Liity verkostomme!

Talous

EU ja Serbia: Enhanced yhteistyö säännöt tulevat voimaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

kuvienSerbia tekee vielä yhden askeleen kohti EU: n jäsenyyttä. EU: n ja Serbian välinen vakautus- ja assosiaatiosopimus astuu voimaan 1-syyskuussa, jolloin se tuo konkreettisia etuja kauppasuhteissa ja edistyy yleisesti liittymisprosessia. Serbia on jo rakentanut myönteisen tuloksen vakautus- ja assosiaatiosopimuksen täytäntöönpanovelvoitteista panemalla täytäntöön väliaikaisen kauppaa ja kaupan liitännäistoimenpiteitä koskevan sopimuksen sujuva täytäntöönpano, mikä on tärkeä tekijä, kun otetaan huomioon liittymisneuvottelujen aloittaminen kesäkuussa.

"Tänään on virstanpylväs Serbian tiellä kohti EU: ta, samoin kuin paljon molempien osapuolten kansalaisille. Serbialla on nyt kattavat puitteet lähentyä EU: ta ja valmistautua tulevaan osallistumiseen sisämarkkinoille, kaikki edut, joita se tarjoaa yrityksille ja kansalaisille ", sanoi laajentumisesta ja naapuruuspolitiikasta vastaava komission jäsen Štefan Füle.

Sopimuksen mukaisesti säännöt kattavan kumppanuuden Serbian ja EU: n, jossa on erityisesti edistää vapaakauppaa välillä molemmin puolin. Se johtaa perustetaan paljon täydellisemmän muodollinen institutionaalinen rakenne, joka kattaa paitsi kauppaa ja kaupan liitännäistoimenpiteistä vaan myös poliittinen vuoropuhelu, oikeus- ja sisäasiat, innovaatio, tutkimus, sähköisen viestinnän, median ja sosiaalipolitiikka, liikenne, ympäristö ja energia ja aluekehitys.

Mainos

SAA auttaa myös Serbiaa toteuttamaan EU: n keskeisiä esimerkiksi kilpailu ja valtiontukisääntöjen, henkisen omaisuuden, julkisten hankintojen ja kuluttajansuojaan. Näin Serbia lopulta saattamaan lainsäädäntönsä yhdenmukaiseksi koko kehon EU-standardien, mikä luo uutta pontta Serbian talous sekä muita mahdollisuuksia EU: n yrityksille.

Lopuksi VAS vahvistavat entisestään jo selvästi nähtävissä myönteisiä väliaikaisen sopimuksen. Serbian EU: hun vietäviksi kasvoi 32.5% vuonna 2010 ja 14.9% vuonna 2011. Lisäksi ensimmäisen 11 kuukauden 2012, Serbia vienti EU: hun kasvoi 4.8% ja sen tuonti EU kasvoi 9.2%. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, Serbia on nähnyt sen kauppataseen ylijäämä maataloustuotteiden EU kasvaa € 200 miljoonasta 2009 lähes € 500 miljoonaa 2011. Ottaen huomioon vaikean taloudellisen tilanteen, nämä luvut eivät ole ainoastaan ​​positiivisia vaan näyttää valtava taloudellinen vaikutus EU: n liittymisen tiellä.

Tausta

Mainos

Vakautus- ja assosiaatiosopimukset ovat väline, jolla EU tukee Serbian edistymistä kohti liittymistä. Sopimus edistää keskinäistä yhteistyötä ja edistää alueellista yhteistyötä.

Neuvottelut VAS aloitettiin marraskuussa 2005 ja tämä sopimus allekirjoitettiin huhtikuussa 2008. Ennen tulevat voimaan, se vahvistettiin Serbian ja EU: n jäsenvaltioissa. Neuvosto päättävänsä sopimuksen hyväksyttiin 22 heinäkuu 2013, pohjustaa voimaantuloa tämän sopimuksen 1 syyskuu 2013.

Kaikki kaupan ja kauppaan liittyvien määräysten VAS jo sisällytetty väliaikainen sopimus (IA), joka tuli voimaan helmikuussa 2010. Vaikutusten tehokkaasti aloitti luominen vapaakauppa-alueen EU: n ja Serbian.

Samanlaisia ​​vakautus- ovat olleet voimassa vuodesta 2004 entisen Jugoslavian tasavallan Makedonian, 2005 Kroatian, 2009 Albanian ja 2010 Montenegron kanssa.

Mikä SAA muuttuu?

  • Lisäksi se laajentaa EU-Serbia-kaupan vapauttaminen aloitettiin 2010 väliaikaisen sopimuksen asteittaisen vapauttamisen avulla muilla aloilla, kuten työntekijöiden liikkuvuuden, sijoittautumisoikeus, palvelujen ja pääoman liikkuvuuden.
  • Se valvoo poliittisten kriteerien, oikeusvaltioperiaatteen ja oikeusviranomaisen keskeisten elementtien täytäntöönpanoa ja korostaa erityisesti eräitä aloja, kuten viisumi-, turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikka, terrorismin torjunta ja järjestäytyneet rikokset sekä julkishallinnon uudistaminen.
  • Se seuraa Serbian velvoitteiden toteutumista sen varmistamiseksi, että sen lait saatetaan asteittain lähemmäksi EU: n lakia keskeisillä aloilla (kilpailu, immateriaalioikeudet, hankinnat, kuluttajansuoja, yhdenmukaistaminen, työolot ...).
  • Se laajentaa niiden alojen ulottuvuutta, joilla Serbiaa koskevat erityiset velvoitteet lainsäädännön lähentämiseksi ja jotka liittyvät suoraan liiketoimintaympäristön parantamiseen.
  • Lopuksi todetaan, että molemmat osapuolet tekevät yhteistyötä ja vaihtavat tietoja eri aloilla, joka pohjimmiltaan kattaa kaikki yhteisön säännöstön. Tämä parantaa täytäntöönpanon valvonta ja täytäntöönpano hyväksytyn lainsäädännön.

Mitä etuja se tuo Serbiaan?

Taloudellisesti se vahvistaa väliaikaisen sopimuksen taloudellisia etuja. Uudet säännökset työntekijöiden vapaasta liikkuvuudesta, sijoittautumisoikeudesta, palvelujen tarjoamisesta ja pääomanliikkeestä tarjoavat selkeämmät ja turvallisemmat puitteet sijoittajille ja edistävät liiketoimintaympäristön parantamista. Tämä kannustaa erityisesti EU: n yrityksiä investoimaan ja luomaan työpaikkoja Serbiaan. Rohkaisemalla Serbiaa yhdenmukaistamaan EU: n normit, se myös helpottaa yritysten kilpailukykyä EU: n markkinoilla.

Tämän kattavan sopimuksen täytäntöönpano helpottaa Serbian lainsäädännön asteittaista yhdenmukaistamista EU: n lainsäädännön ja normien kanssa, mikä luo uuden sysäyksen Serbian taloudelle investointien houkuttelussa. Se tarjoaa Serbialle yleisen kehyksen siirtyä lähemmäs EU: ta ja valmistella maata sen tulevaan osallistumiseen EU: n sisämarkkinoihin. Sellaisena se on tärkeä askel Serbian tiellä kohti EU: n liittymistä.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

Euroopan unionin huippukokouksissa

EU: n ja Yhdysvaltojen välinen kauppa- ja teknologianeuvosto johtaa arvopohjaista maailmanlaajuista digitaalista muutosta

Julkaistu

on

- ohjelman käynnistämisen jälkeen Kauppa- ja teknologianeuvosto (TTC) EU: n ja Yhdysvaltojen huippukokouksessa kesäkuussa komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin toimesta EU ja Yhdysvallat ilmoittivat 9. syyskuuta Pittsburghissa Pennsylvaniassa 29. syyskuuta 2021 pidettävän ensimmäisen kokouksensa yksityiskohdista. Sen puheenjohtajina toimivat Euroopan komission varapuheenjohtajat Margrethe Vestager ja Valdis Dombrovskis sekä Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken, kauppaministeri Gina Raimondo ja kauppaedustaja Katherine Tai.

TTC: n puheenjohtajat julistivat: ”Tämä EU: n ja Yhdysvaltojen kauppa- ja teknologianeuvoston (TTC) avajaiskokous merkitsee yhteistä sitoutumistamme transatlanttisen kaupan ja investointien laajentamiseen ja syventämiseen sekä 21-luvun talouden sääntöjen päivittämiseen. Yhteisten demokraattisten arvojemme ja maailman suurimman taloussuhteen pohjalta olemme työskennelleet kovasti huippukokouksen jälkeen löytääksemme alueet, joilla voimme toteuttaa konkreettisia toimia varmistaaksemme, että kauppa- ja teknologiapolitiikka tuottaa kansallemme. TTC: n yhteydessä sekä EU että Yhdysvallat ovat sitoutuneet ja odottavat vahvaa ja jatkuvaa sitoutumista monenlaisten sidosryhmien kanssa varmistaakseen, että tämän yhteistyön tulokset tukevat laajapohjaista kasvua molemmissa talouksissa ja ovat yhteisten arvojemme mukaisia . ”

TTC: n kymmenen työryhmää käsittelee erilaisia ​​haasteita, mukaan lukien yhteistyö teknologian standardien, globaalin kaupan haasteiden ja toimitusketjun turvallisuuden, ilmaston ja vihreän teknologian, tieto- ja viestintätekniikan turvallisuuden ja kilpailukyvyn, tiedonhallinnan ja teknologian alustojen, turvallisuutta uhkaavan teknologian väärinkäytön ja ihmisoikeudet, vientivalvonta, investointien seulonta sekä digitaalisten teknologioiden käyttö ja käyttö pienillä ja keskisuurilla yrityksillä. Koko lausunto on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa