Liity verkostomme!

Talous

Yli 7 miljoonaa ihmishenkiä vaarassa, jos Mepit säädellä E-savukkeet pois olemassaolosta, kampanjan varoittaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Seuraavien päivien aikana parlamentin jäsenet joutuvat tekemään valinnanvaraa Save E-cigs -kampanjan mukaan; tukea jälleen kerran suurta tupakkaa, teollisuutta, joka tappaa 700,000 XNUMX ihmistä eri puolilla EU: ta vuosittain, tai tukea e-savukkeita, markkinapohjaista, kuluttajavetoista kansanterveysvallankumousta, joka voi pelastaa miljoonia ihmishenkiä. 

Kun parlamentin jäsenet valmistautuvat äänestämään tästä tärkeästä asiasta, useat tuhannet entiset tupakoitsijat eri puolilta EU: ta, heidän ystävänsä ja heidän perheensä ovat allekirjoittaneet parlamentin jäsenille avoimen kirjeen, jossa todetaan: "Sähköiset savukkeet ovat olleet paljastus. Koska ystävämme ja perheenjäsenemme siirtyivät e-savukkeisiin, on nyt ilo olla heidän ympärillään. He ovat terveempiä, onnellisempia ihmisiä, eikä meidän tarvitse kärsiä välillisesti tupakoinnin seurauksena. "

Kirje, jonka on järjestänyt EU: n laajuinen Save E-cigs -kampanja, jonka tarkoituksena on tarjota yhtenäinen ääni sähköisten savukkeiden käyttäjille, heidän ystävilleen ja heidän perheilleen, pyytää Euroopan parlamentin jäsentä olemaan sääntelemättä sähköisiä savukkeita lääkkeinä.

Mainos

Kirje toimitetaan parlamentin jäsenille tiistaina.

Sähköiset savukkeet tarjoavat toimivan vaihtoehdon tupakoiville tupakoille kaikkialla EU: ssa. Ne ovat antaneet miljoonille ihmisille mahdollisuuden jättää tupakointi joko kokonaan tai osa-aikaisesti. Mutta tässä keskustelussa unohdetaan usein tupakoitsijoiden ystävät ja perheenjäsenet, jotka hyötyvät myös tupakoitsijan siirtymisestä sähköisiin savukkeisiin. He eivät enää vaaranna omaa terveyttään passiivisen tupakoinnin kautta, ja mikä tärkeintä, heidän ei tarvitse enää huolehtia siitä, että ystävä tai perheenjäsen kuolee ennenaikaisesti.

Syyskuussa 10, Parlamentin jäsenet äänestävät tupakkatuotedirektiivin tarkistuksista. He joutuvat valitsemaan vaihtoehdon tukea tai hylätä sähköisten savukkeiden lääketieteellinen sääntely. Lääkelainsäädäntö asettaa rajoituksia sähköisille savukkeille, mikä tekee niistä vähemmän houkuttelevia savukkeiden suhteen, ja rajoittaa niiden saatavuutta, nostaa kustannuksia ja vähentää innovaatioita. Euroopan parlamentin oma oikeudellisten asioiden valiokunta totesi, että tämä kieltää tehokkaasti sähköiset savukkeet. Niille, jotka käyttävät tällä hetkellä sähköisiä savukkeita, ei jääisi muuta vaihtoehtoa kuin palata tupakoimaan, ja tupakoivilta evätään mahdollisuus vaihtaa.

Mainos

Ennen kirjeensa luovuttamista Save E-cigs -kampanja järjestää lehdistötilaisuuden, jossa monet johtavat eurooppalaiset kansanterveysalan ammattilaiset vastustavat e-savukkeiden lääketieteellistä sääntelyä. Kampanja tekee myös suuren ilmoituksen lehdistötilaisuudessa, jolla on merkittäviä seurauksia parlamentin jäsenten äänestystarkoituksista 10. syyskuuta.

Sähköisen savukkeen käyttäjä David Dorn sanoi: "Tahattomien seurausten laki tässä tilanteessa, jos parlamentin jäsenet äänestävät lääkesäännösten puolesta, e-savukkeiden käyttäjät palaavat tupakansavulle ja kuolevat ennenaikaisesti välittömän seurauksena. Parlamentin jäsenet eivät ehkä halua kuulla tätä, mutta se on totuus, ja parlamentin jäsenten on oltava tietoisia siitä. Jos parlamentin jäsenet äänestävät lääkesäännösten puolesta, useammat ihmiset tupakoivat ja meidät pakotetaan takaisin painajaiseen, jonka luulimme jättäneemme.

"Emme ymmärrä, miksi parlamentin jäsenet haluavat puuttua asiaan estääkseen tupakoijan pääsyn tuotteisiin, jotka voivat pelastaa heidän elämänsä, tai estää niitä. Mutta poliitikkojen tulisi tietää, että yhdessä miljoonien muiden e-savukkeiden käyttäjien ja heidän perheidensä kanssa asettaa heidät vastuuseen toiminnastaan ​​ensi vuoden Euroopan parlamentin vaaleissa.

"Toivon, että parlamentin jäsenet äänestävät ensi viikolla joko poistamalla sähköiset savukkeet kokonaan tupakkatuotedirektiivistä tai että he pyytävät komissiota menemään pois ja tekemään paljon enemmän tutkimusta, rahoittamaan puolueettomia tutkimuksia ja palaamaan takaisin kahden tai kolmen vuoden kuluttua. Meppeillä on silloin paljon enemmän tietoa ulottuvilla tehdäkseen päätöksen, joka ei johda siihen, että 700,000 XNUMX ihmishenkiä vuodessa lopetetaan ennenaikaisesti, koska he äänestivät e-cigien tehokkaasta kieltämisestä tällä hetkellä Tässä kampanjassa halutaan nähdä sähköiset savukkeet vakaasti säänneltyinä kulutustuotteina ja vapaasti saatavilla niille, jotka haluavat vaihtaa, ei vain tupakoitsijoiden vaan myös meidän kaikkien puolesta! "

Sue Sutton, 37, kolmen lapsen äiti ja Andrew Suttonin - sähköisen savukkeen käyttäjä - vaimo, sanoi: ”Mieheni Andrew aloitti ensimmäisen kerran e-cigien käytön neljä vuotta sitten. Joku, joka ei ole koskaan tupakoinut, huolestutti minua siitä, että hän oli lisännyt käyttämiensä savukkeiden määrää. Se, mikä alkoi "sosiaalisena" tapana, oli nyt muuttumassa tavallisemmaksi. Ilmaisten huoleni hänen terveydestään ja lapsistaan ​​hän alkoi etsiä muita vaihtoehtoja. Hän halusi lopettaa savukkeiden käytön ja sähköiset savukkeet näyttivät parhaalta vaihtoehdolta. Tuolloin ne olivat helposti saatavilla ja halvempia kuin lopetusapuvälineet. Satunnaisen hajun ja höyryn maun lisäksi e-cigit ovat tuskin havaittavissa kotona. Hänellä ei enää ole tupakoitsijoiden yskää, eikä talossa ole hajua, joka liittyisi savukkeisiin.

"Tämä kampanja on tärkeä, koska e-cigien lääketieteellinen sääntely estää tupakoijilta mahdollisuuden siirtyä terveellisempään vaihtoehtoon. Kuinka he voivat edelleen sallia tupakansavukkeiden vapaan myynnin ja samalla kieltää kaikki auttavat sähköiset savukkeet? Parlamentin jäsenten on tunnustettava, että sähköiset cigit ovat kulutustuote, ja säänneltävä niitä sellaisenaan - asianmukaiset merkinnät, tuotteiden testaus ja ikärajoitukset myynnissä. "

Lisätietoja Save E-cigs -kampanjasta on Klikkaa tästä. 

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa