Liity verkostomme!

Talous

Komission ilmoittaa € 13.7 miljoonaa vauhtia kansainvälisten digitaalisten julkisten palvelujen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

imgneelie20kroes 1Jäsenvaltioiden, teollisuuden, kansallisten hallintojen, korkeakoulujen, yksityisen sektorin ja paikallisyhteisöjen onnistuneen yhteistyön jälkeen hankkeissa, joiden tarkoituksena on helpottaa asumista, työskentelyä, matkustamista, opiskelua ja liiketoimintaa rajojen yli, Euroopan komissio tekee 13.7 euroa miljoonan euron investointi rajat ylittävien digitaalisten julkisten palvelujen edelleen kehittämiseen. Uusi e-SENS-projekti (Electronic Simple European Networked Services) auttaa kehittämään digitaalisia julkisia palveluja, jotka helpottavat yritysten liiketoimintaa omassa jäsenvaltiossaan ja muualla EU: ssa, mukaan lukien yrityksen perustaminen, joka täyttää lakisääteiset vaatimukset ja osallistuminen julkisiin tarjouskilpailuihin. Se yhdistää myös kansalliset digitaaliset palvelut kansalaisille, jotka vierailevat eri jäsenvaltiossa lomalla tai töissä tai opiskelussa.

Euroopan komission varapuheenjohtaja Neelie Kroes totesi: "Se, että monilla digitaalisilla julkisilla palveluilla, jotka meillä on kaikkialla Euroopassa, toimimaan yhdessä turvallisesti ja tehokkaasti, on kaikkien kannalta hyödyllinen: hallitukset voivat hyödyntää online-strategioitaan parhaalla mahdollisella tavalla. ; yritykset voivat leikata liiketoiminnan kustannuksia sisämarkkinoilla; ja kansalaisilla on vähemmän byrokratiaa, kun he liikkuvat Euroopassa. "

Tässä on esimerkkejä siitä, kuinka e-SENS voi auttaa eurooppalaisia ​​hyödyntämään sisämarkkinoita parhaalla mahdollisella tavalla:

Mainos
  • Anjalla on Liettuassa matkatoimisto, joka on erikoistunut matkoihin Portugaliin. Hän haluaa perustaa toimiston Portugaliin järjestämään matkoja Baltiaan. Täysin online-SPOCS-yhteyspisteen kautta hän voi selvittää edellytykset, jotka hänen on täytettävä, ja saada apua rekisteröintimenettelyjen suorittamiseen verkossa.
  • Anja on myös menossa naimisiin morsiamensa kanssa. Häät pidetään hänen kotikaupungissaan Espanjassa. Anja pystyy rekisteröimään avioliiton verkossa kotona Liettuassa eID: llä STORK-moduulin ansiosta.
  • Karel menetti matkatavaransa lentäessään Brysselistä Ateenaan. Hän ei ollut tyytyväinen korvaukseen, jonka lentoyhtiö tarjosi hänelle EU: n matkustajien oikeudet. e-CODEX tarkoittaa, että hän voi aloittaa vähäisiä vaateita koskevan menettelyn verkossa missä tahansa Euroopassa.
  • Sabrina vierailee serkkujensa luona Tanskassa ja huomaa, että diabeteksen lääkitys on loppunut. Onneksi hän voi edelleen saada lääkkeitä apteekista ulkomailla epSOS ePrescription -järjestelmän avulla.

Rajatylittävien digitaalisten julkisten palvelujen tehokkuus paranee entisestään, kun luotetaan EU: n laajuisen nopean laajakaistan selkärankaan. Toimenpiteet nopeiden verkkojen investointien edistämiseksi ovat osa komission tulevaa pakettia yhdistetyn mantereen rakentamiseksi.

Tausta

Vuodesta 2008 lähtien Euroopan komissio on kehittänyt rajatylittävien digitaalisten julkisten palvelujen mittavia pilotteja (LSP) yhteistyössä EU: n jäsenvaltioiden, teollisuuden, kansallisten hallintojen, korkeakoulujen, yksityisen sektorin ja paikallisyhteisöjen kanssa saumattomien rajat ylittävien palvelujen kehittämiseksi ja testaamiseksi. rajat ylittävät digitaaliset palvelut. Osana e-SENS-järjestelmää yli 100 yhteistyökumppania 20 maasta Portugalista Turkkiin kehittää ja toteuttaa rakenteita, jotka perustuvat avoimiin standardeihin ja eritelmiin yhteentoimivissa eID-tunnuksissa, sähköisessä allekirjoituksessa, sähköisessä toimituksessa ja sähköisissä asiakirjoissa, joiden avulla julkisen ja yksityisen sektorin innovaattorit voivat luoda uudet digitaaliset julkiset palvelut, jotka auttavatrakentaa, yhdistää ja kasvattaa Eurooppaa.

Mainos

Erityishankkeet ovat:

Sähköisten henkilöllisyyksien turvallinen linkittäminen - TAVARA 2.0 Hanke edistää yhtenäisen eurooppalaisen sähköisen tunnistus- ja todennusalueen toteutumista. Siinä luodaan eID-tietojen yhteentoimivuus kansallisella ja EU: n tasolla sekä oikeushenkilöille että fyysisille henkilöillevideo-).

Oikeuden nopeuttaminen - e-CODEX Hanke parantaa kansalaisten ja yritysten rajatylittävää oikeudellisten palvelujen saatavuutta Euroopassa sekä EU: n oikeusviranomaisten yhteentoimivuutta (video-).

  • Terveydenhuollon parantaminen - epSOS hanke suunnittelee, rakentaa ja arvioi palvelun infrastruktuurin, joka mahdollistaa rajat ylittävän yhteentoimivuuden sähköisten potilastietojärjestelmien välillä (video-).
  • Hankintojen parantaminen - tulosten tulokset PEPPOL sähköisiä hankintoja koskeva hanke (siirretty voittoa tavoittelemattomalle yhdistykselle "OpenPEPPOL") auttaa eurooppalaisia ​​yrityksiä käsittelemään helposti ja sähköisesti Euroopan viranomaisten kanssa hankintaprosesseissa (video-).
  • Liiketoiminnan helpottaminen - tulokset SPOCS-projekti mahdollistavat yritysten sijoittautumisen ulkomaille. Aloituspakkaus tarjoaa heille saumattomia rajat ylittäviä sähköisiä vaihtoehtoja pitkille hallintomenettelyille, joita yritysten on yleensä kohdattava yrittäessään laajentaa toimintaansa muihin maihin (video-).

e-SENS perustuu näihin tuloksiin ja toimii siltana pilottivaiheen ja toimintavaiheen välillä, kun rajat ylittävät digitaaliset julkiset palvelut tulevat täysin saataville. Hankkeeseen osallistuu kumppaneita 20 maasta: Itävallasta, Tšekin tasavallasta, Tanskasta, Virosta, Ranskasta, Saksasta, Kreikasta, Irlannista, Italiasta, Luxemburgista, Alankomaista, Norjasta, Puolasta, Portugalista, Romaniasta, Slovakiasta, Sloveniasta, Espanjasta, Ruotsista ja Turkista. . Euroopan televiestinnän standardointilaitos (ETSI) ja OpenPEPPOL myötävaikuttavat merkittävästi projektiin. e-SENS aloitti toimintansa 1. huhtikuuta 2013, ja avustussopimuksen allekirjoittaminen Euroopan komission kanssa tarkoittaa, että projekti voidaan nyt virallisesti käynnistää.

Komissio myöntää 13.7 miljoonaa euroa e-SENS: n tukemiseen kolmen vuoden aikana (50% 27.4 miljoonan euron budjetista) tieto- ja viestintätekniikan politiikan tukiohjelmastaan ​​(ICT-PSP).

e-SENS tutkii myös, kuinka varmistaa e-SENS-rakennuspalikoiden ja muiden rajat ylittävien digitaalisten julkisten palvelujen kestävyys pitkällä aikavälillä Äskettäin julkaistussa tutkimuksessa). Vuodesta 2014 alkaen EU voi saada tukea Verkkojen Eurooppa -välineen digitaalisista palveluinfrastruktuureista, joka on osoittanut jopa miljardi euroa seitsemän vuoden aikana alustoille, jotka tarjoavat saumattomia digitaalisia julkisia palveluja Euroopassa.

Hyödyllisiä linkkejä

verkkolehti Rakenna, yhdistä, kasvaa

Digitaaliset julkiset palvelut Digital Agenda -sivustolla

e-SENS

Ota kantaa

Digitaalistrategia

Neelie Kroes

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa