Liity verkostomme!

Talous

EU ja ministerit vahvistavat ITERin merkitys tulevaisuuden energiatarpeet

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

220px-ITER_Logo_NoonYellow.svgTänään (6. syyskuuta) pidetyssä ministeritason kokouksessa Saint Paul-lez-Durancessa, Ranskassa, seitsemän Kansainvälinen lämpöydinkokeellinen reaktori (ITER) -jäsenet tunnustivat edistymisen, joka on saavutettu yhden maailman monimutkaisimman tieteellisen ja teknisen projektin, kansainvälisen ITER-ydinfuusioyhteistyön, rakentamisessa. Ministerit keskustelivat myös vielä edessä olevista haasteista.

Energiakomissaari Günther H. Oettinger sanoi: "ITER-projekti on historiallinen yritys. Tarvitaan intensiivistä työtä ja innovatiivisia menetelmiä vastaamaan kaikkiin edessä oleviin haasteisiin, erityisesti haasteeseen pysyä tiukassa, mutta realistisessa aikataulussa ja samalla hillitä kustannuksia. "

ITER-organisaation pääjohtaja Osamu Motojima sanoi: "Hyvää edistystä on saatu aikaan valtavien yhteistyötoimien avulla, joita me kutsumme" ainutlaatuiseksi ITER-tiimiksi "; toisin sanoen ITER-organisaation ja seitsemän kotimaisen viraston muodostama vahva kumppanuus. Olemme kiitollisia ITER-jäsenille heidän luottamuksestaan ​​meihin. "

Mainos

Tämänpäiväinen kokous pidettiin ITER-organisaation päämajassa energiasta vastaavan komission jäsenen ja Euroopan atomienergiayhteisön edustajan Günther H. Oettingerin aloitteesta.

Ministeritason edustajat vierailivat rakennustyömaalla ja kiittivät ITERiä tähänastisesta edistymisestä. Ministerien edustajat kehottivat tässä yhteydessä ITER-organisaatiota ehdottamaan parannettua ITER-rakentamisen hoitosuunnitelmaa, joka pannaan täytäntöön läheisessä yhteistyössä ITERin kotimaisten virastojen kanssa.

Se oli toinen kerta projektin historiassa, kun seitsemän ITER-jäsenen (Kiina, Euroopan unioni, Intia, Japani, Korean tasavalta, Venäjän federaatio ja USA) ministerien edustajat tapasivat. Tässä yhteydessä ministerin edustajat keskustelivat täydessä vauhdissa tapahtuvan rakennustöiden taustalla hankkeen toteuttamisen edistymisestä, tunnistivat tällaiselle ensiluokkaiselle yritykselle ominaiset haasteet, erityisesti aikataulun ja kustannusten rajoittamisen suhteen. ja toistivat yhteiset ponnistelunsa ITER: n onnistuneelle loppuun saattamiselle.

Mainos

Työn edetessä ITER-alueella ITAM-maiden teollisuus valmistaa tokamak-fuusioreaktorin korkean teknologian komponentteja. Suurin osa sopimuksista on nyt allekirjoitettu johtavien teollisuuden toimijoiden kanssa; komponentit ovat jo alkaneet saapua ITER-työmaalle, ja ensimmäisten suurten komponenttien odotetaan olevan paikan päällä kesäkuussa 2014 ajoissa kokoonpanotoimien aloittamiseksi.

ITER-rakennus on ollut käynnissä Saint Paul-lez-Duranceissa, Etelä-Ranskassa, vuodesta 2010.

Tausta

ITER - suunniteltu osoittamaan fuusiovoiman tieteellinen ja tekninen toteutettavuus - on maailman suurin kokeellinen fuusiolaitos. Fuusio on aurinkoa ja tähtiä ohjaava prosessi: kun kevyet atomiytimet sulautuvat yhteen muodostaen raskaampia, vapautuu suuri määrä energiaa. Fuusiotutkimuksen tarkoituksena on kehittää turvallinen, runsas ja ympäristöystävällinen energialähde.

ITER on myös ensiluokkainen globaali yhteistyö. Euroopan unioni maksaa melkein puolet rakentamisen kustannuksista, kun taas tämän kansainvälisen yhteisyrityksen muut kuusi jäsentä (Kiina, Intia, Japani, Korean tasavalta, Venäjän federaatio ja Yhdysvallat) osallistuvat yhtä suurella määrällä loput. ITER-projekti on rakenteilla Saint Paul-lez-Durance -alueella Etelä-Ranskassa.

Lisätietoja ITER-projektista löytyy tästä.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa