Liity verkostomme!

Talous

Euroopan komissio etsii innovaatiopääomaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

10000000000003C0000002D0BAC6BEA7Euroopan komissio on tänään aloittanut ensimmäisen Euroopan innovaatiopääkaupungin eli iCapitalin etsimisen. Palkinnolla palkitaan kaupunki, joka rakentaa parhaan innovaatioekosysteemin, joka yhdistää kansalaiset, julkiset organisaatiot, korkeakoulut ja yritykset. Kun otetaan huomioon, että 68 prosenttia EU: n väestöstä asuu nyt kaupunkialueilla, juuri nämä alueet edistävät eniten Euroopan innovatiivisuutta. Kaupungit edistävät innovaatioita omassa palvelujen tarjoamisessa, mutta avain on luoda oikea ympäristö muille innovaatioille ja antaa julkisen ja yksityisen sektorin muodostaa yhteys. Riippumaton asiantuntijapaneeli valitsee voittajan keväällä 2014, ja valittu kaupunki saa 500,000 3 euroa ponnistelujensa lisäämiseksi. Hakemusten jättämisen määräaika on 2013. joulukuuta XNUMX.

Máire Geoghegan-Quinn, Euroopan komission tutkimus-, innovaatio- ja tiedekomissaari, sanoi: "Kaupungit ovat Euroopan talouden moottoreita. Seitsemän kymmenestä eurooppalaisesta asuu kaupunkialueella, ja nämä alueet tuottavat kaksi kolmasosaa EU: n BKT: sta. Haluamme kannustaa kaupunkeja nostamaan innovaatioidensa alaa ja luomaan kaupunkiverkoston, joka voi jakaa parhaat ideansa tulevaisuutta varten. "

Kaupungit arvioidaan sekä tähän saakka tehtyjen aloitteiden ja saavutusten että niiden tulevaisuuden ideoiden perusteella innovointikyvyn parantamiseksi. Heidän on osoitettava noudattavansa kattavaa strategiaa, joka on:

  • Innovatiivinen - käsitteiden, prosessien ja työkalujen kannalta.
  • Inspiroiva - tavoitteena houkutella kykyjä, rahoitusta, investointeja ja kansalaisten osallistumista ja sitoutumista.
  • Integroitu - osoitetaan yhteydet Eurooppa 2020 -strategian tavoitteisiin, nimittäin älykkääseen, kestävään ja osallistavaan kasvuun kaikkialla Euroopassa.
  • Interaktiivinen - innovaatioyhteisön rakentaminen kaupungissa ja muiden kaupunkien kanssa.

Kilpailu on avoin kaikille EU: n jäsenvaltioille tai EU: n tutkimuksen puiteohjelmaan assosioituneiden maiden kaupungeille. Palkinto myönnetään yli 100 000 asukkaan kaupungeille ja aloitteille, jotka ovat olleet käynnissä vähintään 1. tammikuuta 2010 alkaen. Maissa, joissa ei ole kaupunkia, jossa asuu yli 100 000 asukasta, suurin kaupunki voi hakea.

Mainos

Ehdokaskaupunkien tulisi käydä iCapital-palkinnossa verkkosivusto tietoa ja sääntöjä ja ehtoja. Hakemuksia koskevat kysymykset voidaan lähettää myös osoitteeseen: [sähköposti suojattu].

Tausta

Innovaatiot ovat keskeisiä talouskasvun ja yritysten kilpailukyvyn kannalta ja ovat Eurooppa 2020 -strategian ytimessä. Euroopan unioni on asettanut itselleen tavoitteen tulla innovaatiounioniksi.

Mainos

Tutkimuksen ja innovaatioiden sekä aluepolitiikkojensa avulla EU on edistänyt älykästä ja kestävää kaupunkikehitystä. Seuraava EU: n tutkimus- ja innovaatioohjelma, Horisontti 2020, kestää vuosina 2014–2020. Ohjelma keskittyy enemmän kuin koskaan koko innovaatioketjun rahoittamiseen tieteellisestä läpimurrosta markkinoiden läheiseen kehittämiseen. Tuleva EU: n aluerahoitus keskittyy myös enemmän tutkimukseen ja innovaatioihin, esimerkiksi tutkimusinfrastruktuurin rakentamiseen.

Linkit

Eurooppa 2020

Horizon 2020

Alueelliset varat

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa