Liity verkostomme!

Talous

Raportissa kehotetaan toteuttamaan nuorten maahanmuuttajien oikeudet kehityksen edistämiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

picumKansainvälisen nuorisopäivän (12. elokuuta) yhteydessä, joka on järjestetty teemalla Nuorten muuttoliike: Kehityksen eteneminen, dokumentoimattomia maahanmuuttajia käsittelevä kansainvälisen yhteistyöfoorumi (PICUM) on kehottanut hallituksia tunnustamaan, että kaikkien maahanmuuttajien oikeuksien kunnioittaminen heidän maahanmuuttajaasemastaan ​​riippumatta on sekä velvoite että ratkaiseva merkitys muuttoliikkeen lukuisille eduille , yhteisöt sekä lähtö- ja kohdemaat.

PICUMin mukaan vähintään 30% kansainvälisistä maahanmuuttajista on nuoria, joilla on suuret mahdollisuudet osallistua väestöön, johon he liittyvät, ja edistää kehitystä. Nykyinen politiikka, joka rajoittaa muuttoliikettä, vangitsee maahanmuuttajia ilman oikeaa paperityötä ja rajoittaa pääsyn välttämättömiin palveluihin ja oikeuteen, rikkoo nuorten maahanmuuttajien oikeuksia, riistää heiltä mahdollisuuden ja rajoittaa muuttoliikkeen mahdollisuuksia ja etuja kaikille.

Tänään julkaistu PICUM-raportti, Lasten ja perheiden oikeuksien toteuttaminen laittomassa muuttoliikkeessä, esittelee strategioita asiakirjoittomien maahanmuuttajalasten ja heidän perheidensä tukemiseksi ja voimaannuttamiseksi. Tapaustutkimusten ja asiantuntijatietojen avulla raportti ja työkalupakki keskittyvät tapoihin parantaa koulutuksen, terveydenhuollon ja asumisen saatavuutta sekä säännöllistä ja turvallista oleskelulupaa, mikä on olennaista lasten hyvinvoinnin kannalta, ja sen varmistamiseen, että he voivat voivat kehittyä ja saavuttaa täyden potentiaalinsa.

Mainos

"Mitä näkymättömämpiä olemme, sitä haavoittuvampia olemme. Varjossa oleminen vie meiltä vallan, ja tämän poliitikot haluavat ”, sanoi Carlos Saavedra, entinen yhdysvaltalaisista dokumentoimattomista nuorisoliikkeistä yhdistynyt United We Dream, entinen kansallinen koordinaattori ja useiden aktivisti. maahanmuuttajien oikeuksien ryhmät.

"Ihmisoikeuksien kunnioittamiseksi ja maahanmuuton edistämiseksi kehityksen kannalta on välttämätöntä, että siirtolaisten, joilla ei ole asiakirjoja, lapsille ja nuorille annettavia mahdollisuuksia, edistetään osallisuutta ja poistetaan palvelujen, suojelun ja oikeuden saatavuuden esteet", hän lisäsi.

Kansainvälinen ihmisoikeuskehys sisältää oikeudellisia säännöksiä, jotka vahvistavat lukuisia ihmisoikeuksia kaikille, mukaan lukien oikeus saada terveydenhoitoa ja koulutusta sekä oikeus olla pidättämättä mielivaltaisesti maahanmuuttaja-asemasta riippumatta. Yhdistyneiden Kansakuntien lapsen oikeuksia koskevassa yleissopimuksessa (CRC) vahvistetaan näitä oikeuksia kaikille lapsille ja vahvistetaan joukko erityisiä oikeuksia ja suojeluja. Valmistelukunnan hallintoelin, lapsen oikeuksien komitea, on tehnyt selväksi, että maahanmuuttajavankeus on suoraa CRC-rikkomusta, eikä yhtään lasta pidätetä heidän vanhempansa maahanmuuttotason vuoksi.

Mainos

Mutta käytännössä epäsäännöllisessä tilanteessa olevat lapset ja nuoret eivät useinkaan pääse kansainvälisen oikeuden nojalla kaikille tarjottuihin palveluihin ja suojeluun, millä on kielteisiä seurauksia heidän kehitykselleen ja sosiaaliselle ja taloudelliselle integraatiolleen ja loukaten heidän oikeuksiaan. Lapsille asetetaan usein samat ehdot kuin aikuisille maahanmuuttajille, mukaan lukien rajoitettu pääsy palveluihin, kuten terveydenhuolto, ja pidätykset, ottamatta huomioon heidän iänsä aiheuttamia erityisiä haavoittuvuuksia. Missä lapsille myönnetään lisää Suojaukset, ne yleensä häviävät automaattisesti, kun nuori täyttää 16 tai 18 vuotta ja häntä pidetään aikuisena, mikä tarkoittaa, että nuori voi olla vastuussa pidätyksistä ja karkotuksista ja menettää valtion tuen päivästä toiseen. Lisäksi epävarman maahanmuuttoaseman omaaville nuorille on olemassa useita erityisiä oikeudellisia, käytännön ja psykososiaalisia haasteita, jotka saattavat olla erityisen haitallisia heidän kehityksen kriittisessä vaiheessa ja altistaa heidät hyväksikäytön ja hyväksikäytön vaaralle.

New Yorkissa 3. – 4. Lokakuuta 2013 pidetyn kansainvälisen muuttoliikkeen ja kehityksen korkean tason vuoropuhelun valossa asiakirjoittamattomien lasten ja nuorten oikeuksien toteutuminen pysyy korkealla poliittisten päättäjien, kansainvälisten virastojen ja kansalaisyhteiskunnan asialistalla. järjestöjen kanssa. Global Migration Groupin (GMG) virstanpylväs virastojen välillä Nuoret, nuoriso ja maahanmuutto: haasteet ja mahdollisuudet käynnistetään GMG: n sivutapahtumassa HLD: n aikana ja osallistuu keskusteluun analysoimalla maahanmuuton tarjoamia mahdollisuuksia ja haasteita lähtö-, kauttakulku- ja kohdemaiden nuorille sekä yksilöimällä konkreettisia suosituksia ja toimintalinjoja.

Tietoa henkilöstä PICUM

PICUM - Dokumentoimattomia maahanmuuttajia käsittelevä kansainvälisen yhteistyöfoorumi on valtiosta riippumaton kansainvälinen järjestö, joka edistää asiakirjoittomien maahanmuuttajien ihmisoikeuksien kunnioittamista Euroopassa. PICUM tarjoaa suoran yhteyden ruohonjuuritason, jossa asiakirjoittomien maahanmuuttajien kokemus on näkyvin, ja Euroopan tason, jossa heihin liittyvää politiikkaa pohditaan. PICUM tarjoaa säännöllisiä suosituksia ja asiantuntemusta poliittisille päättäjille ja instituutioille Yhdistyneissä Kansakunnissa, Euroopan neuvostossa ja EU: n tasolla. Vuonna 2009 PICUM sai osallistuvan aseman Euroopan neuvostossa.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa