Liity verkostomme!

Talous

Tutkimusjulkaisujen avoin pääsy käännekohtaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Maailmanlaajuinen siirtyminen tutkimustulosten asettamiseen lukijoiden saataville maksutta - ns. Avoimeen pääsyyn - vahvistettiin tänään Euroopan komission rahoittamassa tutkimuksessa. Tämä uusi tutkimus viittaa siihen, että avoin pääsy on tulossa käännekohtaan, ja noin 50% vuonna 2011 julkaistuista tieteellisistä julkaisuista on nyt saatavilla ilmaiseksi. Tämä on noin kaksinkertainen edellisissä tutkimuksissa arvioituun tasoon, mikä selitetään tarkennetulla metodologialla ja avoimen pääsyn laajemmalla määritelmällä. Tutkimuksessa arvioidaan myös, että yli 40% maailmanlaajuisesti vuosina 2004-2011 julkaistuista tieteellisistä vertaisarvioiduista artikkeleista on nyt saatavana verkossa avoimen pääsyn muodossa. Tutkimuksessa tarkastellaan EU: ta ja joitain naapurimaita sekä Brasiliaa, Kanadaa, Japania ja Amerikan yhdysvaltoja.

Tekemällä tutkimustulosten saatavuuden avoimella saatavuudella voidaan parantaa tiedettä ja julkisen ja yksityisen sektorin innovaatioita. Máire Geoghegan-Quinn, Euroopan komission tutkimus-, innovaatio- ja tiedekomissaari, sanoi: "Nämä havainnot korostavat, että avoin pääsy on täällä pysyä. Tutkimustulosten julkistaminen tekee tiedestä parempaa ja vahvistaa osaamistalouttamme. "

Tutkimuksessa tutkittiin tieteellisten julkaisujen saatavuutta 22-osaamisalueilla eurooppalaisella tutkimusalueella, Brasiliassa, Kanadassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa. Useissa maissa ja tieteenaloilla yli 50% kirjoituksista on nyt saatavana ilmaiseksi. Suurin osa artikkeleista on ilmaiseksi saatavana yleisen tieteen ja tekniikan, biolääketieteellisen tutkimuksen, biologian ja matematiikan sekä tilastojen aloilla. Alat, joilla avoimen pääsyn saatavuus on rajoitettua, ovat yhteiskuntatieteet ja humanistiset tieteet sekä soveltavat tieteet, tekniikka ja tekniikka.

Mainos

Äskettäinen Euroopan komissio Viestintä yksilöi avoimen pääsyn keskeiseksi keinoksi parantaa tiedonvaihtoa ja siten innovointia Euroopassa. Siksi avoin pääsy on pakollista kaikille tieteellisille julkaisuille, jotka on tuotettu Horisontti 2020 -puiteohjelmalla, joka on EU: n tutkimus- ja innovaatiorahoitusohjelma vuosille 2014--2020. Tiedonannossa suositellaan, että jäsenvaltiot omaksuvat samanlaisen lähestymistavan kuin komissio kotimaisissa ohjelmissaan.

Komissaari Geoghegan-Quinn korosti, että Euroopan komissio edistää avointa saatavuutta Euroopassa, myös oman tutkimusrahoituksensa tulosten osalta: "Eurooppalaisen veronmaksajan ei pitäisi joutua maksamaan kahdesti julkisesti rahoitetusta tutkimuksesta. Siksi olemme päässeet avoimesti julkaisee oletusasetuksen Horisontti 2020 -ohjelmaan, joka on seuraava EU: n tutkimus- ja innovaatio-rahoitusohjelma. "

Tausta

Mainos

Tutkimuksen toteutti Science-Metrix, tutkimuksen arviointikonsultti. Tutkimukseen osallistuivat 28-EU: n jäsenvaltiot sekä Sveitsi, Lichtenstein, Islanti, Norja, Turkki, entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia, Israel, Brasilia, Kanada, Japani ja Amerikan yhdysvallat. Tänään julkaistiin myös kaksi muuta saman ryhmän raporttia, joissa tarkasteltiin avoimen pääsyn käytäntöjä ja avoimen tiedon saannin kysymystä.

Mitä tulee avoimen pääsyn käytäntöihin, raportissa todettiin, että suurin osa 48: n suurimmista tieteen rahoittajista piti avoimen pääsyn molempia keskeisiä muotoja hyväksyttävinä: avoimen pääsyn julkaisuja lehdissä (viitataan "kulta" ja "hybridi" avoimeksi käyttöoikeudeksi) ja itsearkistointia (kutsutaan "vihreään" avoimeen pääsyyn). Yli 75% hyväksyi kauppasaartojaksoja - eli ero julkaisun ja sen vapaasti saatavana olevan välillä - kuudesta 12 kuukauteen.

Kolmannessa tutkimuksessa todettiin kuitenkin, että tieteellisen tiedon avoimelle saatavuudelle on tällä hetkellä vielä vähemmän politiikkoja kuin julkaisujen avoimelle saatavuudelle. Tutkimustietojen avoin saatavuus kehittyy nopeasti ympäristössä, jossa kansalaiset, instituutiot, hallitukset, voittoa tavoittelemattomat yhteisöt ja yksityiset yritykset tekevät löyhää yhteistyötä infrastruktuurin, standardien, prototyyppien ja liiketoimintamallien kehittämiseksi. Horisontti 2020 -puiteohjelman, EU: n tutkimus- ja innovaatiorahoitusohjelman vuosiksi 2014--2020, puitteissa komissio käynnistää myös pilottihankkeen julkisesta rahoituksesta tehdyn tutkimuksen aikana kerättyjen tietojen avoimesta saatavuudesta ottaen huomioon oikeutetut huolenaiheet, jotka liittyvät tuensaajan kaupallisiin etuihin, yksityisyyteen ja turvallisuuteen.

Komissio asettaa avoimen pääsyn tieteellisiin julkaisuihin Horizon 2020 -sovelluksen yleisperiaatteeksi. Kaikista Horizon 2014 -rahoituksella tuotettujen artikkeleiden on oltava saatavana osoitteesta 2020 alkaen:

  • joko kustantaja asettaa artikkelin saataville heti verkossa ("kulta" ja "hybridi" avoin pääsy) - Euroopan komissio voi korvata ennakkojulkaisukustannukset; tai
  • tutkijat asettavat artikkelinsa saataville avoimen arkiston kautta viimeistään kuuden kuukauden kuluttua (yhteiskuntatieteiden ja humanististen tieteiden alojen artikkeleiden 12-kuukaudet) julkaisemisen jälkeen (”vihreä” avoin pääsy).

Linkit

Linkit kolmeen tutkimukseen 1, 2, 3.

Horizon 2020 -sivusto.

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa