Liity verkostomme!

Talous

Saksa tarjoaa tilapäistä uudelleensijoittamista 5,000 Syyrian pakolaisille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

2013-08-20T175538Z_1_CBRE97J1DSV00_RTROPTP_2_SYRIA-CRISIS-REFUGEES- Kansainvälinen siirtolaisjärjestö (IOM) on aloittanut lääketieteellisen seulonnan järjestämisen ja kieli- ja kulttuurisuuntautumiskurssien järjestämisen ensimmäiselle noin 100-syyrialaispakolaisten ryhmälle, jotka matkustavat Saksaan Libanonista syyskuun puolivälissä 2013 väliaikaista oleskelua varten.

100 on osa ryhmää 4,000-haavoittuvia Syyrian pakolaisia, jotka UNHCR on tunnistanut Libanonissa ja jotka matkustavat IOM: n tilauslennoilla Beirutista Hannoveriin noin ensi vuonna. Toisten 1,000-pakolaisten järjestelmässä keskitytään erityisesti heidän perhesuhteisiinsa Saksaan.

Pakolaiset otetaan vastaan ​​Saksan liittovaltion muutto- ja pakolaisviraston (BAMF) humanitaarisen maahantulon ohjelmassa (HAP). Ohjelman tarkoituksena on helpottaa haavoittuvassa asemassa olevien pakolaisten nopeaa pääsyä Libanonista Saksaan varmistaakseen heidän välittömän suojelunsa siihen asti, kunnes he voivat palata kotiin turvallisesti ja arvokkaasti tai löytää muita kestäviä ratkaisuja.

Mainos

2012-ohjelmassa noin 15,800-syyrialaiset hakivat turvapaikkaa Saksasta.

IOM: n lääketieteelliset saattajat matkustavat lennon aikana avustamaan erityistarpeita pakolaisia.

"Siirtämällä joitain heikoimmassa asemassa olevia pakolaisia ​​Libanonista Saksaan HAP tarjoaa paremman suojan ja antaa merkittävän panoksen meneillään oleviin humanitaarisiin ponnisteluihin, joiden tarkoituksena on lievittää joukkomuuton vaikutuksia Syyrian naapureihin, jotka isännöivät satoja tuhansia pakolaisia. pakolaisia ​​”, kertoi alueellinen hätä- ja postikriisiasiantuntija Rana Jaber.

Mainos

Jotkut 718,000-pakolaiset ja muut siirtymään joutuneet ihmiset ovat paenneet Syyriasta Libanoniin paeta taisteluista kahden viime vuoden aikana. Samalla kun Libanon jatkaa avoimen rajapolitiikan ylläpitämistä, kasvavat humanitaariset tarpeet painostavat nyt voimakkaasti Libanonin infrastruktuuria ja aiheuttavat isäntäyhteisöjen epävakauden.

”Poikani on 22-vuotias ja hän on ollut vammainen syntymästään lähtien, hänellä on rajoitettu liikkuvuus ja hän ei pysty ruokkimaan itseään. Kun pakenimme Al Hassakehista viime vuonna, emme pystyneet lataamaan hänen pyörätuoliaan bussiin. Olen kannut häntä sylissämme saapumisemme jälkeen Libanoniin. Toivon, että saavuttaessani Saksan voin löytää työpaikan, jotta voin ostaa hänelle uuden pyörätuolin, jotta hänellä voisi jälleen olla itsenäisyys ”, sanoi kuuden lapsen isä Adham, joka hyväksyttiin uudelleensijoittamiseen Saksaan.

Saavuttuaan Hannoveriin pakolaiset matkustavat ensimmäisten viikkojen ajan Friedlandin vastaanottokeskukseen, missä he osallistuvat laajennettuun kulttuurisuunnitteluohjelmaan ennen jakautumistaan ​​eri puolille Saksaa. Saksassa he saavat kattavaa tukea, mukaan lukien vuokra-apua sekä pääsyä lääketieteellisiin ja sosiaalisiin palveluihin.

Suurimmalle osalle pakolaisia ​​heidän ensisijaisena huolenaiheenaan on koulutuksen saaminen lapsilleen, joista monet eivät ole käyneet koulussa yli kaksi vuotta. Hallituksen ja yhteisön tuki on myös tärkeää luoda olosuhteet, jotka varmistavat heidän integroitumisensa saksalaiseen yhteiskuntaan oleskelunsa aikana.

IOM: n toiminta on tiiviissä yhteistyössä UNHCR: n ja Saksan ja Libanonin hallituksen kollegojen kanssa.

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa