Liity verkostomme!

Talous

Valtiontuki: Komissio hyväksyy muutokset saksalaisen NORD / LB-pankin rakenneuudistussuunnitelmaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

NordLBEuroopan komissio on päätellyt, että Saksan NORD / LB: n rakenneuudistuksen yhteydessä antamat lisäsitoumukset takaavat, että pankille myönnetty valtiontuki on sisämarkkinoille soveltuvaa. Näin on edelleen niin sanottujen Fürstenberg-hybridien ehtojen muutoksen jälkeen, joka on neljän erän ensimmäisen tason instrumenttien erä, joka on muiden sijoittajien hallussa.

Heinäkuussa 2012 komissio hyväksyi NORD / LB: n rakenneuudistussuunnitelman, joka sisältää osinkokiellon vuosille 2012 ja 2013 sekä kuponkikiellon, jonka mukaan pankki ei maksa kuponkeja hybrideistä, ellei sillä ole laillista velvollisuutta tehdä niin ja pystyy maksamaan ne tietyn vuoden voitosta (ks IP / 12 / 838).

Pian ennen komission vuoden 2012 päätöstä NORD / LB oli muuttanut Fürstenberg-hybridien ehtoja. teko, jota ei ole saatettu komission tietoon vuoden 2012 päätöksen tekemisessä.

Mainos

Muutoksen seurauksena kuponkimaksu riippui osingonmaksusta ja pankin on maksettava kuponki aina, kun se tuottaa riittävän suuria voittoja. Tämän ennustetaan olevan koko rakenneuudistuskauden ajan. Jos kuponkiehdot olisi jätetty muuttamatta, hybridisijoittajilta olisi jäänyt ilman kuponkimaksuja vuosille 2012-2013, kun osinkokielto oli voimassa.

Fürstenberg-hybridien ehtojen muutos on ristiriidassa taakanjaon periaatteen kanssa, koska pankki luovutti omasta aloitteestaan ​​mahdollisuuden säilyttää osa tulevista voitoistaan, jotka muuten olisivat voineet osaltaan kattaa osan varoista. uudelleenjärjestelykustannukset. Pankki pienensi näin omien varojen kokonaismäärää.

Hybridisopimusten muutosten vaikutusten korjaamiseksi ja rakenneuudistussuunnitelman komission hyväksynnän peruuttamisen välttämiseksi Saksa ilmoitti muutetuista sitoumuksista. Niissä määrätään muun muassa lisämyynneistä ja hankintakiellon jatkamisesta puolitoista vuodella vuoden 2016 loppuun asti. Lisäksi Saksa sitoutui vähentämään tasetta ylimääräisellä määrällä, jos omaisuusvakuus aktivoidaan. pankki.

Mainos

Komissio katsoi, että muutetut sitoumukset ovat luonteeltaan ja laajuudeltaan riittäviä kuponkimaksun tasoittamiseksi ja takaavat siten Nord / LB: n saaman valtiontuen jatkuvan yhteensopivuuden. Tämä johtuu siitä, että sitoumukset sisältävät toimenpiteitä pankin pääomapohjan vahvistamiseksi. Komissio katsoo, että lisäsuojatoimenpiteiden ja rakenteellisten lisätoimenpiteiden yhdistelmä toimii esteenä muille rahoituslaitoksille, jotka aikovat noudattaa samaa lähestymistapaa.

Tausta

Norddeutsche Landesbank Girozentrale (NORD / LB) on saksalainen Landesbank, joka toimii Saksan Niedersachsenin, Sachsen-Anhaltin ja Mecklenburg-Vorpommernin osavaltioiden säästöpankkien keskuslaitoksena.

NORD / LB sai stressitestin ja sen jälkeen Euroopan pankkiviranomaisen (EBA) vuonna 2011 toteuttaman pääomaharjoituksen yhteydessä pääomapohjan vahvistamistoimenpiteitä yhteensä 2012 miljardin euron vahvistamiseksi ydinpääomaansa (CT2.6 ) EPV: n määritelmän mukaisesti (ks. EBA / REC / 1/1).

Ei-luottamuksellinen versio tästä päätöksestä on saatavilla tunnuksella SA.34381 vuonna Valtiontukirekisterissä på den Kilpailun pääosaston verkkosivuilla heti kun mahdolliset luottamukselliset kysymykset on ratkaistu. Uusia julkaisuja valtiontukipäätösten Internetissä ja Euroopan unionin virallisessa lehdessä luetellaan Valtiontuki Weekly e-News.

Continue Reading
Mainos

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa