

Tästä syystä sosiaalisen ulottuvuuden vahvistaminen on tulevien kuukausien ensisijainen tavoite yhdessä työmarkkinaosapuolten kanssa. Komissio antaa tiedonannon talous- ja rahaliiton sosiaalisesta ulottuvuudesta 2. lokakuuta. Solidaarisuus on keskeinen osa sitä, millainen osa Eurooppaa on, ja mitä on syytä olla ylpeä.

Arvojen, kuten oikeusvaltioperiaatteen, turvaaminen on se, mitä Euroopan unioni on pitänyt tehdä alusta asti uusimpiin laajentumisen lukuihin.

Viime vuoden unionin tilannetta koskevassa puheessani, kun omien jäsenmaidemme oikeusvaltioperiaatteen haasteena oli haaste, käsittelin tarvetta luoda silta toisaalta poliittisen suostumuksen ja kohdennettujen rikkomusmenettelyjen välille. perustamissopimuksen 7 artiklan mukainen ydinvaihtoehto, nimittäin jäsenvaltioiden oikeuksien keskeyttäminen.

Kokemus on vahvistanut komission roolin hyödyllisyyden riippumattomana ja puolueettomana erotuomarina. Meidän pitäisi vahvistaa tämä kokemus yleisempien puitteiden avulla. Sen olisi perustuttava jäsenvaltioiden välisen tasa-arvon periaatteeseen, joka aktivoituu vain tilanteissa, joissa oikeusvaltioperiaatteelle on vakava, systeeminen riski, ja sen laukaisee ennalta määritetyt vertailuarvot.

Komissio antaa asiasta tiedonannon. Uskon, että keskustelu on avain ajatuksellemme Euroopasta.

Tämä ei tarkoita, että kansallista suvereniteettia tai demokratiaa rajoitettaisiin. Mutta tarvitsemme vankan eurooppalaisen mekanismin vaikuttamaan yhtälöön, kun kyseessä ovat yhteiset perusperiaatteet.

On tiettyjä neuvottelemattomia arvoja, joita EU: n ja sen jäsenvaltioiden on ja on aina puolustettava.

Arvoisat jäsenet,

Kriisin aiheuttama polarisaatio aiheuttaa riskin meille kaikille, hankkeelle, eurooppalaiselle hankkeelle.

Me, Euroopan unionin lailliset poliittiset edustajat, voimme kääntää virtaa. Te, suoraan valitut Euroopan demokraattiset edustajat, olette poliittisen keskustelun eturintamassa. Haluan esittää seuraavan kysymyksen: minkä kuvan Euroopasta äänestäjille esitetään? Suora versio vai sarjakuvaversio? Myytit vai tosiasiat? Rehellinen, kohtuullinen versio vai ääriliike, populistinen versio? Se on tärkeä ero.

Tiedän, että jotkut ihmiset sanovat, että Eurooppa on syyllinen kriisiin ja vaikeuksiin.

Mutta voimme muistuttaa ihmisiä siitä, että Eurooppa ei ollut kriisin syy. Se johtui julkishallinnon huonosta hallinnosta kansallisten hallitusten toimesta ja vastuuttomasta käyttäytymisestä rahoitusmarkkinoilla.

Voimme selittää, miten Eurooppa on työskennellyt kriisin ratkaisemiseksi. Mitä olisimme menettäneet, jos emme olisi onnistuneet ylläpitämään yhtenäismarkkinoita, koska ne olivat uhattuna, ja yhteistä valuuttaa, koska jotkut ihmiset ennustivat euron loppua. Jos emme olisi koordinoineet elpymistoimia ja työllisyysaloitteita.

Jotkut sanovat, että Eurooppa pakottaa hallitukset leikkaamaan menoja.

Mutta voimme muistuttaa äänestäjiä siitä, että valtionvelka meni käsistä jo ennen kriisiä, ei Euroopan takia, vaan siitä huolimatta. Voimme lisätä, että yhteiskuntiemme haavoittuvimmat henkilöt ja lapsemme maksaisivat lopulta hinnan, jos emme sinnikkää nyt. Ja totuus on, että euron tai euron ulkopuolella olevat maat, Euroopassa tai Euroopan ulkopuolella, pyrkivät hillitsemään hyvin rasitettua julkista talouttaan.

Jotkut kampanjoivat sanomalla, että olemme antaneet liikaa rahaa haavoittuville maille. Toiset sanovat, että olemme antaneet liian vähän rahaa haavoittuville maille.

Mutta jokainen meistä voi selittää, mitä teimme ja miksi: yhden maan lainojen ja toisen maan pankkien, yhden maan investointien ja toisen maan yritysten, yhden maan työntekijöiden ja toisen yrityksen yritysten välillä on suora yhteys. Tällainen keskinäinen riippuvuus tarkoittaa, että vain eurooppalaiset ratkaisut toimivat.

Sanon ihmisille: kun olet samassa veneessä, ei voida sanoa: 'veneen pääsi on uppoamassa'. Olimme samassa veneessä, kun asiat menivät hyvin, ja olemme siinä yhdessä, kun asiat ovat vaikeita.

Jotkut ihmiset saattavat kampanjoida sanomalla: Eurooppa on tarttunut liikaa valtaan. Toiset väittävät, että Eurooppa tekee aina liian vähän, liian myöhään. Mielenkiintoista on, että joskus samat ihmiset sanovat, että Eurooppa ei tee tarpeeksi, ja samalla se ei anna Euroopalle enemmän keinoja tehdä se, mitä Euroopan on tehtävä.

Mutta voimme selittää, että jäsenvaltiot ovat uskoneet Euroopalle tehtäviä ja toimivaltaa. Euroopan unioni ei ole vieras voima. Se on seurausta EU: n toimielinten ja jäsenvaltioiden demokraattisista päätöksistä.

Samalla meidän on tunnustettava, että joillakin alueilla Euroopalla ei vielä ole valtaa tehdä sitä, mitä sitä pyydetään. Tosiasia, joka on aivan liian helppo unohtaa, ja siellä on monia, jotka aina haluavat kansallistaa menestyksen ja eurooppalaisen epäonnistumisen. Viime kädessä se, mitä meillä on ja mitä meillä ei ole, on demokraattisen päätöksenteon tulos. Ja mielestäni meidän pitäisi muistuttaa ihmisiä siitä.

Hyvät naiset ja herrat,

Herra presidentti,

Arvoisat jäsenet,

Toivon, että Euroopan parlamentti ottaa tämän haasteen vastaan ​​kaikella idealismillaan, niin realismilla ja päättäväisyydellä kuin ajat vaativat meiltä.

Väitteet ovat olemassa.

Tosiasiat ovat olemassa.

Esityslista on määritelty.

Kahdeksan kuukauden kuluttua äänestäjät päättävät.

Nyt meidän on tehtävä asia Euroopalle.

Voimme tehdä sen tekemällä seuraavan kahdeksan kuukauden aikana lopun niin paljon kuin pystymme. Meillä on vielä paljon tehtävää.

Hyväksytään ja toteutetaan Euroopan talousarvio, monivuotinen rahoituskehys. Tämä on kriittistä investointeille alueillemme kaikkialla Euroopassa. Tämä on välttämätöntä ensisijaisen prioriteettimme kannalta: taistelemaan työttömyyttä, erityisesti nuorisotyöttömyyttä.

Edistetään ja toteutetaan pankkiunionia. Tämä on ratkaisevan tärkeää yritysten ja pk-yritysten rahoitusongelman ratkaisemiseksi.

Nämä ovat selkeät prioriteettimme: työllisyys ja kasvu.

Työmme ei ole valmis. Se on ratkaisevassa vaiheessa.

Koska arvoisat parlamentin jäsenet, vaalit eivät koske vain Euroopan parlamenttia, eivät myöskään Euroopan komissiota tai neuvostoa tai tätä tai muuta persoonallisuutta.

Ne koskevat Eurooppaa.

Meitä tuomitaan yhdessä.

Tehkäämme siis työtä yhdessä - Euroopan hyväksi.

Intohimoisesti ja päättäväisesti.

Älkäämme unohtako: sata vuotta sitten - Eurooppa käveli unessa vuoden 1914 sodan katastrofiin.

Toivon, että ensi vuonna, vuonna 2014, Eurooppa kulkee kriisistä kohti Eurooppaa, joka on yhtenäisempi, vahvempi ja avoimempi.

Kiitos huomiota.

Continue Reading
Mainos

Maatalous

Maatalous: Vuosittainen EU: n luomupäivä

Julkaistu

on

Euroopan parlamentti, neuvosto ja komissio juhlivat 24. syyskuuta EU: n luomupäivän viettoa. Kolme toimielintä allekirjoittivat yhteisen julistuksen, jonka mukaan 23. syyskuuta on EU: n luomupäivä. Tämä seuraa Toimintasuunnitelma luonnonmukaisen tuotannon kehittämiseksi, Komissio hyväksyi 25. maaliskuuta 2021, ja se ilmoitti luovansa päivän luomutuotannon tietoisuuden lisäämiseksi.

Allekirjoitus- ja lanseerausseremoniassa maatalouskomissaari Janusz Wojciechowski sanoi: ”Tänään juhlimme luomutuotantoa, kestävää maataloustyyppiä, jossa elintarviketuotanto tapahtuu sopusoinnussa luonnon, biologisen monimuotoisuuden ja eläinten hyvinvoinnin kanssa. 23. syyskuuta on myös syksyinen päiväntasaus, jolloin päivä ja yö ovat yhtä pitkiä, ja se symboloi maatalouden ja ympäristön välistä tasapainoa, joka sopii ihanteellisesti luomutuotantoon. Olen iloinen siitä, että voimme yhdessä Euroopan parlamentin, neuvoston ja tämän alan keskeisten toimijoiden kanssa käynnistää tämän vuotuisen EU: n luomupäivän, joka on loistava tilaisuus lisätä tietoisuutta luonnonmukaisesta tuotannosta ja edistää sen keskeistä roolia siirtymässä kestävään ruokajärjestelmät. ”

Luonnonmukaisen tuotannon kehittämistä koskevan toimintasuunnitelman yleistavoite on lisätä merkittävästi luomutuotteiden tuotantoa ja kulutusta, jotta voidaan edistää maatilalta haarukalle -strategian ja biologisen monimuotoisuuden strategian tavoitteiden saavuttamista, kuten lannoitteiden, torjunta -aineiden käytön vähentämistä. ja mikrobilääkkeet. Luomuala tarvitsee oikeat työkalut kasvaakseen toimintasuunnitelman mukaisesti. Rakennettu kolmen akselin ympärille - lisäämällä kulutusta, lisäämällä tuotantoaja parantaa alan kestävyyttä entisestään -, esitetään 23 toimenpidettä alan tasapainoisen kasvun varmistamiseksi.

Mainos

Toiminnot

Kulutuksen lisäämiseksi toimintasuunnitelma sisältää toimia, kuten luomutuotannosta tiedottaminen ja siitä tiedottaminen, luomutuotteiden kulutuksen edistäminen ja luomumateriaalien käytön lisääminen julkisissa ruokaloissa julkisten hankintojen avulla. Lisäksi luonnonmukaisen tuotannon lisäämiseksi Yhteinen maatalouspolitiikka (CAP) on edelleen keskeinen väline luomuviljelyyn siirtymisen tukemisessa. Sitä täydennetään esimerkiksi tiedotustilaisuuksilla ja verkostoitumisella parhaiden käytäntöjen ja sertifioinnin jakamiseksi viljelijäryhmille eikä yksittäisille henkilöille. Lopuksi, luonnonmukaisen maatalouden kestävyyden parantamiseksi komissio käyttää vähintään 30 prosenttia maatalous-, metsätalous- ja maaseutututkimuksen ja -innovaation talousarviosta luonnonmukaiseen alaan liittyviin tai olennaisiin aiheisiin.

Tausta

Mainos

Luomutuotannolla on useita tärkeitä etuja: luomupelloilla on noin 30% enemmän biologista monimuotoisuutta, luonnonmukaisesti tuotetuilla eläimillä on parempi eläinten hyvinvointi ja he käyttävät vähemmän antibiootteja, luomuviljelijöillä on korkeammat tulot ja ne ovat kestävämpiä, ja kuluttajat tietävät tarkalleen, mitä he saavat kiitosta EU: n luomumerkki.

Lisätietoja

Toimintasuunnitelma luomualan kehittämiseksi

Maasta haaraan -strategia

biodiversiteettistrategian

Luomuviljely yhdellä silmäyksellä

Yhteinen maatalouspolitiikka

Continue Reading

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa