Liity verkostomme!

Talous

Kaupungit ja alueet tukevat Liettuan EU-puheenjohtajakauden energiasuunnitelmia ja vaativat parempia paikallisia investointeja

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

592_ddb6d942ab8c2d72699ffdf12a7e8a90Alueiden komitean (AK) puheenjohtaja Ramón Luis Valcárcel Siso on korostanut EU: n energiamarkkinoiden merkitystä kriisin torjunnassa Liettuassa Vilnassa resurssitehokkuutta käsittelevässä konferenssissa. Puhuessaan Liettuan pääministerin Algirdas Butkevičiusin läsnä ollessa presidentti Valcárcel väitti, että olosuhteiden parantamiseksi tarvitaan pikaisesti lisää, jotta mahdollistetaan paljon suuremmat paikalliset ja alueelliset energiainvestoinnit kaikkialla Euroopassa.

Presidentti Valcárcel käytti puheenvuoron a resurssitehokkuutta käsittelevä konferenssi, jonka järjestivät AK: n ja EU: n puheenjohtajavaltio Liettua, ja jossa tarkasteltiin tärkeimpiä haasteita, joita paikallis- ja alueviranomaiset kohtaavat saavuttaessaan Eurooppa 2020 Strategia. Tapahtuma toi yhteen paikallis- ja alueviranomaisten edustajia, jotka keskustelivat myös paikallisesta näkökulmasta kestävän energia-alan luomiseen. Tapahtuman aikana presidentti Valcárcel totesi: "Olemme tyytyväisiä EU: n puheenjohtajavaltion Liettuan sitoutumiseen kestävien kilpailukykyisten energiamarkkinoiden luomiseen. Tämä on välttämätöntä, jotta voimme paitsi saavuttaa Eurooppa 2020 -strategian tavoitteet ja siirtyä kohti todella resurssitehokasta yhteiskuntaa, myös kilpailla. globaalilla tasolla vauhdittamalla kaivattua talouskasvua.

Liettuan pääministeri Algirdas Butkevičius sanoi, että "Yhteistyö paikallis- ja alueviranomaisten kanssa on yksi tärkeimmistä tekijöistä Liettuan EU-puheenjohtajakauden menestykselle. Monet paikallishallinnon tasolla toteutetut politiikan alat ovat osoittautuneet paljon tehokkaasti auttaa vähentämään kustannuksia, tarjoamaan paremman palvelun laadun ja vastaamaan kansalaisten todellisiin tarpeisiin. Paikallis- ja aluehallinnon rooli on ensiarvoisen tärkeä kestävien energian sisämarkkinoiden luomisessa, erityisesti resurssien hallinnassa. Kansallisten sekä paikallisten ja alueellisten hallitusten välistä suhdetta on pidettävä ennakkoehtona, jos aiomme ratkaista joitain nykypäivän keskeisimpiä haasteita, mikä takaa EU: n pitkän aikavälin taloudellisen kehityksen ja lisääntyneen kilpailukyvyn. "

Mainos

Vaikka paikallis- ja aluehallinnot kohtaavat julkisten investointien leikkauksia, ne osoittavat edelleen sitoutumistaan ​​resurssitehokkaamman Euroopan luomiseen, jonka näkivät lähes 5 000 allekirjoittajaa. Kaupunginjohtajien yleiskokous jotka ovat sitoutuneet vapaaehtoisesti saavuttamaan ja ylittämään EU: n 20 prosentin hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteen vuoteen 2 mennessä. Presidentti Valcárcel sanoi, että sekä kestävän energian että resurssitehokkuuden on otettava huomioon paikallinen ja alueellinen ulottuvuus: "Alueella on merkitystä. Konferenssi on osoittanut, että näin laajalla joukolla Eri energia-alaan ja ympäristöön vaikuttavilla politiikan aloilla meidän on omaksuttava integroitu lähestymistapa, jonka avulla paikallishallinto voi muokata energiapolitiikkaa ".

Valcárcel kehotti puheenjohtajavaltio Liettuaa asettamaan saataville EU: n varoja ja rahoitusvälineitä, kuten energiatehokkuussopimuksia, julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksia, yksityisiä varoja ja innovatiivisia rahoitussopimuksia, jotka voisivat tukea paikallisia ja alueellisia kestävän energian investointeja. Euroopan investointipankin varojen saatavuutta olisi yksinkertaistettava ja täydennettävä EU: n koheesiorahoitusta investoinneilla, jotka on tarkoitettu tehokkaan energiankulutuksen, pienimuotoisen tuotannon ja älykkäiden verkkojen kehittämiseen. "Paikallishallinnot ja paikalliset yritykset tarvitsevat parempia saatavia ja enemmän joustavuutta varoihin. Kuluttajien valinnan on oltava myös strategian ytimessä kilpailun lisäämiseksi ja energian hintojen laskemiseksi", Valcárcel totesi.

Tausta

Mainos

Tapahtuma Resurssitehokas Eurooppa: kaupunkien ja alueiden panos, joka on järjestetty yhteistyössä EU: n Liettuan puheenjohtajakauden kanssa, on kuudes sarjassa seitsemästä AK: n järjestämästä konferenssista, joissa arvioidaan Eurooppa 6 -strategian lippulaivahankkeiden toteutusta paikallisella ja alueellisella tasolla. Konferenssien päätelmät hyödyntävät AK: n panosta Euroopan komission vuoden 2020 strategian väliarvioinnissa. AK: n katsaus on tarkoitus hyväksyä Euroopan alueiden ja kaupunkien huippukokouksessa 2020 ensi vuoden 2014. – 6. Maaliskuuta

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa