Liity verkostomme!

Talous

EU lähettää selvitysvaltuuskunnan Gibraltariin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Brittiläisen kuninkaallisen laivaston apulaiva Mounts Bay hinataan satamaa kohti saapuessaan Gibraltarin lahdelleEuroopan komission on lähetettävä tosiseikkojen etsintämatka Gibraltarille tutkimaan Espanjan asettaman rajavalvonnan laillisuutta kasvavassa riita-asiassa Yhdistyneen kuningaskunnan Välimeren alueen erillisalueen kanssa.

Se puhkesi sen jälkeen, kun Gibraltar rakensi keinotekoisen riutan käyttäen betonilohkoja pienen alueen lahdella. Gibraltarin viranomaiset sanovat, että muutos oli välttämätön, jotta meren eläimet voisivat toipua liikakalastuksesta.

Espanjalaiset kalastajat väittävät, että se haittaa heidän pääsyään tietyille vesille. Espanja puolestaan ​​on tiukennut rajatarkastuksiaan, mikä on johtanut Gibraltarille saapuvia työntekijöitä ja turisteja pitkiin jonoihin.

Mainos

Vaikka Espanja on uhannut viedä vaatimuksensa Gibraltarista Yhdistyneille Kansakunnille, Iso-Britannia pyysi viime viikolla komissiota, Euroopan unionin toimeenpanovallan edustajaa, lähettämään tarkkailijoita tarkistamaan, rikkovatko Espanjan valvonnat EU: n sääntöjä.

Ja maanantaina, kun brittiläiset sota-alukset saapuivat Gibraltarille aiemmin suunnitellulla tavanomaisella käyntisatamalla, komission puheenjohtaja José Manuel Barroso ja Espanjan pääministeri Mariano Rajoy puhuivat puhelimitse.

"He olivat yhtä mieltä siitä, että komission tiedonhankintamatkan tulisi tutkia mahdollisimman pian paikalla rajavalvonta, ihmisten ja tavaroiden liikkumista koskevat kysymykset", komission lausunnossa todetaan.

Mainos

"Presidentti Barroso toivoi, että Espanja ja Yhdistynyt kuningaskunta käsittelevät näitä asioita tavalla, joka on sopusoinnussa niiden yhteisen jäsenyyden kanssa EU: ssa."

Britannian ulkoministeriö kieltäytyi kommentoimasta.

Komission virkamies, joka pyysi nimeämättä jättämistä, sanoi, että Espanjalla on oikeus suorittaa rajatarkastuksia, mutta niiden on oltava oikeasuhteisia - määritelmä on tulkinnanvarainen, ja tutkijat tutkivat sitä.

Britannia ja siksi Gibraltar eivät ole jäsenenä monien EU-maiden välisessä Schengenin avoimessa rajasopimuksessa. Espanja on Schengen-jäsen.

Vaikka Ison-Britannian, Espanjan ja Gibraltarin viranomaiset ovat sanoneet, että laivaston saapuminen Britannian merentakaisille alueille oli kauan suunniteltu, jotkut Espanjassa pitivät sitä provosoivana.

Noin 10h (4h EDT), fregaatti HMS Westminster purjehti kahden pienemmän aluksen reunustamaan Gibraltarin satamaan.

Sitä seurasi tuntia myöhemmin apulaiva Lyme Bay, joka oli osa neljän sota-aluksen ja viiden muun aluksen työryhmää, jotka lähtivät Portsmouthista ja Plymouthista noin viikko sitten harjoituksiin Välimerellä ja Persianlahdella erilaisten liittolaisten kanssa.

Espanja vetoaa alueeseen, jonka väkiluku on vain 30,000, jonka se myönsi Iso-Britannialle sopimuksella 300 vuotta sitten.

Rajavalvonnan tiukentamisen lisäksi Espanja on uhannut periä turistilta 50 euron (67 dollarin) rajamaksun, rajoittaa espanjalaisen ilmatilan käyttöä tai estää Gibraltarin kannattavan alusten polttoaineliiketoiminnan.

Gibraltarin pääministeri Fabian Picardo syytti maanantaina saksalaisessa sanomalehdessä Sueddeutsche Zeitung Espanjan hallitusta konfliktin luomisesta, jotta huomion huomiosta huomiottaisi hallitseva kansanpuolue korruptiosyytökset.

"19-luvulla tykkiveneitä käytettiin politiikan harjoittamiseen." Tavoitteenamme on parantaa kansalaisten elinoloja yhteistyön avulla ", Picardo sanoi.

"Valitettavasti espanjalaiset poliitikot saattavat tilanteen tällä hetkellä kärjessä ja pahentavat siten omien kansalaistensa asemaa ympäröivillä alueilla."

(Reuters)

Maatalous

Yhteinen maatalouspolitiikka: Miten EU tukee maanviljelijöitä?

Julkaistu

on

EU: n maatalouspolitiikka kattaa erilaisia ​​tavoitteita viljelijöiden tukemisesta ympäristönsuojeluun. Tutustu EU: n maatalouden rahoitukseen, sen historiaan ja tulevaisuuteen, yhteiskunta.

Mikä on yhteinen maatalouspolitiikka?

EU tukee maataloutta Yhteinen maatalouspolitiikka (KORKKI). Se perustettiin vuonna 1962, ja siinä on tehty useita uudistuksia, jotta maatalous olisi oikeudenmukaisempaa viljelijöille ja kestävämpi.

Mainos

EU: ssa on noin 10 miljoonaa maatilaa, ja maatalous- ja elintarviketeollisuus tarjoavat yhdessä lähes 40 miljoonaa työpaikkaa EU: ssa.

Miten yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan?

Yhteinen maatalouspolitiikka rahoitetaan EU: n talousarviosta. Alla EU: n talousarvio vuosiksi 2021--2027, 386.6 miljardia euroa on varattu viljelyyn. Se on jaettu kahteen osaan:

Mainos
  • 291.1 miljardia euroa Euroopan maatalouden tukirahastolle, joka tarjoaa viljelijöille tulotukea.
  • 95.5 miljardia euroa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolle, johon sisältyy maaseuturahoitus, ilmastotoimet ja luonnonvarojen hoito.

Miltä EU: n maatalous näyttää nykyään? 

COVID-19 vaikutti maanviljelijöihin ja maatalousalaan ja EU otti käyttöön erityisiä toimia teollisuuden ja tulojen tukemiseksi. Nykyiset säännöt YMP: n varojen käyttämisestä ovat voimassa vuoteen 2023 asti, koska budjettineuvottelut ovat viivästyneet. Tämä edellytti siirtymäsopimusta suojella maanviljelijöiden tuloja ja varmistaa elintarviketurva.

Tarkoittaako uudistus ympäristöystävällisempää yhteistä maatalouspolitiikkaa?

EU: n maatalouden osuus on noin 10% kasvihuonekaasupäästöistä. Uudistuksen pitäisi johtaa ympäristöystävällisempään, oikeudenmukaisempaan ja avoimempaan EU: n maatalouspolitiikkaan, parlamentin jäsenet sanoivat sovittiin neuvoston kanssa. Parlamentti haluaa yhdistää YMP: n Pariisin ilmastosopimukseen ja lisätä samalla tukea nuorille viljelijöille ja pienille ja keskisuurille tiloille. Parlamentti äänestää lopullisesta sopimuksesta vuonna 2021 ja se tulee voimaan vuonna 2023.

Maatalouspolitiikka liittyy Euroopan vihreä sopimus ja Maatila-haarukka -strategia Euroopan komissiolta, jonka tavoitteena on suojella ympäristöä ja taata terveellistä ruokaa kaikille ja samalla varmistaa viljelijöiden toimeentulo.

Lisää maataloudesta

Tiedotustilaisuus 

Tarkista lainsäädännön eteneminen 

Continue Reading

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa