Liity verkostomme!

Talous

Euroopan neuvoston komitea keskustelee Sergei Magnitskin tappajien rangaistuksista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Sergei-MagnitskiEuroopan neuvoston parlamentaarisen edustajakokouksen (PACE) oikeudellisten ja ihmisoikeuksien valiokunta käsittelee 4. syyskuuta luonnosta päätöslauselmaksi Sergei Magnitskyn murhaajien rankaisemattomuuden kieltäminen.

Sen jälkeen kun raportti julkaistiin aiemmin kesäkuussa, Venäjän viranomaiset ovat yrittäneet löytää tapoja laimentaa raportin päätelmiä.

Venäjä on yksi Euroopan neuvoston 47 jäsenmaasta. Sveitsiläinen kansanedustaja, esittelijä Andreas Gross on valmistellut päätöslauselmaluonnoksen ja raportin Venäjän virkamiesten rankaisemattomuudesta Magnitsky-asiassa Euroopan neuvoston marraskuusta 2012 saaman toimeksiannon nojalla suorittamaan riippumattoman tarkastelun Magnitskin kuolemasta Venäjän pidätyksessä.

Mainos

Gross esitteli havainnot 25. kesäkuuta 2013 Euroopan neuvoston oikeudellisten ja ihmisoikeuksien komitealle. Jo ennen raportin julkaisemista Venäjän valtuuskunta ilmaisi tyytymättömyytensä ja sitoutui "vaikuttamaan" raportin sisältöön ennen 4. syyskuuta 2013 toimitettua äänestystä.

Aleksei Pushkov, Putinin puolueen yhtenäisen Venäjän kansanedustaja ja Venäjän valtuuskunnan päällikkö Euroopan neuvostossa, sanoi ennen 25. kesäkuuta 2013 pidettyä Magnitsky-päätösluonnoksen kokousta: "Yritämme vaikuttaa sen sisältöön. Päätöslauselman ensimmäisellä sivulla Magnitsky ilmoitetaan korruption taistelijaksi, jota hän ei koskaan ollut, koska hän oli finansisti, asiantuntija verojen välttämistä koskevien järjestelmien luomisessa. "

Pushkov sanoi myös, että Grossin Euroopan neuvoston komitealle toimittama mietintöluonnos "toisti poliittiset jäljet, jotka länsimainen lähestymistapa" Magnitsky-tapaukseen "on hyväksynyt.

Mainos

Pushkov kielsi Magnitskin kuolleen lyömisestä sanoen: "Toistan. Tätä ei ole määritetty. "

Näiden huomautusten jälkeen herra Magnitskyn äiti kohtasi julkisesti herra Pushkovin lausunnolla, että hän ja muut sukulaiset olivat silminnäkijöitä pojan ennen kuolemaansa kärsimistä vammoista.

"Antamasi lausunnot ovat loukanneet Sergei Magnitskin sukulaisten tunteita, sillä heillä oli epäonni nähdä ensikäden loukkaantuneet ruumiinsa osoittamalla väkivaltaista kuolemaa", sanoi Magnitskaya Pushkoville osoitetussa kirjeessä.

Magnitskin äiti vaati Pushkovilta julkista anteeksipyyntöä hänen huomautuksistaan: "Olette antaneet kuolleesta henkilöstä pitkän ajanjakson aikana lausuntoja, jotka ovat sallittuja sekä moraalin että lain kannalta. Tästä huolimatta et ole koskaan pyytänyt Sergei Magnitskin perheen aseman selventämistä ”, Magnitskaja sanoi.

Natalia Magnitskajan kirjeen julkaisi Novaja Gazeta. Pushkovilta ei toistaiseksi saatu vastausta.

Kun Andreas Grossin kansanedustaja nimitettiin ensimmäisen kerran Magntiskyn tapauksen esittelijäksi, Venäjän viranomaiset pitivät hänen ehdokkuuttaan tervetulleina. Euroopan neuvoston venäläisen edustajan, jäsen Leonid Slutsky, marraskuussa 2012 esittämien kommenttien mukaan:Gross oli yksi Venäjän federaation seurantatiedoston esittelijöistä ja osoitti olevansa rakentava kumppani,”Ja hänen nimittämisensä auttaisi välttämäänavoimesti puolueellinen lähestymistapa".

Liike Sergei Magnitskyn murhaajien rankaisemattomuuden kieltäminen Euroopan neuvoston puhemiehistön suosituksesta oikeusasioiden ja ihmisoikeuksien valiokunnalle annettiin lokakuussa 2012 vaatimus Magnitsky-tapauksen riippumattomasta tarkastelusta Euroopan neuvostossa. Oikeus- ja ihmisoikeuskomitea nimitti 12. marraskuuta 2012 pidetyssä kokouksessa Grossin valmistelemaan raportin Magnitsky-tapauksesta.

Päätöslauselmaluonnos ennen valiokunnan 4. syyskuuta 2013 äänestystä, jonka esittelijä Gross valmisteli virkamiesten rankaisemattomuudesta Magnitsky-asiassa, kehottaa Euroopan neuvoston jäsenvaltioita pitämään vastuuseen kaikkia niitä, joilla on vastuuta Magnitskin kuolemasta, varmistamaan, että hänen syytteensä postuumiinsa ja muiden Venäjällä Eremitaaasia edustavien lakimiesten vaino on päättynyt, ja kehottaa Venäjän viranomaisia ​​tekemään yhteistyötä Euroopan maiden käynnistämissä rikostutkinnoissa Sergei Magnitskin paljastaman venäläisten virkamiesten ja rikollisten ryhmän varastamien 230 miljoonan dollarin varojen suhteen.

Päätösluonnoksessa esitetään yhteenveto Magnitskin paljastamasta korruptoituneesta rikollisesta salaliitosta (ks. Esimerkiksi Magnitskin 5. kesäkuuta 2008 ja 7. lokakuuta 2008 ennen pidätystä antamat todistukset, 14. lokakuuta 2009 ja 12. marraskuuta 2009 pidätettyjen todistukset. todisteista Venäjän viranomaiset yrittävät väittää, että Magnitsky ei löytänyt heidän korruptiotaan, ja syytti sen sijaan postuumisti häntä paljastamastaan ​​230 miljoonan dollarin varkaudesta.

Euroopan neuvoston komitean käsiteltäväksi jätetyssä päätöslauselmaesityksessä kuvataan herra Magnitskyn lyöntiä ennen kuolemaansa (ks. Vankilarekisterit, jotka osoittavat käsirautojen ja kumiputkien käytön, hautajaisissa löydetyt Magnitskyn ruumiilla esiintyvät väkivallan merkit, kuolemaan liittyvä teko - epäilty päävamma ja Venäjän presidentin ihmisoikeusneuvosto.

Jopa viralliset venäläiset lääketieteen asiantuntijat viittasivat kumipatikoihin todennäköisenä syynä loukkaantumiseen Magnitskin ruumiissa, mutta Venäjän hallituksen virallinen kanta on edelleen se, että lyönnit on kiistetty. Maaliskuussa 2013 Venäjän tutkintakomitea lopetti virallisesti tutkimuksen Sergei Magnitskin kuolemasta ja totesi, ettei "rikostapahtumia" ollut tapahtunut. Huhtikuussa 2013 presidentti Vladimir Putinin edustaja Dmitri Peskov totesi, ettei Kremlillä "ollut mitään syytä epäillä tutkinnan suorittaneiden pätevyyttä".

Virallinen esityslista Pariisissa, Ranskassa, 4. syyskuuta 2013 pidetyssä oikeudellisten ja ihmisoikeuksien valiokunnan kokouksessa käsitellään Magnitsky-tapauksen rankaisematta jättämistä käsittelevää mietintöluonnosta, lisäystä ja päätöslauselmaesitystä.

Maatalous

Maatalous: Vuosittainen EU: n luomupäivä

Julkaistu

on

Euroopan parlamentti, neuvosto ja komissio juhlivat 24. syyskuuta EU: n luomupäivän viettoa. Kolme toimielintä allekirjoittivat yhteisen julistuksen, jonka mukaan 23. syyskuuta on EU: n luomupäivä. Tämä seuraa Toimintasuunnitelma luonnonmukaisen tuotannon kehittämiseksi, Komissio hyväksyi 25. maaliskuuta 2021, ja se ilmoitti luovansa päivän luomutuotannon tietoisuuden lisäämiseksi.

Allekirjoitus- ja lanseerausseremoniassa maatalouskomissaari Janusz Wojciechowski sanoi: ”Tänään juhlimme luomutuotantoa, kestävää maataloustyyppiä, jossa elintarviketuotanto tapahtuu sopusoinnussa luonnon, biologisen monimuotoisuuden ja eläinten hyvinvoinnin kanssa. 23. syyskuuta on myös syksyinen päiväntasaus, jolloin päivä ja yö ovat yhtä pitkiä, ja se symboloi maatalouden ja ympäristön välistä tasapainoa, joka sopii ihanteellisesti luomutuotantoon. Olen iloinen siitä, että voimme yhdessä Euroopan parlamentin, neuvoston ja tämän alan keskeisten toimijoiden kanssa käynnistää tämän vuotuisen EU: n luomupäivän, joka on loistava tilaisuus lisätä tietoisuutta luonnonmukaisesta tuotannosta ja edistää sen keskeistä roolia siirtymässä kestävään ruokajärjestelmät. ”

Luonnonmukaisen tuotannon kehittämistä koskevan toimintasuunnitelman yleistavoite on lisätä merkittävästi luomutuotteiden tuotantoa ja kulutusta, jotta voidaan edistää maatilalta haarukalle -strategian ja biologisen monimuotoisuuden strategian tavoitteiden saavuttamista, kuten lannoitteiden, torjunta -aineiden käytön vähentämistä. ja mikrobilääkkeet. Luomuala tarvitsee oikeat työkalut kasvaakseen toimintasuunnitelman mukaisesti. Rakennettu kolmen akselin ympärille - lisäämällä kulutusta, lisäämällä tuotantoaja parantaa alan kestävyyttä entisestään -, esitetään 23 toimenpidettä alan tasapainoisen kasvun varmistamiseksi.

Mainos

Toiminnot

Kulutuksen lisäämiseksi toimintasuunnitelma sisältää toimia, kuten luomutuotannosta tiedottaminen ja siitä tiedottaminen, luomutuotteiden kulutuksen edistäminen ja luomumateriaalien käytön lisääminen julkisissa ruokaloissa julkisten hankintojen avulla. Lisäksi luonnonmukaisen tuotannon lisäämiseksi Yhteinen maatalouspolitiikka (CAP) on edelleen keskeinen väline luomuviljelyyn siirtymisen tukemisessa. Sitä täydennetään esimerkiksi tiedotustilaisuuksilla ja verkostoitumisella parhaiden käytäntöjen ja sertifioinnin jakamiseksi viljelijäryhmille eikä yksittäisille henkilöille. Lopuksi, luonnonmukaisen maatalouden kestävyyden parantamiseksi komissio käyttää vähintään 30 prosenttia maatalous-, metsätalous- ja maaseutututkimuksen ja -innovaation talousarviosta luonnonmukaiseen alaan liittyviin tai olennaisiin aiheisiin.

Tausta

Mainos

Luomutuotannolla on useita tärkeitä etuja: luomupelloilla on noin 30% enemmän biologista monimuotoisuutta, luonnonmukaisesti tuotetuilla eläimillä on parempi eläinten hyvinvointi ja he käyttävät vähemmän antibiootteja, luomuviljelijöillä on korkeammat tulot ja ne ovat kestävämpiä, ja kuluttajat tietävät tarkalleen, mitä he saavat kiitosta EU: n luomumerkki.

Lisätietoja

Toimintasuunnitelma luomualan kehittämiseksi

Maasta haaraan -strategia

biodiversiteettistrategian

Luomuviljely yhdellä silmäyksellä

Yhteinen maatalouspolitiikka

Continue Reading

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa