Liity verkostomme!

Talous

Komission palkinnot 50th Euroopan Industrial tohtori myöntää Vampire tutkimusta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

image3Euroopan komissio myönsi 20. elokuuta 50. Euroopan teollisen tohtorin (EID) tutkimusapurahan. 1.5 miljoonan euron apuraha on tarkoitettu uusien vasta-aineiden tutkimukseen, jotka tuhoavat kasvaimen verisuonet ja hävittävät kasvaimen. Niin kutsuttua VAMPIRE-hanketta ('Vascular Antibody-Mediated Pharmaceuticalically Induced tumor Resection') johtavat Birminghamin yliopisto Iso-Britanniassa ja SomantiX, hollantilainen biotekniikkayhtiö Utrechtissä. Tutkimusta tukevat assosioituneet eurooppalaiset yliopistot, yritykset ja tutkimuskeskukset, mukaan lukien sveitsiläinen tiede- ja teknologiayliopisto ETH Zürich ja hyväntekeväisyysjärjestö Cancer Research UK. EID-järjestelmä on suunnattu hankkeisiin, jotka kokoavat yhteen liike- ja akateemisia kumppaneita kahdessa maassa.

Koulutuksesta, kulttuurista, monikielisyydestä ja nuorisosta vastaava komissaari Androulla Vassiliou sanoi: "Olen iloinen siitä, että olemme saavuttaneet tämän virstanpylvään Euroopan teollisuuden tohtorin kanssa - eikä varmastikin voi olla parempaa esimerkkiä sellaisesta monialaisesta yhteistyöstä, jota haluamme EID on erinomainen esimerkki lisäarvosta, jota EU: n investoinnit voivat tuottaa huippuosaamiseen, innovaatioihin ja kilpailukykyyn rakentamalla siltoja akateemisen maailman, tutkimuksen ja liikeyrityksen välille. "

Professori Roy Bicknell, joka johtaa projektia Birminghamista, sanoi: "Eurooppalainen teollisuuden tohtori palvelee suurta tarvetta yhteiskunnassa. Se mahdollistaa lääketieteellisesti ja taloudellisesti tärkeän tutkimuksen etenemisen samalla kouluttaen seuraavan sukupolven johtavia teollisuustutkijoita "

Mainos

Eurooppalainen Industrial tohtori käynnistettiin pilottihankkeena vuonna 2012 osana Marie Curie (MCA), Euroopan tutkimuksen apurahan ohjelmaan. Tavoitteena EID järjestelmä on tarjota tohtorintutkinto, joilla on kokemusta laadukkaita tutkimushankkeita, sekä houkutella lisää nuoria tutkijanuralle.

Voidakseen saada rahoitusta kautta EID, hanke on koota yhteen yhden liike ja yksi akateeminen kumppani kahdesta maasta. Kolmivuotinen EID apurahan avulla tutkijat voivat vuorotellen työskentelee molemmissa maissa, yliopistolaboratorioissa ja liiketiloissa, alle ohjauksen valvojien yksityiseltä sektorilta ja yliopiston. Koulutuksen sisältää ei-tieteellinen taitoja, kuten yrittäjyys, viestintä ja tekijänoikeuksien hallintaan opetussuunnitelmassa.

EID-avustukset säilyy alle nimeksi Marie Skłodowska-Curie osana EU: n uuden Horizon 2020 tutkimuksen ja innovaation, joka alkaa ensi vuoden tammikuussa.

Mainos

Tausta

- Marie Curie edistää tutkijanuraa Euroopassa rahoituksen hallinnoi Euroopan komissio. Loppuun mennessä 2013, Marie Curie toimilla on tuettu 60,000 tutkijoita lähes 130 eri kansallisuuksia vuodesta 1996. Yli puolet tutkimukseen ohjelmasta tuettujen on omistettu yhteiskunnallisiin haasteisiin, kuten terveyteen, ilmastonmuutokseen ja energian niukkuus. 37% tutkijoista rahoitetaan ohjelmasta on naisia ​​ja pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk) muodostavat yli puolet kaikista osallistuvista yrityksistä. Budjetti Marie Curie on € 4.7 miljardia 2007-2013.

Uusi Marie Skłodowska-Curie (MSCA) tulee tärkein EU tukiohjelmasta erinomainen tohtorikoulutukseen. Vuonna 2014-2020, MSCA antaa avustuksia 25 000 PhD tutkijoita muodossa Euroopan Industrial Tohtoreita, yhteinen tohtorin (mukana useita yliopistoja), ja muita laadukkaita tutkijakoulutusta. MSCA tulee painottamaan koulutusta, joka yhdistää tutkimuksen kanssa muita taitoja, jotka maksimoivat työllistettävyyttä kuten johtaminen, yrittäjyys ja viestintä osaamista. Euroopan parlamentti ja jäsenvaltiot hiljattain sovittu MSCA osuus 8% koko Horizon 2020 budjetti. Tämä päätös on vielä virallisesti hyväksymiä Euroopan toimielimissä.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

Euroopan unionin huippukokouksissa

EU: n ja Yhdysvaltojen välinen kauppa- ja teknologianeuvosto johtaa arvopohjaista maailmanlaajuista digitaalista muutosta

Julkaistu

on

- ohjelman käynnistämisen jälkeen Kauppa- ja teknologianeuvosto (TTC) EU: n ja Yhdysvaltojen huippukokouksessa kesäkuussa komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin toimesta EU ja Yhdysvallat ilmoittivat 9. syyskuuta Pittsburghissa Pennsylvaniassa 29. syyskuuta 2021 pidettävän ensimmäisen kokouksensa yksityiskohdista. Sen puheenjohtajina toimivat Euroopan komission varapuheenjohtajat Margrethe Vestager ja Valdis Dombrovskis sekä Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken, kauppaministeri Gina Raimondo ja kauppaedustaja Katherine Tai.

TTC: n puheenjohtajat julistivat: ”Tämä EU: n ja Yhdysvaltojen kauppa- ja teknologianeuvoston (TTC) avajaiskokous merkitsee yhteistä sitoutumistamme transatlanttisen kaupan ja investointien laajentamiseen ja syventämiseen sekä 21-luvun talouden sääntöjen päivittämiseen. Yhteisten demokraattisten arvojemme ja maailman suurimman taloussuhteen pohjalta olemme työskennelleet kovasti huippukokouksen jälkeen löytääksemme alueet, joilla voimme toteuttaa konkreettisia toimia varmistaaksemme, että kauppa- ja teknologiapolitiikka tuottaa kansallemme. TTC: n yhteydessä sekä EU että Yhdysvallat ovat sitoutuneet ja odottavat vahvaa ja jatkuvaa sitoutumista monenlaisten sidosryhmien kanssa varmistaakseen, että tämän yhteistyön tulokset tukevat laajapohjaista kasvua molemmissa talouksissa ja ovat yhteisten arvojemme mukaisia . ”

TTC: n kymmenen työryhmää käsittelee erilaisia ​​haasteita, mukaan lukien yhteistyö teknologian standardien, globaalin kaupan haasteiden ja toimitusketjun turvallisuuden, ilmaston ja vihreän teknologian, tieto- ja viestintätekniikan turvallisuuden ja kilpailukyvyn, tiedonhallinnan ja teknologian alustojen, turvallisuutta uhkaavan teknologian väärinkäytön ja ihmisoikeudet, vientivalvonta, investointien seulonta sekä digitaalisten teknologioiden käyttö ja käyttö pienillä ja keskisuurilla yrityksillä. Koko lausunto on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa