Liity verkostomme!

Talous

Yhdysvallat ja Eurooppa aloittavat transatlanttiset neuvottelut

SHARE:

Julkaistu

on

transatlanttiset

Kirjailija: Georgi Kantchev

Vuosien odottamisen jälkeen EU: n ja Yhdysvaltojen - maailman kahden suurimman kauppakumppanin - välinen merkittävä kauppasopimus on vihdoin neuvottelupöydällä. Transatlanttinen kauppa- ja investointikumppanuus (TTIP) -neuvottelut, joiden tarkoituksena on kaupan laajentaminen yhdistämällä säännöksiä ja leikkaamalla tariffeja, tulevat aikaan, jolloin Eurooppa on vasta nousemassa taantumasta ja Yhdysvallat kamppailee edelleen omalla raskauttavansa hitaalla elpymisellä. Jos osapuolet sopivat kunnianhimoisesta sopimuksesta, se voi antaa merkittävän sysäyksen molemmille talouksille ja luoda miljoonia uusia työpaikkoja.

Mainos

Se on optimistinen näkökulma. Pessimistinen: kun otetaan huomioon kahden alueen väliset jyrkät erot elokuvatuista rahoitusvarojen sääntelyyn, itse asettaman marraskuun 2014 määräajan noudattaminen osoittautuu varmasti vaikeaksi, ellei mahdottomaksi. "Tämä ei ole ensimmäinen tällainen aloite transatlanttisen kaupan ja investointien vapauttamiseksi, ja kaikki aikaisemmat aloitteet ovat johtaneet epäonnistumiseen", sanoi Lontoon ajatushautomon Centre for European Reform -keskustieteilijä Philip Whyte. "Historia viittaa siihen, että jos Atlantin ylittävää kauppaa haittaavien esteiden poistaminen olisi ollut helppoa, se olisi tehty jo kauan sitten."

On olemassa pitkä luettelo mahdollisista kompastuskivistä, jotka voivat raivata neuvottelut, jotka alkoivat heinäkuun alussa Washingtonissa. Varainhoitoasetus on tärkeä kiistakohde. Obaman hallinto tekee lobbausta sulkeakseen rahoituspalvelusäännökset kauppaneuvotteluihin huolestuneena siitä, että rahoituspalvelusääntöjen yhdenmukaistaminen laimentaisi joitain vuoden 2010 Dodd-Frank-laissa hahmoteltuja takeita, mukaan lukien tiukemmat pankkien pääomavaatimukset. Lisäksi Federal Deposit Insurance Corporation ja Federal Reserve ovat ehdottaneet Yhdysvaltojen pankkien pääomavaatimuksen korottamista edellyttäen, että uusien sääntöjen mukaan niiden hallussa on oltava 5 prosenttia niiden varoista. Se on 2 prosenttiyksikköä korkeampi kuin Basel III -säännöissä asetettu vähimmäisomavaraisuusaste - taso, jonka saavuttamiseksi Euroopan pankit kamppailevat jo.

Eurooppalaiset virkamiehet ovat eri mieltä julkisesti. Viime kuussa EU: n sisämarkkinoista vastaava komissaari Michel Barnier väitti puheessaan Washington DC: ssä sijaitsevalle Brookings Institutionin aivoriihille Brookings Institutionille, että ei ole järkevää sulkea rahoituspalveluja pois kaupasta, koska 70 prosenttia maailmanlaajuisista rahoitustoimista tapahtuu Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä. "Kuinka voit edistää vapaata ja oikeudenmukaista suhdettamme Atlantin molemmin puolin kaikin mahdollisin synergioin, ellei meillä ole aikataulua yhteisten säädösten tekemiseksi keskenämme?" hän kysyi. Yhdysvaltain viranomaiset eivät ole hylänneet varainhoitoasetusten yhdenmukaistamista kokonaan, mutta ovat väittäneet, että yhteistyössä olisi käytettävä voimassa olevia säännöksiä, jotka ovat antaneet elimet, kuten G-20-rahoitusvakauslautakunta tai Kansainvälisen järjestelypankki Baselissa, Sveitsi.

Mainos

Vaikka Yhdysvallat taistelee pitääkseen tiukat varainhoitosäännöt neuvottelupöydän ulkopuolella, Ranska pyrkii yhtä kovasti pitämään kulttuurin poissa neuvotteluista ja vaatii elokuva- ja televisioteollisuudensa suojaamista amerikkalaiselta kilpailulta. Ranskan sitoutuminen "kulttuuri-poikkeukseen" heijastaa uskoa siihen, että kulttuuria tulisi kohdella eri tavalla kuin muita kaupallisia tuotteita. Pelko on, että amerikkalaiset yritykset hyötyvät kattavasta kauppasopimuksesta, jolla poistettaisiin tuet ja kiintiöt, jotka eurooppalaiset ovat rakentaneet vuosien varrella suojellakseen omia elokuva- ja televisiomarkkinoitaan Hollywoodin tuotannontekijältä. Ranskalainen elokuvateatteri - joka on epäilemättä yksi elintärkeimmistä elokuvantuotantomarkkinoista Euroopassa - velkaa voimansa lain nojalla, joka velvoittaa paikalliset televisioverkot sijoittamaan vähintään 3.2 prosenttia budjetistaan ​​elokuvantuotantoon.

Ranskan hallitus väittää, että ilman tukia sen kotiteatteri ei voisi kilpailla Hollywood-tuotantojen kanssa. Mutta maassa näytettyjen ranskalaisten elokuvien lukumäärän nykyiset kiintiöt eivät ole heikentäneet kotimaista halua Hollywood-elokuviin. Box office Mojo: n mukaan lipputulotuloja seurattava verkkosivusto on vain yksi ranskalainen elokuva, komedia Les Profs, maan kymmenen eniten tuottaneiden elokuvien joukossa tänä vuonna. Luetteloa hallitsee sen sijaan Iron Man 3, Django Unchained että Itse ilkimys.

Ennen vapaakauppaneuvottelujen alkamista Ranska edusti EU: n jäseniä onnistuneesti siitä, että Euroopan audiovisuaaliteollisuutta tukevat tuet jätetään keskustelun ulkopuolelle. Mutta siellä on porsaanreikä: EU: n kauppaneuvottelijat antoivat itselleen myös oikeuden nostaa ja keskustella "kaikista asioista" Yhdysvaltojen kollegoiden kanssa neuvottelujen aikana, mukaan lukien televisio- ja elokuvalevitys.

Vaikka erot uhkaavat hidastaa neuvotteluja, kattavan kauppasopimuksen edut voivat pakottaa neuvottelijat löytämään yhteisen pohjan. Kun globalisaatio on levinnyt, vapaakauppasopimusten hyötyjen katsotaan nyt olevan suurempia kuin koskaan. TTIP lisää vuotuista BKT: tä yli 100 miljardilla dollarilla sekä EU: ssa että Yhdysvalloissa a opiskella lontoolainen taloustutkimuskeskus, Centre for Economic Policy Research.

TTIP: n mahdolliset edut eivät ole vain taloudellisia. Aikana, jolloin Obaman hallinto kääntää sotilaallisen huomionsa Lähi-idästä syventääkseen sitoutumistaan ​​Aasian ja Tyynenmeren alueella, sopimuksen nähdään myös olevan mahdollisuus Euroopalle vahvistaa historiallinen suhde Yhdysvaltoihin. Jotkut eurooppalaiset diplomaatit ja poliitikot ovat huolestuneita siitä, että Yhdysvaltojen ns. ”kääntö Aasiaan” on tullut Euroopan kustannuksella. "Molemmat osapuolet pitävät TTIP: tä signalointilaitteena Kiinaan", sanoi Whyte, Euroopan uudistuskeskuksesta. "Se osoittaa, että Yhdysvallat ja EU voivat edelleen toimia yhdessä, erityisesti asettamalla yhteiset normit, joita Kiinan on noudatettava."

On myös todellisuutta, että kun on kyse kaupan avaamisesta, TTIP: n kaltaiset alueelliset sopimukset saattavat olla vain kaupungin ainoa peli. Maailman kauppajärjestön neuvottelujen Dohan kierros, jonka tarkoituksena oli alentaa kaupan esteitä paitsi Yhdysvaltojen ja Euroopan välillä myös kaikkialla maailmassa, on oleellisesti epäonnistunut. Ehdotettu Tyynenmeren alueen kumppanuuden vapaakauppasopimus (TPP), josta on neuvoteltu vuodesta 2010 ja joka kattaa nyt 12 maata, mukaan lukien Yhdysvallat, Australia, Kanada ja Meksiko, näyttää lupaavammalta. Toiveet kauppasopimuksesta lisääntyivät äskettäin, kun Japani liittyi neuvotteluihin heinäkuun lopulla, kun maailman kolmanneksi suurimman talouden lisääminen lisää sellaista hefttiä, joka voisi tehdä TPP: stä kelvollisen kilpailijan Yhdysvaltain ja EU: n sopimukseen.

Transatlanttinen sopimus olisi tietysti ennennäkemättömän suuri sopimus. ”Yhdysvaltojen ja EU: n suhde on maailman suurin. Tämä mahdollisesti uraauurtava kumppanuus syventää näitä siteitä ”, Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi kesäkuussa Pohjois-Irlannin G8-huippukokouksessa. Ison-Britannian pääministeri David Cameron oli vieläkin päättäväisempi sanoen: "Tämä on yksi sukupolvi -palkinto, ja olemme päättäneet käyttää sitä kiinni."

Washingtonin ja Brysselin äskettäin tekemä tutkimus päättäjistä ja keskeisistä vaikuttajista paljasti merkittävän tuen sopimukselle. tutkimus, maailmanlaajuisen tutkimuskonsultoinnin APCO Insightin ja riippumattoman uutisverkkosivuston EurActivin heinäkuussa julkaiseman, arvioivat noin 700 poliittisen johtajan ja yksityisen sektorin johtajan mielipiteet sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. Se totesi, että kolme neljäsosaa vastaajista tukee transatlanttisen kauppasopimuksen tekemistä. Tuo ilmeinen poliittinen päättäväisyys on syy optimismiin, Whyte sanoi. "Poliittiset tähdet ovat linjassa kuin koskaan ennen", hän selitti. "Johtajien molemmin puolin Atlanttia, mutta erityisesti Euroopassa, on osoitettava olevansa vakavasti kasvun vauhdittamiseksi."

Hyvät aikomukset ja innostus ovat yksi asia, mutta pääsy sopimuksen allekirjoittamiseen on aivan toinen. Virkamiehet vihjasivat pitkälle tulevalle polulle heidän ensimmäisen tapaamisensa jälkeen Washingtonissa heinäkuussa. "Neuvottelut ovat vasta alkaneet, ja on vaikea ennustaa, milloin ne voisivat päättyä", EU: n kauppapoliittinen tiedottaja Helene Banner sanoi. "On selvää, että aine on etusijalla nopeuteen nähden."

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa