Liity verkostomme!

Talous

Komissio hyväksyy Kroatian suunnitelman EU: n koheesiopolitiikan investointi € 450m kasvun ja työpaikkojen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

imageglobe_45226302_preview_0Euroopan komissio on tänään (26. elokuuta) hyväksynyt Kroatian investointisuunnitelman käyttää EU: n koheesiopolitiikan varoja 449.4 miljoonan euron arvosta, joka on myönnetty maalle liittyessään EU: hun 1. heinäkuuta 2013. Kroatian viranomaisten laatima kansallinen strateginen viitekehys (NSRF). asettaa Kroatian alueiden investointiprioriteetit talouskasvun nopeuttamiseksi ja työpaikkojen luomiseksi maan yleisen kilpailukyvyn parantamiseksi. Strategiset hankkeet, joilla on selkeät, ennalta määritellyt tavoitteet, jotka vastaavat näitä prioriteetteja, on tunnistettava nopeasti, jotta tätä arvokasta investointia voidaan hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla vuoden 2016 määräaikaan mennessä.

Aluepolitiikasta vastaava komission jäsen Johannes Hahn yhdessä työllisyys-, sosiaaliasioista ja osallisuudesta vastaavan komission jäsenen kanssa Laszló Andor oli tyytyväinen investointisuunnitelman oikea-aikaiseen toimittamiseen ja hyväksymiseen.

Komissaari Hahn kommentoi: "Tämä on ratkaiseva ensimmäinen askel Kroatialle kilpailukyvyn tiellä. Koheesiopolitiikan varat on sijoitettava sinne, missä sitä eniten tarvitaan paikallisen talouden vahvistamiseksi, työmarkkinoille osallistumisen lisäämiseksi ja maan omaisuuden hyödyntämiseksi, kuten luonnonvarojen säilyttäminen ja edistäminen matkailualan lisäämiseksi ja yritystuki pk-yritysten menestymisen edistämiseksi. "

Mainos

Komissaari Andor lisäsi: "Euroopan sosiaalirahastolla on tärkeä tehtävä tehdä Euroopasta kilpailukykyisempi ja vauraampi, koska se auttaa lisäämään suurinta voimavarojamme: kansaamme ja erityisesti nuoria. Toivon, että Kroatia pystyy hyödyntämään täysimääräisesti sosiaalirahaston tarjoamat uudet mahdollisuudet torjua työllisyys-, koulutus- ja sosiaalisen osallisuuden haasteita koko maassa ".

NSRF: ssä esitetään kolme strategista tavoitetta: taloudellisen kilpailukyvyn vahvistaminen; luomalla optimaaliset taloudelliset olosuhteet työpaikkojen luomiselle ja työllistettävyydelle; ja tasapainoisen aluekehityksen saavuttaminen. Sen hyväksyminen valmistaa tietä strategisten toimintaohjelmien toteuttamiselle seuraavilla aloilla: "ympäristö", "liikenne", "alueellinen kilpailukyky" ja "henkilöresurssit" jaoteltuna edelleen investointien painopistealueisiin ja hankkeiden valintaperusteisiin.

Koheesiorahaston (149.8 miljoonaa euroa) investoinnit menevät jätteiden ja jätevesien käsittelyyn sekä vesihuollon parantamiseen. Euroopan aluekehitysrahasto (228.4 miljoonaa euroa) investoidaan pk-yritysten tukemiseen, tutkimukseen ja innovaatioihin sekä perusinfrastruktuureihin, kuten rautatie- ja vesiväyliin. Euroopan sosiaalirahasto (60 miljoonaa euroa) tukee työpaikkojen luomista ja investoi sosiaalisen osallisuuden ja koulutuksen hankkeisiin.

Mainos

Kroatia liittyy nykyiseen koheesiopolitiikan rahoituskauteen vasta kuusi kuukautta ennen sen päättymistä, mikä tarkoittaa EU: n sääntöjen mukaisesti - kaikkien investointeihin valittujen hankkeiden olisi saatava päätökseen vuoden 2016 loppuun mennessä.

Kroatian oletetaan saavan aiempien liittymistä valmistelevan tukivälineen (IPA) ohjelmien ja hankkeiden yhteydessä saamansa kokemuksen investointien tehokkaasta ja oikea-aikaisesta hallinnoinnista koheesiopolitiikan ensimmäisestä erästä.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa