Liity verkostomme!

Talous

EU-Ukraina: Komission jäsenen Stefan Füle seuraavat kokouksen Andriy Klyuyev noin tie allekirjoittamista assosiaatiosopimuksen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

FueleLaajentumisesta ja Euroopan naapuruuspolitiikasta vastaava komissaari Štefan Füle tapasi 27-elokuussa Ukrainan presidentin nimittämän Ukrainan kansallisen turvallisuus- ja puolustusneuvoston sihteerin Andriy Klyuyevin kanssa varmistaakseen, että keskushallinnon toimeenpaneva viranomainen koordinoi Euroopan yhdentymistä. Ukraina ja vuorovaikutus EU: n instituutioiden kanssa. Tätä komissaari Fule sanoi tiedotusvälineille kokouksen jälkeen:

"Olen iloinen voidessani jatkaa työskentelyä kesäloman jälkeen Andriy Klyuyevin kanssa, joka vastaa Ukrainan viranomaisten toiminnan koordinoinnista Euroopan yhdentymisen alalla.

"Ukrainan kanssa keskitymme tällä hetkellä yhteiseen pyrkimykseen saada assosiaatiosopimus allekirjoitettavaksi itäisen kumppanuuden huippukokouksessa Vilnassa marraskuussa.

Mainos

"Kokouksemme tarjosi tilaisuuden keskustella molemmista: edistymisestä ja ratkaisemattomista kysymyksistä. Se oli myös tilaisuus tarkastella alkusyksystä tarvittavaa lainsäädäntötyötä.

"Mutta ennen kuin menen yksityiskohtiin, haluan ensin korostaa, mistä tässä kokouksessa ei ollut kyse:

"Kokouksessa ei ollut kyse EU: n vaatimusten ja kriteerien hylkäämisestä assosiaatiosopimuksen allekirjoittamista varten.

Mainos

"Tässä kokouksessa ei myöskään ollut kyse siitä, päätetäänkö allekirjoitamme vai ei, vai muutammeko jotakin ehdoista.

"Joten mistä tässä kokouksessa todellakin oli kyse? Se oli hyvin perusteellinen ja tekninen. Sen tarkoituksena oli erityisesti arvioida Ukrainan toteuttamia toimia seuratakseen sitoumuksia, joita tarvitaan assosiaatiosopimuksen onnistuneeseen allekirjoittamiseen.

"Olen erityisen tyytyväinen siihen, että syyttäjänviraston toiminnan uudistamisen valmistelu eurooppalaisten standardien mukaisesti on edennyt toimittamalla lakiluonnoksen Euroopan neuvostolle ja Venetsian komissiolle antamaan suosituksia.

"Arvostin myös oikeusministeriön aloitetta järjestää joukko pyöreän pöydän keskusteluja vaalilainsäädännön parantamiseksi. Samalla EU odottaa näkevänsä yksiselitteisiä ja konkreettisia edistymisen elementtejä tulevina viikkoina.

"Olen korostanut jäsen Klyujeville tarvetta varmistaa määrätietoinen toiminta ja konkreettinen edistyminen kaikissa joulukuun ulkoasiainneuvoston (FAC) päätelmissä asetetuissa vertailuarvoissa.

"Olemme keskustelleet selektiivisen oikeudenmukaisuuden ratkaisemisesta ja oikeuslaitoksen uudistamisesta, vaalilainsäädännön parantamisesta, lisävaalien päivämäärien asettamisesta jäljellä olevissa viidessä yksittäisen mandaatin vaalipiirissä, selkeät säännöt tasapainoisesta tiedotusvälineiden saatavuudesta vaalikilpailijat ja tarve parantaa liiketoimintaympäristöä.

"Meillä on joitain Ukrainaan liittyviä vakavia kauppaa koskevia huolenaiheita, kuten äskettäin annettu laki autojen kierrätysmaksuista, joka tulee voimaan 1. syyskuuta. Odotamme, että ratkaisut kaupan ärsyttäjiin liittyvään huoleen ovat nopeita ja sopusoinnussa WTO: n säännöt.

"Verhovna Radalla ja siellä edustetuilla puolueilla on kriittinen rooli koko prosessissa. Tärkeää lainsäädäntötyötä on tehtävä lähiviikkoina, jotta EU: n vertailuarvot voidaan panna täytäntöön ajoissa, jotta EU voi arvioida ne asianmukaisesti ennen Vilnan huippukokousta. .

"Aion keskustella näistä asioista myös opposition edustajien kanssa täällä Brysselissä tänä torstaina. On tarpeen edistää hallituksen, opposition ja kansalaisyhteiskunnan välistä vuoropuhelua keskustellakseen kattavasti ja osallistavasti Ukrainan tiestä kohti allekirjoitusta Olen valmis osallistumaan tällaiseen vuoropuheluun.

"Olemme myös koskeneet viimeaikaiseen kehitykseen Ukrainassa ja sen ympäristössä, ja toistan EU: n kannan, jonka mukaan Ukrainaa koskeva ulkopuolinen paine, joka liittyy sen kunnianhimoiseen allekirjoittamaan assosiaatiosopimus EU: n kanssa, ei ole hyväksyttävää.

"Olemme tällä hetkellä todistamassa Venäjän vakuuttavampaa politiikkaa tässä suhteessa. Moskovasta on saatu huomautuksia, että assosiaatiosopimuksen / syvällisen ja kattavan vapaakauppasopimuksen (AA / DCFTA) allekirjoittaminen johtaisi tullimenettelyjen pysyvään tiukentamiseen Venäjälle saapuville ukrainalaisille tavaroille. .

"Muistutan, että assosiaatiosopimus ei estä Ukrainaa rakentamasta suhteita Euraasian tulliliittoon, kunhan se perustuu WTO: n sääntöjen noudattamiseen eikä ole ristiriidassa DCFTA: n kanssa.

"Kun otetaan huomioon Venäjän huoli alkuperäsääntöihin liittyvistä ongelmista, on syytä muistaa, että Venäjän ja Ukrainan vapaakauppa-alueen yhteydessä EU: n tavarat viedään Ukrainaan itsenäisten valtioiden yhteisön (IVY) puitteissa. Tuleva DCFTA ei ole oikeutettu etuuskohteluun, kun se viedään Ukrainasta Venäjälle, joten vapaakauppasopimuksen allekirjoittamista kolmannen osapuolen kanssa, toisin sanoen meitä, ei voida käyttää perusteena tullimenettelyjen tiukentamiselle.

"Haluan korostaa, että assosiaatiosopimus ei mene Ukrainan suhteiden Venäjälle tai muihin naapureihin kustannuksella. Ja uskomme vakaasti, että siitä olisi hyötyä kaikille."

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa