Liity verkostomme!

Talous

EU pyytää WTO: n paneeli Kiinan polkumyyntitullien teräksen putket

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

image0014Euroopan unioni pyysi tänään (16. elokuuta) Geneven Maailman kauppajärjestöä (WTO) ratkaisemaan kiistan Kiinan polkumyyntitulleista, jotka otettiin käyttöön korkean suorituskyvyn saumattomien ruostumattomasta teräksestä valmistettujen saumattomien putkien (HP-SSST) tuonnissa EU: sta.

EU uskoo, että Kiinan polkumyyntitullit ovat ristiriidassa WTO: n lainsäädännön kanssa sekä menettelyllisistä että aineellisista syistä. EU: n pyynnöstä neuvottelut pidettiin 17. ja 18. heinäkuuta 2013 riidan ratkaisemiseksi. Ne eivät kuitenkaan tyydyttäneet EU: n huolta Kiinan toimenpiteiden yhteensopimattomuudesta WTO: n kanssa.

Suuritehoisia ruostumattomasta teräksestä valmistettuja saumattomia putkia käytetään pääasiassa ylikriittisten tai erittäin ylikriittisten kattiloiden tulistimissa ja lämmittimissä. Näiden putkien vienti EU: hun Kiinaan oli arvoltaan noin 90 miljoonaa euroa vuonna 2009, mutta laski alle 20 miljoonaan euroon silloin, kun Kiina otti käyttöön lopulliset polkumyyntitullit marraskuussa 2012. Siitä lähtien 9.7–11.1 prosentin tullit otettiin käyttöön. teräsputkien tuonti EU: sta haittaa merkittävästi pääsyä Kiinan markkinoille.

Mainos

"EU jatkaa taistelua Kiinan perusteettomia kaupan suojatoimenpiteitä vastaan, jotka eivät ole WTO: n sääntöjen mukaisia ​​ja näyttävät usein johtuvan kostotoimista. Kiinan tapaus nostettiin pian sen jälkeen, kun eurooppalainen tapaus kohdistui Kiinan teräksen tuontiin. Ottaen huomioon sen ilmeiset tekniset heikkoudet, olemme varmoja, että WTO tukee vaatimuksiamme näitä polkumyyntitulleja vastaan ​​", sanoi EU: n kauppaneuvos John Clancy.

Tausta

Kiina vahvisti 8. marraskuuta 2012 aikaisemman väliaikaisen päätöksensä ja otti käyttöön lopulliset polkumyyntitullit tietyille Euroopan unionista ja Japanista tuotuille korkean suorituskyvyn saumattomille ruostumattomasta teräksestä valmistetuille putkille. Kiina aloitti tutkimuksen 8. syyskuuta 2011 sen jälkeen, kun EU otti 29. kesäkuuta 2011 käyttöön väliaikaisen polkumyyntitullin tiettyjen Kiinasta peräisin olevien saumattomien ruostumattomasta teräksestä valmistettujen putkien tuonnissa.

Mainos

Japani aloitti 20. joulukuuta 2012 Kiinan toimenpiteitä koskevat menettelyt WTO: n riitojen ratkaisua koskevista säännöistä ja menettelyistä tehdyn sopimuksen ja WTO: n polkumyyntisopimuksen mukaisesti. Japanin ja Kiinan välillä perustettiin paneeli riitojenratkaisuelimen kokouksessa 24. toukokuuta 2013.

EU pyysi 13. kesäkuuta 2013 myös WTO: n neuvotteluja Kiinan kanssa. Japani liittyi näihin neuvotteluihin. Neuvottelut käytiin 17. – 18. Heinäkuuta 2013, mutta keskustelut eivät onnistuneet ratkaisemaan riitaa.

EU: n pyyntöä WTO: n paneelin perustamisesta keskustellaan ensimmäistä kertaa WTO: n riitojenratkaisuelimen (DSB) kokouksessa 30. elokuuta 2013. Kiina voi tuossa kokouksessa vastustaa WTO: n riitojenratkaisusääntöjen mukaisesti. paneelin perustamiseen. Jos EU esittää asian uudelleen seuraavassa DSB: n kokouksessa, Kiina ei pysty estämään pyyntöä ja näin ollen paneeli perustettaisiin.

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa