Liity verkostomme!

Talous

Uudet EU-tuki kaupunkien kestävää kehittämistä Euroopan naapuruuspolitiikan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

europasterne hintergrundEuroopan komissio on tänään ilmoittanut uudesta ohjelmasta, joka auttaa EU: n itäisen ja eteläisen naapuruston kaupunkeja vastaamaan paikallisiin kestävän kehityksen haasteisiin, kuten energiatehokkuuteen, energian toimitusvarmuuteen ja kestävään talouskasvuun.

Tämä ohjelma on osa EU: n pyrkimyksiä kannustaa kuntia liittymään kaupunginjohtajien yleissopimukseen (vapaaehtoinen aloite hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi) ja tukemaan alueen paikallista taloutta kestävämmällä tavalla.

Laajentumisesta ja Euroopan naapuruuspolitiikasta vastaava komissaari Štefan Füle kommentoi pakettia ilmoittaessaan: "Naapuruusalueen kaupunkiväestö on saavuttanut yli 70 prosenttia monissa maissa ja jatkaa kasvuaan. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää investoida puhtaampaan kaupunkiympäristöön ja taata kaupunkien energialähteiden parempi hallinta taloudellisen kasvun ja työpaikkojen luomisen sekä paremman elämänlaadun moottoreina. "

Mainos

Ohjelma sisältää toimia, kuten yhteisrahoitus kestävän kaupunkikehityksen esittelyhankkeille, tukimekanismin (helpdesk) perustaminen auttaakseen kuntia suunnittelemaan ja toteuttamaan esittelyhankkeita ja varmistamaan tulosten näkyvyyden ja levittämisen, perustamalla kunnan rahoituksen Rahoitusväline (vain idässä), jolla parannetaan kestäviin investointeihin myönnettävien lainojen saatavuutta ja tarjotaan tieteellistä ja teknistä tukea yhteiseltä tutkimuskeskukselta pormestareiden yleissopimuksen mukaisten kestävän energian toimintasuunnitelmien täytäntöönpanon ja tulosten seuraamiseksi.

Tausta

EU: n kestävän kaupunkien esittelyhankkeita koskevassa ohjelmassa (SUDeP) on kaksi osaa. Itäinen osa keskittyy kaupunginjohtajien yleissopimuksen mukaisten kestävän energian toimintasuunnitelmien (SEAP) täytäntöönpanoon. Eteläinen osa tukee paikallisia kestävän kehityksen suunnitelmia laajemmassa mielessä, mukaan lukien yhdeksi niistä SEAP-suunnitelmat.

Mainos

Kaupunginjohtajien yleiskokous

Pormestareiden yleissopimus (CoM) on paikallis- ja alueviranomaisten eurooppalainen liike, joka sitoutuu vapaaehtoisesti lisäämään energiatehokkuutta ja uusiutuvan energian käyttöä. Sitoumuksellaan yleissopimuksen allekirjoittajat pyrkivät saavuttamaan ja ylittämään Euroopan unionin tavoitteen vähentää hiilidioksidipäästöjä 20 prosentilla vuoteen 2 mennessä.

Sen perustamisen jälkeen tammikuussa 2008 on rekisteröitynyt yli 5,000 kaupunkia yli 40 maasta, mukaan lukien yli 60 kaupunkia itäisestä kumppanuudesta ja Keski-Aasiasta sekä muutama Eteläisen Välimeren alueelta. CoM-tuki auttaa kaupunkeja suunnittelemaan ja toteuttamaan kestävän energian toimintasuunnitelman (SEAP).

Se on myös keskeinen painopiste itäisen kumppanuuden yhteydessä perustetulla energiavarmuusfoorumilla, joka on Prahan huippukokouksessa käynnistetyn EU: n ja EU: n itäisten naapureiden kuuden Euroopan naapurivaltion välisen yhteistyön poliittinen kehys. toukokuussa 2009.

rahoitus

SUDeP-ohjelman rahoitus tulee Euroopan naapuruus- ja kumppanuusvälineestä (ENPI). Tämä on tärkein rahoitus- ja yhteistyöväline, vaikka EU: n apua annetaan itäisille ja eteläisille naapurimaihin ja Venäjälle vuosina 2007–13.

Itäisen kumppanuuden maita ovat Armenia, Azerbaidžan, Valko-Venäjä, Georgia, Moldovan tasavalta ja Ukraina. Eteläiset naapurit ovat Algeria, Egypti, Israel, Jordania, Libanon, Libya, Marokko, Palestiina, Syyria1 ja Tunisia.

SUDeP-ohjelmalle käytettävissä olevasta kokonaismäärästä 35.5 miljoonaa euroa odotetaan investoivan itäisen kumppanuuden maihin noin 25 miljoonaa euroa ja eteläiseen naapurustoon 10.5 miljoonaa euroa. Projektin odotetaan alkavan vuoden 2014 alussa.

Lisätietoja itäisestä kumppanuudesta ja idän alueellisesta yhteistyöstä Klikkaa tästä.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa