Liity verkostomme!

Talous

Obama ja Kreikan Samaras keskustella talousuudistukset

SHARE:

Julkaistu

on

 Antonis Samaras ja presidentti Obama kättelevät (AP Images)

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama keskusteli Yhdysvaltain ja Kreikan välisestä suhteesta tunnissa Kreikan pääministerin Antonis Samarasin kanssa 8. elokuuta Valkoisen talon soikeassa toimistossa XNUMX. elokuuta ja vahvisti Yhdysvaltojen jatkuvan tuen Kreikan pyrkimyksille palauttaa talouden hyvinvointi. .

Kaksi johtajaa keskustelivat myös yhteistyöstä laajalla joukolla yhteisiä etuja ja haasteita, mukaan lukien puolustus, transatlanttinen kauppa- ja investointikumppanuus, terrorismin torjunta, Kyproksen ratkaisun mahdollisuudet ja alueen, Pohjois-Afrikan ja Syyrian kehitys, Valkoinen talo sanoi valmistellussa lausunnossa.

Ennen iltapäiväkokoustaan ​​presidentin kanssa Samaras tapasi ulkoministeri John Kerryn. Ulkoministeriön tiedottaja Jen Psaki kertoi toimittajille lehdistötilaisuudessa, että Kerry "tunnusti Kreikan vaikeita mutta välttämättömiä uudistuksia markkinoiden luottamuksen palauttamiseksi ja talouskasvun edistämiseksi".

Mainos

Talous

EU: n asema maailmankaupassa lukuina

Julkaistu

on

Infografiastamme löydät avainluvut EU: n kaupasta maailman kanssa: vienti, tuonti, siihen liittyvien työpaikkojen määrä EU: ssa ja paljon muuta, Talous.

Infografia, joka selittää maailmanlaajuista kauppaa
Vienti ja tuonti maailmanlaajuisesti  

EU on aina ollut siitä kaupan edistäminen: ei vain poistamalla EU -maiden välisen kaupan esteitä, vaan myös kannustamalla muita maita käymään kauppaa EU: n kanssa. Vuonna 2019 EU: n viennin osuus maailman viennistä oli 15.6 prosenttia ja EU: n tuonnin osuus 13.9 prosenttia yksi maailman suurimmista kaupan toimijoista Yhdysvaltojen ja Kiinan rinnalla.

Kauppasopimukset

Mainos

EU: ssa on tällä hetkellä noin 130 kauppasopimukset käytössä, vireillä tai hyväksymis- tai neuvotteluprosessissa.

Kauppasopimukset eivät ole vain mahdollisuus alentaa tulleja, vaan myös saada kumppanimme tunnustamaan EU: n laatu- ja turvallisuusstandardit ja kunnioittamaan tuotteita, joilla on suojattu alkuperänimitys, kuten samppanjaa tai Roquefort -juustoa. Tämä on erittäin tärkeää, koska eurooppalaisilla elintarvikkeilla on maailmanlaajuinen maine huippuosaamisesta ja perinteistä.

Infografia, joka selittää maailmanlaajuista kauppaa

EU käyttää myös kauppasopimuksia ympäristön ja työvoiman standardien asettamiseen, esimerkiksi välttääkseen lapsityövoimalla tuotujen tuotteiden tuontia.

Viimeisin allekirjoitettu EU: n kauppasopimus tehtiin Vietnam vuonna 2020, jonka parlamentti hyväksyi helmikuussa 2020, mutta monista muista neuvotellaan. Lisäksi parlamentti hyväksyi huhtikuussa 2021 EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan kauppa- ja yhteistyösopimus.

Mainos

EU: n tuonti ja vienti

Infografia, joka selittää maailmanlaajuista kauppaa
Infografia tavaroiden tuonnista ja viennistä EU: ssa vuonna 2020  

Eurooppalaiset yritykset hyötyvät paitsi mittakaavaeduista, jotka ovat osa maailman suurimpia sisämarkkinoita, mutta myös kauppasopimuksista, joiden avulla EU: n yritykset voivat viedä monia palveluitaan ja tavaroitaan. Samaan aikaan ulkomaisten yritysten, jotka haluavat viedä EU: hun, on täytettävä samat korkeat vaatimukset kuin paikallisten yritysten, joten EU: n ulkopuolisten yritysten epäreilun kilpailun riski ei ole olemassa.

EU: n vienti väheni tuontia vähemmän ja sen seurauksena kauppatase kasvoi 192 miljardista eurosta vuonna 2019 217 miljardiin euroon vuonna 2020, mikä on merkittävä lisäys. Tärkein EU: n kumppani viennissä vuosina 2020 ja 2021 oli Yhdysvallat ja tuonnissa Kiina vuonna 2020 ja Iso -Britannia vuonna 2021.


- Yhdysvallat oli edelleen EU: sta vietävien tavaroiden yleisin kohde vuonna 2020 18.3 prosentin osuudella. Yhdistynyt kuningaskunta oli EU: n toiseksi suurin vientikohde (14.4% EU: n kokonaismäärästä) ja Kiina (10.5%).

Infografia, joka selittää maailmanlaajuista kauppaa
Infografia: EU -maiden vienti  

Kauppa EU: n ulkopuolisten maiden kanssa on johtanut miljoonien työpaikkojen luomiseen Eurooppaan. Euroopan komissio arvioi, että vuonna 2017 noin 36 miljoonaa työpaikkaa liittyi kauppaan EU: n ulkopuolisten maiden kanssa. Samoilla sisämarkkinoilla oleminen on myös lisännyt kauppaa EU -maiden välillä.

Lisäksi tavaroiden ja palvelujen tuonti EU: n ulkopuolelta on pakottanut eurooppalaiset yritykset olemaan kilpailukykyisempiä ja samalla tarjoamaan kuluttajille enemmän valinnanvaraa ja alentamaan hintoja. Viidennes vientituetuista työpaikoista sijaitsee eri jäsenvaltiossa kuin viejä.

Interaktiivinen kartta: Kuinka monta työpaikkaa vienti tukee maassasi?

Lisäksi tavaroiden ja palvelujen tuonti EU: n ulkopuolelta on pakottanut eurooppalaiset yritykset kilpailukykyisemmiksi samalla, kun se tarjoaa kuluttajille enemmän valinnanvaraa ja alhaisempia hintoja.

Infografia, joka selittää maailmanlaajuista kauppaa
Infografia kauppaan liittyvien EU: n työpaikkojen määrästä  

Lisää globalisaatiosta ja EU: sta

Lue lisää maailmankaupasta 

Continue Reading

Pankkitoiminta

Italian Monte dei Paschin, maailman vanhimman pankin, lasku ja lähes pudotus

Julkaistu

on

By

Näkymä maailman vanhimman pankin Monte dei Paschi di Sienan (MPS) logosta Siena, Italia, 11. elokuuta 2021 REUTERS / Jennifer Lorenzini

Näkymä maailman vanhimman pankin Monte dei Paschi di Sienan (MPS) logosta Sienassa, Italiassa. REUTERS / Jennifer Lorenzini

Neljä vuotta sen jälkeen, kun Rooma käytti 5.4 miljardia euroa (6.3 miljardia dollaria) sen pelastamiseen, Rooma neuvottelee Monte dei Paschin myymisestä (BMPS.MI) UniCreditille (CRDI.MI) ja leikkaa 64 prosentin osuutensa Toscanan pankista, kirjoittaa Valentina Za, Reuters.

Tässä on aikajana Monte dei Paschin (MPS) lähihistorian tärkeimmistä tapahtumista, jotka ovat tehneet siitä Italian pankki -painajaisen ruumiillistuman.

Mainos

MARRASKUU 2007 - MPS ostaa Antonvenetan Santanderilta (SAN.MC) 9 miljardia euroa käteisenä vain kuukausia sen jälkeen, kun espanjalainen pankki maksoi 6.6 miljardia euroa Italian alueelliselle lainanantajalle.

TAMMIKUU 2008 - MPS julkistaa 5 miljardin euron merkintäetuoikeusannin, 1 miljardin euron vaihdettavan rahoitusvälineen Fresh 2008, 2 miljardin euron pääomalainat ja 1.95 miljardin euron siltalainan Antonveneta -sopimuksen rahoittamiseksi.

MAALISKUU 2008 - Italian Pankki Mario Draghin johdolla hyväksyy Antonvenetan haltuunoton edellyttäen, että MPS rakentaa uudelleen pääomansa.

Mainos

MAALISKUU 2009 - MPS myy 1.9 miljardia euroa erikoislainoja Italian valtiovarainministeriölle rahoituksensa vahvistamiseksi.

Heinäkuu 2011 - MPS kerää 2.15 miljardia euroa oikeuskysymyksessä ennen eurooppalaisia ​​stressitestien tuloksia.

SYYSKUU 2011 - Italian Pankki tarjoaa 6 miljardia euroa hätälikviditeettiä MPS: lle reposopimusten kautta euroalueen valtionvelkakriisin kärjistyessä.

JOULUKUU 2011 - Euroopan pankkiviranomainen asettaa MPS: n pääomavajeeksi 3.267 miljardia euroa osana yleistä suositusta 71 lainanantajalle pääomarahastojensa lisäämiseksi.

Helmikuu 2012 - MPS vähentää pääomatarpeitaan miljardilla eurolla muuttamalla hybridipääomainstrumentteja osakkeiksi.

MAALISKUU 2012 - MPS tekee 4.7 miljardin euron tappion vuonna 2011 miljardien liikearvon alaskirjausten jälkeen Antonveneta -kaupoista.

TOUKOKUU 2012 - Italian poliisi etsii MPS: n päämajaa syyttäjinä tutkiessaan, johtiko se harhaan Antonvenetan hankinnan sääntelyviranomaisia.

KESÄKUU 2012 - MPS sanoo tarvitsevansa 1.3 miljardia euroa pääomaa noudattaakseen EPV: n suositusta.

KESÄKUU 2012 - MPS pyytää Italian valtiovarainministeriötä takaamaan enintään 2 miljardin euron suuruiset erikoislainat.

LOKAKUU 2012 - Osakkeenomistajat hyväksyvät 1 miljardin euron uusille sijoittajille suunnatun osakeannin.

Helmikuu 2013 - MPS sanoo, että kolmen vuosien 2006–09 johdannaiskaupan aiheuttamat tappiot ovat 730 miljoonaa euroa.

MAALISKUU 2013 - MPS menettää 3.17 miljardia euroa vuonna 2012, kun sen suurten Italian valtion joukkovelkakirjalainojen hinnat laskevat.

MAALISKUU 2014 - MPS tekee vuoden 2013 nettotappion 1.44 miljardia euroa.

KESÄKUU 2014 - MPS kerää 5 miljardia euroa erittäin alennetuista oikeuksista ja maksaa valtiolle takaisin 3.1 miljardia euroa.

LOKAKUU 2014 - MPS on huonoin suorittaja Euroopan laajuisissa stressitesteissä, ja sen pääomavaje on 2.1 miljardia euroa.

LOKAKUU 2014-Entinen MPS: n puheenjohtaja, toimitusjohtaja ja talouspäällikkö tuomitaan kolmen ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen syyllistyessään harhaanjohtaviin sääntelyviranomaisiin.

MARRASKUU 2014 - MPS aikoo kerätä jopa 2.5 miljardia euroa stressitestien tulosten jälkeen.

KESÄKUU 2015 - MPS kerää 3 miljardia euroa käteisenä, kun se on kasvattanut merkintäoikeuttaan sen jälkeen, kun se on julkaissut 5.3 miljardin euron nettotappion vuonna 2014 ennätyksellisistä huonojen lainojen arvonalennuksista. Se maksaa loput 1.1 miljardin euron valtion takaamat erityislainat takaisin.

Heinäkuu 2016 - MPS ilmoittaa uudesta 5 miljardin euron oikeudesta ja aikoo poistaa 28 miljardin euron luottotappiot, koska eurooppalaisten pankkien stressitestit osoittavat, että sillä olisi negatiivinen pääoma.

JOULUKUU 2016 - MPS pyytää valtiolta apua ennalta varautuvan pääomapohjan vahvistamisen jälkeen, kun sen käteispuhelu epäonnistuu. EKP asettaa pankin pääomatarpeeksi 8.8 miljardia euroa.

Heinäkuu 2017 - Kun EKP on julistanut MPS: n liuottimen, EU -komissio selvittää valtion pelastustoimen, joka maksaa valtiolle 5.4 miljardia euroa vastineeksi 68 prosentin osuudesta. Yksityiset sijoittajat maksavat 2.8 miljardia euroa yhteensä 8.2 miljardiin euroon.

Helmikuu 2018 - MPS kääntyy voittoon vuonna 2018, mutta sanoo, että sen päivitetyt ennusteet ovat EU: n sovittujen rakenneuudistustavoitteiden alapuolella.

LOKAKUU 2018 - MPS saa päätökseen Euroopan suurimman luottotappioiden arvopaperistamisen, ja se vähentää 24 miljardin euron luottotappiot.

Helmikuu 2020 - MPS tekee miljardin euron tappion 1.

TOUKOKUU 2020 - Toimitusjohtaja Marco Morelli eroaa tehtävästään ja kehottaa Roomaa turvaamaan kumppanin MPS: lle mahdollisimman pian. Hänen tilalleen tulee 5 tähden Guido Bastianini.

ELOKUU 2020-Italia varaa 1.5 miljardia euroa MPS: n auttamiseen, koska se pyrkii saavuttamaan vuoden 2022 puolivälin yksityistämisajan.

LOKAKUU 2020 - MPS: n osakkeenomistajat hyväksyivät valtion rahoittaman suunnitelman leikata ankkuroituja lainoja 4.3 prosenttiin koko lainanannosta. Italian omistus laskee 64 prosenttiin, kun asetus avaa tien sen myymiselle.

LOKAKUU 2020 - Milanon tuomioistuin tuomitsee MPS: n entisen toimitusjohtajan ja puheenjohtajan virheellisestä kirjanpidosta yllätyspäätöksellä, joka pakottaa MPS: n lisäämään oikeudellisia riskejä.

JOULUKUU 2020 - MPS sanoo tarvitsevansa jopa 2.5 miljardia euroa pääomaa.

JOULUKUU 2020 - Italia hyväksyy pankkien sulautumisen verohelpotukset, joista MPS -ostaja saa 2.3 miljardin euron edun.

TAMMIKUU 2021 - MPS avaa kirjansa mahdollisille kumppaneille.

Helmikuu 2021 - MPS tekee 1.69 miljardin euron tappion vuodelle 2020.

HUHTIKUU 2021 - Andrea Orcel aloittaa UniCreditin toimitusjohtajana.

HEINÄKUU 2021 - UniCredit aloittaa yksinoikeusneuvottelut Italian valtiovarainministeriön kanssa ostaakseen "valikoituja osia" MPS: stä päivää ennen eurooppalaisten pankkien stressitestien tuloksia, jotka osoittavat, että pienemmän pankin pääoma tuhoutuu lamassa.

(1 $ = 0.85 €27)

Continue Reading

Talous

Unkarin työvoimapula saa hallituksen etsimään työntekijöitä ulkomailta

Julkaistu

on

Yleensä maahanmuuttajahaluinen Budapestin hallitus etsii ulkomaalaisia ​​auttamaan työvoimapulaan, kirjoittaa Bukarestin kirjeenvaihtaja Cristian Gherasim.

Unkarin ulkoministeri sanoi, että yritykset saavat rekrytoida ammattitaitoista työvoimaa EU: n ulkopuolisista maista. Ulkoministeri Peter Szijjarto tuki siirtoa sanomalla, että tämä auttaa Unkarin tämän vuoden 5.5 prosentin kasvutavoitteen saavuttamisessa.

Esimerkiksi yksi ala, josta kärsii työvoimapula, on Unkarin hotelliteollisuus, joka on viime aikoina ilmaissut vahvan huolensa kokkien ja siivoushenkilöstön puutteesta. Tamás Flesch, Unkarin hotelli- ja ravintolaliiton johtaja, sanoi haastattelussa, että Budapestin hotellien omistajat pyrkivät kaikin voimin turvaamaan kipeästi tarvittavan työvoiman.Hotelli on esimerkki siitä, että hotellin johtaja joutuu siivoamaan huoneet itse.

Mainos

Monet muut Keski- ja Itä -Euroopan maat ovat kamppailleet työvoimapulan kanssa odotettua nopeamman talouden elpymisen keskellä pandemiarajoitusten jälkeen.

Budapestin hallitus on toistaiseksi ollut haluton avaamaan oviaan ulkomaalaisille pääministeri Viktor Orbanin maahanmuuttovastaisen politiikan keskellä, joka on herättänyt usein yhteenottoja Euroopan unionin kanssa.

Toinen ala, jolla Unkarin työvoimapula saa läsnäolonsa, on maatalous. Unkarilaiset maanviljelijät kamppailevat löytääkseen tarpeeksi työntekijöitä hedelmien ja vihannesten sadonkorjuulle, ja yli 190 miljoonan euron arvosta tavaroita tuhoutui pelkästään viime vuonna.

Mainos

Asiantuntijat uskovat, että paras tapa houkutella ihmisiä maatiloille on korottaa palkkoja. He uskovat, että teollisuus tarvitsee vähintään vuosikymmenen toipuakseen työpaikkojen menetyksistä ja suuntautuakseen uuteen liiketoimintatapaan.

Ja ehkä yllättävin ala Unkarin työvoimapulan vaikutuksesta on verkkokauppa. Työvoimakriisi rajoittaa sähköistä kaupankäyntiä, ja monet verkkokaupat joutuvat keskeyttämään verkkomainonnan, koska ne eivät pysty vastaamaan suurempaan kysyntään. Kristof Gal, Budapestissä toimivan verkkomarkkinointiyrityksen Klikkmarketingin perustaja, arvioi, että tämä ongelma voi vaikuttaa 30–40 prosenttiin verkkokaupoista.

Szijjarton mukaan uuden lainsäädännön, myös vuokratyöntekijöiden osalta, tavoitteena on "auttaa talouden nopeaa uudelleenkäynnistystä, jotta se olisi nopein uudelleenkäynnistys Euroopassa".

Koska Unkarin talous menee tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä odotettua paremmin koronaviruksen sulkutoimenpiteistä huolimatta, Budapestin hallitus ilmoitti muista toimenpiteistä, kuten pk-yritysten byrokraattisen taakan keventämisestä ja halvoista lainoista unkarilaisten yritysten laajentamiseksi ulkomaille tai investoida vihreisiin hankkeisiin.

EU on arvostellut Budapestin hallitusta toistuvasti sen asenteesta maahanmuuttajien suhteen, lehdistönvapautta ja LGBT -yhteisöä vastaan. Euroopan komissio ja Euroopan parlamentti ovat aiemmin käynnistäneet Unkaria vastaan ​​kansalaisvapauksia koskevan "oikeusvaltioperiaatteen". Mepit pyytävät Euroopan komissiota etenemään oikeustoimissa ja jopa kieltämään Unkarilta pääsyn 750 miljardin euron Covid-19-pandemian elvytyssuunnitelmaan, jos Orbanin hallitus ei käännä kurssiaan.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa