Liity verkostomme!

Talous

Tulokset G20 huippukokouksen: yhteinen julkilausuma Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barroso ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Van Rompuy

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

g20-venäjä-juliste_2662218bEdustamalla Euroopan unionia Pietarissa G20-ryhmässä Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barroso ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuy antoivat seuraavan julkilausuman huippukokouksen tuloksista:

"G20 on osoittautunut arvoiseksi, kun otetaan huomioon suuret haasteet, joita maailmantalous on kokenut viimeisten viiden vuoden aikana, maailman johtavana taloudellisen yhteistyön foorumina: kaikki G20-jäsenet ovat edelleen päättäväisiä toteuttamaan kunnianhimoiset sitoumuksemme ja ryhtymään lisätoimiin Olemme iloisia siitä, että Euroopan unionin tavoitteet tässä huippukokouksessa on saavutettu laajasti.

"Euroopan unioni tuli tänä vuonna G20-ryhmälle luottamuksen sanomalla G20-sitoumustensa täyttämisestä ja kattavan kriisitoimintansa myönteisistä vaikutuksista, jotka alkavat näkyä; vaikka ponnisteluja ei pidä lieventää. Muut G20-jäsenet tunnustivat Euroopan ponnisteluja ja että olemme täyttäneet Los Cabosin vuonna 2012 antamat todelliset sitoumukset. Ne kannustivat meitä jatkamaan kattavan kriisinhallinnan toteuttamista, mukaan lukien pankkiunionin nopea hyväksyminen ja toteuttaminen. Epäilyt on hajonnut ja G20-kumppanimme ovat tunnustaneet päättäväisen toiminnan Euroopan unionin tehtävänä on saada oikeat kokemukset kriisistä.

Mainos

"Maailmanlaajuisen elpymisen ollessa edelleen hauras, kaikki johtajat olivat yhtä mieltä siitä, että G20: n kiireellisenä painopistealueena on kasvun ja työpaikkojen edistäminen erityisesti nuorten työttömien kohdalla. Oli todellinen ykseyden ja yhteisen tarkoituksen tunne, joka ulottuu myös kestävän ja järkevän varmistamisen tarpeeseen On selvää, että velkaan perustuva kasvu ei ole kestävää. Hyväksyimme Pietarin kasvua ja työllisyyttä koskevan toimintasuunnitelman kaikkien konkreettisella panoksella. Olemme erityisen tyytyväisiä erittäin rakentaviin keskusteluihin nousevien talouksien tilanteesta ja kaikkien osapuolten halukkuus osallistua yhteistyöratkaisuihin ja ottaa huomioon mahdolliset heijastusvaikutukset kansallista kasvupolitiikkaa suunniteltaessa ja toteutettaessa ja käsitellä rakenteellisia kysymyksiä itse asianomaisissa maissa.

"Tämä G20-huippukokous vahvisti maailmanlaajuisen paradigman muutoksen kohti oikeudenmukaisempaa verotusta tukemalla automaattisen verotietojen vaihdon perustamisen. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että tämä uusi standardi otetaan käyttöön vuodesta 2015 lähtien G20-maiden keskuudessa, kuten EU on pyrkinyt. ja OECD: n tukipohjan eroosioon ja voitonsiirtoon antama työ antaa voimakkaan signaalin: G20 pyrkii varmistamaan, että yritykset ja yksityishenkilöt maksavat erääntyneet verot ja joita tarvitaan kipeästi näinä vaikeina aikoina tulevaisuuteen sijoittamiseksi. Jo pitkään Euroopan unioni on ollut ja tulee olemaan tämän taistelun eturintamassa, jotta voimme menestyä, tarjoamme edelleen asiantuntemustamme ja kokemustamme.

"Panimme myös tyytyväisenä merkille, että G20 edistyi hyvin sitoumuksensa täyttämisessä, jonka mukaan markkinoita tai tuotteita ei jätetä sääntelemättömäksi ja rahoitusjärjestelmä muuttui joustavammaksi muun muassa panemalla Basel III -pääomasäännöt johdonmukaisesti täytäntöön. G20 osoitti päättäväisyytensä Varainhoidon sääntelyn edistäminen muun muassa käsittelemällä varjopankkiin liittyviä riskejä tehostamalla valvontaa ja sääntelyä.Kaikki tämä on välttämätöntä kansalaisten suojaamiseksi tulevilta finanssikriiseiltä maksamasta hintaa. Euroopan unioni näyttää edelleen esimerkkiä.

Mainos

"G20 vahvisti lopulta avoimen, vapaan ja oikeudenmukaisen kaupan merkityksen tärkeänä kasvun ja kehityksen lähteenä. On erittäin hyvä uutinen, että G20 on vahvistanut protektionismin vastaisen sitoutumisensa laajentamalla Toronton standstill-lauseketta vuoteen 2016 ja tehostamalla toimiaan G20-ryhmän voimakas vaatimus joulukuussa järjestettävän WTO: n Balin ministerikokouksen onnistuneesta tuloksesta, kaupan helpottamisen ytimessä ja joistakin maatalouden ja kehityskysymysten osista vankka askelkivi kohti Dohan kehityskierroksen onnistunutta päättämistä ja osoittamaan WTO: n uskottavuutta ja merkitystä. "

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

Euroopan unionin huippukokouksissa

EU: n ja Yhdysvaltojen välinen kauppa- ja teknologianeuvosto johtaa arvopohjaista maailmanlaajuista digitaalista muutosta

Julkaistu

on

- ohjelman käynnistämisen jälkeen Kauppa- ja teknologianeuvosto (TTC) EU: n ja Yhdysvaltojen huippukokouksessa kesäkuussa komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin toimesta EU ja Yhdysvallat ilmoittivat 9. syyskuuta Pittsburghissa Pennsylvaniassa 29. syyskuuta 2021 pidettävän ensimmäisen kokouksensa yksityiskohdista. Sen puheenjohtajina toimivat Euroopan komission varapuheenjohtajat Margrethe Vestager ja Valdis Dombrovskis sekä Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken, kauppaministeri Gina Raimondo ja kauppaedustaja Katherine Tai.

TTC: n puheenjohtajat julistivat: ”Tämä EU: n ja Yhdysvaltojen kauppa- ja teknologianeuvoston (TTC) avajaiskokous merkitsee yhteistä sitoutumistamme transatlanttisen kaupan ja investointien laajentamiseen ja syventämiseen sekä 21-luvun talouden sääntöjen päivittämiseen. Yhteisten demokraattisten arvojemme ja maailman suurimman taloussuhteen pohjalta olemme työskennelleet kovasti huippukokouksen jälkeen löytääksemme alueet, joilla voimme toteuttaa konkreettisia toimia varmistaaksemme, että kauppa- ja teknologiapolitiikka tuottaa kansallemme. TTC: n yhteydessä sekä EU että Yhdysvallat ovat sitoutuneet ja odottavat vahvaa ja jatkuvaa sitoutumista monenlaisten sidosryhmien kanssa varmistaakseen, että tämän yhteistyön tulokset tukevat laajapohjaista kasvua molemmissa talouksissa ja ovat yhteisten arvojemme mukaisia . ”

TTC: n kymmenen työryhmää käsittelee erilaisia ​​haasteita, mukaan lukien yhteistyö teknologian standardien, globaalin kaupan haasteiden ja toimitusketjun turvallisuuden, ilmaston ja vihreän teknologian, tieto- ja viestintätekniikan turvallisuuden ja kilpailukyvyn, tiedonhallinnan ja teknologian alustojen, turvallisuutta uhkaavan teknologian väärinkäytön ja ihmisoikeudet, vientivalvonta, investointien seulonta sekä digitaalisten teknologioiden käyttö ja käyttö pienillä ja keskisuurilla yrityksillä. Koko lausunto on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading

Euroopan keskuspankki (EKP)

"Nainen ei ole kapeneva" - Lagarde

Julkaistu

on

Euroopan keskuspankin presidentti Christine Lagarde ilmoitti tänään parafoimalla edesmenneen Ison -Britannian pääministerin ja monetaristin Margaret Thatcherin lauseella, jota hän tuskin olisi sanonut, että "nainen ei ole suippeneva".

Rahoitusolosuhteiden ja inflaationäkymien yhteisen arvioinnin perusteella keskuspankin hallintoneuvosto on päättänyt, että pandemian hätäosto -ohjelman (PEPP) puitteissa tehdyt nettovarallisuusostot voivat jatkua, mutta maltillisemmin.  

Neuvosto päätti myös pitää korot ennallaan sanoen, että ne odottavat EKP: n ohjauskorkojen pysyvän nykyisellä tai alemmalla tasollaan, kunnes inflaatio nousee kahteen prosenttiin, mutta sallivat siirtymäkauden, jolloin inflaatio voi nousta maltillisesti tavoitteensa yläpuolelle.

Mainos

Inflaationäkymät

Lagarde myönsi, että monissa euroalueen maissa ihmiset kokevat hinnankorotuksia, mutta hän sanoi, että kun pankki "katsoo inflaation ihon alle", heidän näkemyksensä saavat heidät uskomaan, että se on 1.5% arvioidun ajanjakson loppuun mennessä.

Lagarde korosti energian hintojen vaikutusta, mutta viittasi myös hintojen nousuun, joka johtui toimitusketjun pullonkauloista, jotka liittyivät talouteen avautumiseen. Pankki arvioi tämän olevan luonteeltaan suurelta osin väliaikaista, mutta myöntää, että se voi aiheuttaa hintojen nousupaineita, jos se jatkuu odotettua kauemmin. 

Mainos

Palkkojen osalta Lagarde sanoi, että EKP ei ole vielä nähnyt todisteita merkittävästä hintojen noususta, mutta tulee olemaan tarkkaavainen tähän, koska neuvottelut käydään syksyllä. Joka tapauksessa hän odottaa palkkojen kasvavan maltillisesti ja asteittain.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa