Liity verkostomme!

Talous

Digitaalistrategia: EU-rahoitteinen projekti käyttää robotteja, ei ihmiset, tarkastaa petrokemian kontit

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

1-tasoinenEuroopan komissio yhdessä Shellin johtaman kymmenen eurooppalaisen yrityksen yhteenliittymän kanssa käynnistää tänään PETROBOT-projektin, joka kehittää robotteja, jotka voivat korvata ihmisiä tarkastettaessa öljy-, kaasu- ja petrokemianteollisuudessa laajalti käytettyjä paineastioita ja varastosäiliöitä.

Toistaiseksi tarkastajien turvallisuuden varmistamiseksi öljy-, kaasu- ja petrokemian laitokset on suljettava tarkastustoimien aikana: alukset on irrotettava laitoksen jännitteisistä osista (venttiilin sulkeminen ei riitä); sitten astiat puhdistetaan perusteellisesti kaikkien sellaisten tuotteiden poistamiseksi, jotka voivat päästää palavia tai myrkyllisiä kaasuja; telineet rakennetaan sitten suurempiin aluksiin, jotta tarkastajat pääsevät kaikkiin tarvittaviin alueisiin. Tarkastuksen jälkeen (joka kestää usein muutaman tunnin) kaikki tämä työ tehdään päinvastoin. Tätä pitkää ja kallista menettelyä voitaisiin pian vähentää robottiteknologian avulla, mikä vähentää henkilöstön altistumista mahdollisesti vaarallisille olosuhteille, säästää alan aikaa ja resursseja sekä avaa uusia markkinoita Euroopan robotiikkateollisuudelle ja mahdollistaa uuden teknologian luomisen. uusia työpaikkoja robotiikan valmistuksessa ja kunnossapidossa.

Euroopan komission digitaalistrategian varapuheenjohtaja Neelie Kroes sanoi: "Euroopan johtava asema teollisen robotiikan alalla ei ole sattumaa. Petrobot-projekti kuvaa haluamme siirtää huippututkimuksia tutkimuksesta markkinoille, avata uusia markkinoita EU: n yrityksille ja luoda uusia työpaikkoja Eurooppaan. "

Mainos

PETROBOTissa on mukana kumppaneita Alankomaista, Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Ruotsista, Norjasta, Sveitsistä ja Saksasta kolmen vuoden ajan. EU tukee 3 miljoonaa euroa 3.7 miljoonan euron hankkeeseen.

PETROBOT-projekti mobilisoi koko arvoketjun, mukaan lukien robotti- ja tarkastustekniikan toimittajat, tarkastuspalveluyritykset ja loppukäyttäjät. Tarkastusrobotteja testataan loppukäyttäjäkonsortion jäsenten asennuksissa. Erityisten projektitoimintojen tarkoituksena on valmistaa tuleva käyttäjäyhteisö maksimoimaan uuden tekniikan käyttöönotto. Nämä uudet toiminnot voisivat luoda uudenlaisia ​​työpaikkoja ja avata uusia markkinoita. Teknologia-alueena siitä voi tulla vahva vientituote EU: lle viemällä robottilaitteistoratkaisuja tai täydellisiä robottitarkastuspalveluja. Robotteja ja niiden sisältämiä tarkastustyökaluja olisi kehitettävä ja tuotettava paljon; robottien tarkastuspalveluiden olisi oltava käytettävissä. Jos projekti onnistuu, se stimuloi innovaatioita haastavampiin tilanteisiin vastaamiseksi.

Tausta

Mainos

PETROBOT-sopimus allekirjoitetaan Shellin teknologiakeskus Amsterdamissa, EY: n ja Shellin ylin johto, konsortion jäsenten läsnä ollessa.

PETROBOT aikoo kehittää ja validoida uusia robottien tarkastustekniikoita:

1. Paineastioiden sisäinen tarkastus, kun astia on poissa linjasta - robotti (käärmevarren tai telaketjun muotoinen) tulee astiaan kaivon tai suuttimen kautta sen jälkeen, kun alus on poistettu käytöstä (pois päältä) -linja); robotti etsii sitten verisuonen seinämää vaurioiden varalta.

2. Säiliöiden tarkastus säiliön ollessa käytössä - robotti tulee säiliöön, kun tuote (bensiini tai välituotteet) pysyy paikallaan; robotti etsii sitten säiliön pohjan vaurioiden varalta.

Alusten seinien tai säiliön lattian skannaamiseen robotit käyttävät erikoistarkastustyökaluja. Näiden työkalujen avulla robotit voivat havaita mahdolliset vahingot, ja niiden on tarjottava sama tarkastuskapasiteetti kuin tarkastajalta.

Prosessiasennusten turvallisuuden kannalta kriittisten osien säännöllinen tarkastus on välttämätöntä niiden eheyden varmistamiseksi.

PETROBOT-aloite syntyi tutkimus- ja kehitysohjelmasta, jonka suoritti Shell Global Solutions International BV, joka on osa hollantilaista Royal Shell Plc: tä, tuella Quasset BV: lle, hollantilaiselle pk-yritykselle, jolla on asiantuntemusta kunnonarviointiteknologian kehittämisestä.

Kymmenen osapuolen projektikonsortio, jota johtaa Shell, käsittää myös:

  1. GASSCO AS, EI
  2. Chevron North Sea Ltd., Iso-Britannia
  3. Koninklijke VOPAK NV, NL
  4. A.Hak Industrial Services BV, NL
  5. Dekra Industrial AB - DEKRA, SE
  6. Alstom Inspection Robotics (AIR), CH
  7. OROBOTIIKKA, Iso-Britannia
  8. Innospection GmbH, DE
  9. Quasset BV, NL

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa