Liity verkostomme!

Talous

"EU: n on investoitava koulujen innovatiivisiin johtajiin"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Androulla VassiliouVilnassa 9. syyskuuta pidetyssä Liettuan puheenjohtajakaudella pidetyssä koulutusjohtajuuskonferenssissa koulutus-, kulttuuri-, monikielisyys- ja nuorisokomissaari Androulla Vassiliou piti seuraavan puheen:

"On ilo olla täällä kanssanne tänään tämän tärkeän koulutuksen johtajuutta käsittelevän konferenssin avaamisen yhteydessä. Olen todella kiitollinen puheenjohtajavaltio Liettualle tämän tapahtuman järjestämisestä ja koulujohtaisuuden asettamisesta korkealle poliittisella asialistalla.

"Keskustelemme tänään johtajuuden keskeisestä roolista laadukkaassa koulutuksessa. Ja etsimme tapoja tukea ja parantaa johtajuutta tavoitellaksemme parempaa koulutuskokemusta nuorillemme.

Mainos

"Tämä on tärkeä tehtävä - ja talouskriisi on tehnyt siitä entistäkin kiireellisemmän. Koulutusjärjestelmiemme on muututtava, jotta niistä tulisi entistä tärkeämpiä. Tätä varten haluamme parantaa opettajamme työympäristöä, parantaa opetuksen laatu, jotta voimme parantaa oppijamme elämänmahdollisuuksia.

"Kuusi miljoonaa nuorta kaikkialla Euroopassa on ilman työtä - joissakin maissa yli puolet heistä on työttömiä.

"Lisäksi 7.5 miljoonaa 15--24-vuotiasta ei ole työssä eikä koulutuksessa. Heidän näkymänsä pysyvät synkinä myös kriisin päättymisen jälkeen, ellei jotain tehdä kiireellisesti.

Mainos

"Kuten komissio on huomauttanut jäsenvaltioiden talous- ja sosiaalipolitiikkaa koskevassa vuosittaisessa laaja-alaisessa eurooppalaisen ohjausjakson katsauksessa, tarve puuttua koulutusjärjestelmien heikkoon suorituskykyyn on laajalle levinnyt. Tosiasia on, että käytännössä kaikkien jäsenvaltioiden on parannettava koulutukseen ja taitoihin tehtävien investointien taso.

"Mutta sen lisäksi, että tunnistamme, mikä ei toimi, keskeinen kysymys on, miten voimme aikaansaada muutoksen?

"Tämä on monimutkainen kysymys, johon ei ole yksinkertaista vastausta.

"Esitin viime marraskuussa Euroopan opetusministereille strategian uudistaa koulutusjärjestelmämme ja viedä meidät kohti kestävää ratkaisua. Olemme keskustelleet näistä asioista neuvostossa kaikkien jäsenvaltioiden ministereiden kanssa, ja yhteisymmärryksessä on joitakin avainkohtia.

"Yksi niistä on opettajan ammatin tukemisen merkitys.

"Opettajilla on keskeinen rooli sekä koulunkäynnin parantamisessa että koulunkäynnin keskeyttämisen vähentämisessä - kaksi avainkysymystä, jotka nousevat voimakkaasti esiin eurooppalaisen ohjausjakson pohdinnoissa. Parantaessamme tukea opettajille ja kouluttajille koulun johtajien aktiivinen osallistuminen on ratkaisevan tärkeää.

"Käytän termiä" johtajat ", ei" johtajat ". Koska meidän ei tarvitse vain" hallita "muutosta, meidän on edistettävä ja ohjattava sitä. Koulujen ja oppilaitosten on pyrittävä aktiivisesti parannuksiin; ja haluamme heidän saavuttavan Jotta tämä tapahtuisi, tarvitsemme johtajia, jotka voivat innostaa muita ihmisiä - opettajia, kouluttajia, opiskelijoita, vanhempia, paikallisia yhteisöjä - seuraamaan niitä.

"Koulutusjohtajuudessa on kyse tulevaisuuden visiosta ja innostamisesta muille muuttamaan visio todellisuudeksi.

"Tällainen visio sisältäisi kouluympäristön, jossa oppimista ja pohdintaa ei vain arvosteta, vaan myös mielenkiintoinen ja haastava - kaikille opiskelijoille.

"Ja koska opettajilla ja kouluttajilla on niin tärkeä rooli, jokaisen opettajan ja kouluttajan tulisi olla myös elinikäinen oppija; tässä myös oppilaitosten johtajien on näytettävä esimerkkiä. Tehokkaat johtajat parantavat opetuksen laatua antamalla palautetta ja kannustusta jokaiselle henkilöstön jäsen, joka auttaa heitä päivittämään, parantamaan ja laajentamaan osaamistaan.

"Tässä visiossa on oltava läheiset ja tehokkaat yhteydet paikalliseen yhteisöön, paikallisiin työnantajiin - tämä on erityisen tärkeää ammatillisen koulutuksen kannalta, jossa yhteistyö yritysten kanssa on ratkaisevan tärkeää, mutta siitä on tultava osa yleiskoulutuksen haastetta. hyvin.

"Oppilaitoksen johtaminen on erittäin haastava työ.

"Kuvaamani vision saavuttamiseksi koulujen ja koulutuslaitosten johtajien on määritettävä henkilöstön, opiskelijoiden, vanhempien ja muiden sidosryhmien innostus, energia ja osaaminen.

"Ja tämän tekeminen vaatii tietyn joukon taitoja ja henkilökohtaisia ​​ominaisuuksia.

"Tällaiset johtajat ovat strategisia ajattelijoita ja pedagogiikan asiantuntijoita, mutta myös resurssipäälliköitä, hyviä kommunikaattoreita, ongelmanratkaisijoita ... heillä on rohkeutta, optimismia, sietokykyä, suvaitsevaisuutta, emotionaalista älykkyyttä, energiaa, sitoutumista ja ennen kaikkea jano oppimiseen.

"Olen varma, että olet samaa mieltä kanssani - se on melko luettelo!

"Ja kun koulutus- ja koulutusmaailman on muututtava vastauksena nopeasti muuttuvaan maailmaan, niin myös opetusjohtajiemme on kehityttävä. Heidän on etsittävä jatkuvasti uusia ja tehokkaampia tapoja järjestää opetus ja oppiminen.

"Jäsenvaltioiden on luotava tarvittavat edellytykset innostavan ja innovatiivisen johtajuuden juurtumiseen ja kukoistamiseen.

"Ensinnäkin meidän on tehtävä koulutusjohtajuudesta houkuttelevampi. Meidän on vakavasti parannettava eurooppalaisten järjestelmien kykyä kouluttaa, rekrytoida ja pitää oikeat ihmiset johtotehtävissä.

"Yksi näkökohta sisältää sukupuolten välisen kuilun poistamisen, joka on vuosien varrella vakiintunut: meidän on houkuteltava enemmän naisia ​​johtotehtäviin keskiasteen tasolla ja enemmän miehiä johtamiseen perustason tasolla.

"Kun oikeat ihmiset ovat oikeissa paikoissa, meidän on annettava heille tilaa ja itsenäisyyttä toteuttaa ideoitaan, kehittää koulunsa ja oppilaitostensa valmiuksia parantaa ja innovoida puolestaan.

"Tarvitsemme koulujen tehokkaan ja vastuullisen autonomian.

"Tietenkin kaikki tämä on helpommin sanottu kuin tehty. Ei ole aina helppoa löytää ihmisiä, joilla on oikea profiili täyttämään koulupäällikön avoimet virat. Kaikkialla Euroopassa on yhteinen haaste rekrytoida ja pitää palveluksessa.

"Rekrytointiongelmat liittyvät selvästi johtajien ja rehtorien raskaaseen työkuormitukseen. Tutkimukset ovat osoittaneet, että heillä on raskaita ja kasvavia vaatimuksia ajastaan, ja päivittäiset hallinnolliset vaatimukset vievät noin 40% ajastaan.

"Jos koulutusjohtajamme todella haluavat olla strategisia ajattelijoita ja muutoksen ajajia, ne on vapautettava rutiininomaisista hallinnollisista tehtävistä. Opetusministerit ovat jo sopineet, että esimiesten roolit on määriteltävä nimenomaisesti uudelleen, jotta he voivat keskittää ponnistelunsa oppimisen parantamiseen.

"Joissakin maissa koulujen hallintovirkamiehiä käytetään tavanomaisiin hallinto- ja budjettitoimintoihin. Parhaista käytännöistä on todellakin esimerkkejä, ja kehotamme maita jakamaan ne.

"Toinen esimerkki: joissakin jäsenvaltioissa koulujen johtajat käyttävät paljon aikaa antamalla järjestelmällistä palautetta opetushenkilöstölle heidän työstään. Opettajan laadun kehittämisen, vasta pätevän opetushenkilöstön tukemisen ja ohjaamisen pitäisi olla keskeinen tehtävä. Sen pitäisi edelleen Siihen sisältyy yhteistyökulttuurin edistäminen, opetussuunnitelman ja opetusohjelmien koordinointi eri aihealueilla.

"Kuten opetushenkilöstö yleensä, Euroopassa on myös edessään monien johtajien ja eläkkeiden päällekkäinen eläkkeelle siirtyminen. Tämä maastamuutto tuo sekä merkittävän kokemuksen menetyksen että mahdollisuuden rekrytoida ja kehittää uusi sukupolvi, jolla on tarvittavat taidot ja pätevyys. tarvitaan tänään.

"Vastatakseen tähän haasteeseen Euroopan komissio kannustaa jäsenvaltioita tunnistamaan paremmin - uransa alkuvaiheessa - opettajat, joilla on johtajuuspotentiaalia. Tämä antaa heille mahdollisuuden kehittää johtamistaitojaan ajan myötä.

"Joissakin maissa - ja yksi niistä on Liettua - on nyt erityisiä johtajuusakatemiaa tai koulutusohjelmia. Kehotamme useampia maita tekemään samoin.

"Tietysti oikeiden ihmisten rekrytointi ja pitäminen itsessään ei riitä. Koska koulutusjohtajille annetaan enemmän vastuuta, heiltä vaaditaan myös suurempaa vastuullisuutta. Johtamisen tehtävät on jaettava uusilla ja tehokkaammilla tavoilla, muun muassa tiimilähtöinen lähestymistapa.

"Yhteistoiminnallinen johtajuus, toisin kuin pelkästään pääopettajaan investoitu johtajuus, tarjoaa tehokkaan reitin koulun parantamiseen.

"Koulussa tai ammatillisessa koulutuksessa useat henkilöstön jäsenet voivat ottaa johtajan roolin - joko muodollisesti tai epävirallisesti - erilaisen, toisiaan täydentävän asiantuntemuksensa ja pätevyytensä mukaan. Tämä ei vaikuta johtajien ja johtajien vaatimiin ydinosaamiseen. korostaa selkeyden ja johtotehtävien jakamisen tarvetta.

"Lisäksi se muistuttaa meitä siitä, että koulutusjohtajuus ei voi toimia tyhjiössä, vaan sitä on tuettava myös laitoksen ulkopuolelta.

"Mahdollisuus onnistuneeseen uudistukseen on suurempi, kun mukana olevat eri toimijat työskentelevät yhdessä. Ministerillä, paikallisviranomaisilla, tarkastajilla, neuvonantajilla, ammatillisilla järjestöillä, työnantajilla, ammattiyhdistyksillä ja sidosryhmillä, etenkin vanhemmilla, on kaikilla vastuu muodostaessaan visio korkealaatuinen oppiminen kaikelle, mihin me kaikki haluamme.

"Naiset ja herrat,

Olemme kaikki samaa mieltä puheenjohtajavaltio Liettuan halusta edistää parempaa, tehokkaampaa ja innovatiivisempaa koulujohtajuutta. Oikeiden ihmisten asettaminen johtotehtäviin; oikeiden johtamisrakenteiden luominen; niiden tukeminen sekä koulussa että sen ulkopuolella - näiden on oltava koulutuspolitiikan keskeisiä tavoitteita kaikissa jäsenvaltioissa.

"Siksi yksiköt työskentelevät läheisessä yhteistyössä puheenjohtajavaltio Liettuan kanssa valmistellessaan päätelmiä, jotka koulutusneuvosto hyväksyy marraskuussa, innovaatioista koulutuksen johtamisessa.

"Lisäksi EU: n tasolla meillä on useita poliittisia ja rahoitusvälineitä, jotka auttavat jäsenvaltioita ja kouluja itse kehittämään korkealaatuista johtajuutta koulutuksessa.

"Esimerkiksi rakennerahastot tukevat toimia innovaatioiden edistämiseksi johtamisessa ja johtajien ammatillisessa kehittymisessä.

"Ensi vuonna alkava Erasmus + -ohjelma tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia koulutusjohtajille osallistua ulkomaisten kollegoidensa kanssa kumppanuuksiin, tutkimukseen ja kansainvälisiin vaihtoihin, jotka auttavat kehittämään innovatiivisia lähestymistapoja koulutukseen, mukaan lukien koulutusjohtajuus.

"Erasmus + tarjoaa:

  • Lisää mahdollisuuksia strategisille kumppanuuksille koulujen välillä, jotta voidaan vaihtaa parhaita käytäntöjä ja tehdä yhteistyötä innovoinnin hyväksi.
  • lisää kannustimia sektorienväliseen yhteistyöhön, esimerkiksi koulujen, korkeakoulujen tai yritysten välillä;
  • lisää henkilöstön liikkuvuutta vertaisoppimisen edistämiseksi ja johtamisen nykyaikaistamiseksi;
  • helppokäyttöinen työkalu innovatiivisten lähestymistapojen edistämiseksi: eTwinning-alusta, jota parhaillaan päivitetään erityisesti sen toimintayhteisöjen parantamiseksi; ja
  • uusi toimi: "toimintakokeilu", jolla kannustetaan jäsenvaltioiden viranomaisia ​​yhteistyössä koulujohtajien kanssa testaamaan ja toteuttamaan innovatiivisia lähestymistapoja.

"Euroopan unioni tukee myös koulujen johtamista koskevaa eurooppalaista poliittista verkostoa. Tämä verkosto yhdistää 11 ministeriötä tai valtion virastoa, 7 sidosryhmää ja 20 yliopistoa edistämään tehokasta koulutusjohtajuutta hyödyntämällä tutkimusta ja hyviä käytäntöjä ympäri Eurooppaa. Kannustan teitä vilkaise verkon verkkosivustoa.

"Nämä ovat vain joitain tapoja, joilla EU pyrkii auttamaan jäsenvaltioita edistämään uusia lähestymistapoja koulutusjohtajuuteen.

"Olen varma, että teillä kaikilla on jaettavia omia ideoita ja kokemuksia, jotka voivat edistää laadukkaan johtajuuden leviämistä koulutuksessa kaikkialla Euroopassa. Ja viime kädessä nuorten parempien oppimistulosten - ja valoisamman tulevaisuuden - saavuttamiseksi.

"Olen iloinen, että puheenjohtajavaltio Liettua on antanut meille mahdollisuuden keskustella näistä ajatuksista, ja odotan innolla lopputulosta. Toivotan teille onnistunutta konferenssia. Kiitos."

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa