Liity verkostomme!

Talous

Natsien sotarikosepäiltyjen epäillä László Csatáry kuolee vuotiaista 98 odottamassa oikeudenkäyntiä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

120718012827_Laslo CsataryHänen asianajajansa mukaan 98-vuotias unkarilainen natsien sotarikoksista epäilty Laszlo Csatary on kuollut oikeudenkäyntiä odotettaessa. Csatary kuoli sairaalassa Unkarissa kärsiessään useista lääketieteellisistä ongelmista, sanoi Gabor Horvath.

Aikaisemmin Csatary oli kärjessä natsien sotarikoksista etsimimpien epäiltyjen luettelon, ja hänen väitettiin auttaneen 15,700-juutalaisten karkotusta kuolemanleireihin toisen maailmansodan aikana.

Hän joutui maksamaan sota-ajallaan liittyvistä toimistaan ​​sekä Unkarissa että naapurimaiden Slovakiassa.

Mainos

Herra Horvath sanoi, että hänen asiakkaansa kuoli lauantaiaamuna. "Häntä oli hoidettu lääketieteellisistä ongelmista jonkin aikaa, mutta hän sai keuhkokuumeen, josta hän kuoli." Csatary oli aina kiistänyt häntä koskevat väitteet sanoen, että hän oli vain välittäjä Unkarin ja Saksan virkamiesten välillä eikä ollut osallisena sotarikoksissa.

Unkarin syyttäjät syyttivät hänet kesäkuussa 2013: iin suhteessa siihen, mikä heidän mukaansa oli ollut hänen tehtäväkseen juutalaisten internoileirin päällikkönä Kosicessa, kaupungissa, joka oli silloin osa Unkaria, mutta nyt Slovakiassa.

Kosice, joka tunnetaan tuolloin nimellä Kassa, oli ensimmäinen leiri, joka perustettiin sen jälkeen, kun Saksa miehitti Unkarin maaliskuussa 1944.

Mainos
Halutuimmat natsisepäilijät

  • Alois Brunner, Adolf Eichmannin avaintoimihenkilö, nähty viimeksi Syyriassa 2001: ssä, mahdollisesti kuollut
  • Sachsenhausenin, Buchenwaldin ja Mauthausenin keskitysleirien lääkäri Aribert Heim katosi 1962, viimeksi nähty Egyptissä 1992
  • Laszlo Csizsik-Csatary toimi Unkarin poliisina ja hän oli ollut kotiarestissa Unkarissa odottaen syytteeseen kuolemaansa asti
  • Entinen SS-upseeri Gerhard Sommer tuomittiin poissa ollessa osallisiksi 560-siviilien tappamiseen Italiassa. Viimeisin tiedossa oleva sijainti: Saksa
  • Vladimir Katriuk toimi Ukrainan yhteistyöhön osallistuvan poliisikomentajana, jota syytettiin viattomien siviilien tappamisesta Valkovenäjällä. Viimeisin tiedossa oleva sijainti: Kanada

Syyttäjät totesivat lausunnossaan, että unkarilainen poliisi Csatary oli tuolloin "tarkoituksellisesti auttanut keskitysleireille karkotettuja juutalaisia ​​vastaan ​​... Kosicesta laittomiin teloituksiin ja kidutuksiin".

Häntä syytettiin vankien säännöllisestä lyömisestä paljain käsin ja koiran piiskauksella.

Csatary, jonka täydellinen nimi on Laszlo Csizsik-Csatary, tuomittiin kuolemaan poissa ollessaan Tšekkoslovakiassa 1948: ssä sotarikoksista.

Slovakia haki hänen luovuttamistaan ​​Unkarista, jotta se voisi tuomita hänet virallisesti, vaikka kuolemanrangaistuksen poistamisen tarkoituksena oli vangita hänet.

Unkarin oikeudenkäynti keskeytettiin viime kuussa kaksinkertaisen vaaran vuoksi.

Natsien metsästys Simon Wiesenthal -keskus nimitti Csataryn 2012: ssä halutuimmaksi epäilijäksi. Se väitti valvovansa juutalaisten karkottamista Košicesta Auschwitzin kuolemanleiriin.

Ison-Britannian Sun-sanomalehden toimittajat löysivät hänet Budapestissa heinäkuussa 2012 Simon Wiesenthal -keskuksen avustuksella ja hänet pidätettiin kotiarestissa.

Hän oli paennut sodan jälkeen Kanadaan, missä hän työskenteli taidekauppiaalina Montrealissa ja Torontossa, ja katosi 1997: ssä saatuaan pois Kanadan kansalaisuuden.

Yhdysvaltalainen Simon Wiesenthal Center sanoi olevansa "syvästi pettynyt" uutisiin kuolemastaan.

"On sääli, että Csatary, tuomittu ... ja täysin katumaton holokaustin tekijä, jolle viimeinkin asetettiin syytteeksi kotimaassaan rikoksistaan, vältteli viime kädessä oikeudenmukaisuutta ja rangaistusta", keskuksen johtaja Efraim Zuroff sanoi. lausunnossa.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa