Liity verkostomme!

Talous

Komissio jatkaa tukien vastaisen tutkimuksen Kiinan aurinkopaneelien

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Työntekijät asentavat aurinkopaneelin JiuquaniinEuroopan komissio on ilmoittanut, että se ei ota käyttöön väliaikaisia ​​toimenpiteitä Kiinan kansantasavallasta peräisin olevien aurinkopaneelien, kennojen ja kiekkojen tukien vastaisessa menettelyssä. Tukien vastainen tutkimus on käynnissä rinnakkain EU: n aurinkopaneeleja koskevan polkumyyntitutkimuksen kanssa, ja se aloitettiin 8. marraskuuta 2012 unionin tuotannonalan valituksen jälkeen.

Komissio voi yhdeksän kuukauden kuluessa päättää väliaikaisten tukien vastaisten tullien käyttöönotosta. Tässä tapauksessa tutkimusta kuitenkin jatketaan ilman väliaikaisia ​​toimenpiteitä, ja komissio jatkaa aktiivista työskentelyä tapauksen suhteen saadakseen aikaan lopulliset päätelmät, jotka on määrä antaa tämän vuoden lopussa.

Koska kaikki unionin tuotannonalalle aiheutuneet vahingot on jo alustavassa vaiheessa poistettu väliaikaisilla polkumyyntitoimenpiteillä ja samojen tuotteiden hintasitoumuksilla, tällä päätöksellä ei ole vaikutusta unionin tuotannonalan suojaan epäterveeltä kaupalta. käytännöt. Päätös olla ottamatta käyttöön väliaikaisia ​​tukien vastaisia ​​toimenpiteitä ei kuitenkaan missään tapauksessa vaikuta mahdollisiin myöhempiin päätöksiin, jotka voidaan tehdä tämän menettelyn lopullisessa vaiheessa.

Mainos

Komissio on oikeudellisesti velvollinen aloittamaan tutkimuksen, kun se saa pätevän valituksen unionin tuotannonalalta, jossa esitetään todisteita siitä, että yhdestä tai useammasta maasta vietyä tuotetta tuetaan ja se aiheuttaa vahinkoa unionin tuotannonalalle. Unionin tuotannonala teki viime vuonna tällaisen valituksen aurinkopaneelien, kennojen ja kiekkojen tuonnista Kiinasta. Myöhemmin komissio aloitti tukien vastaisen tutkimuksen 8. marraskuuta 2012. EU: n ja WTO: n säännöt sallivat saman tuotteen samanaikaisen polkumyynnin ja tukien vastaisen tutkimuksen vireillepanon ja toteuttamisen.

Rinnakkainen polkumyyntitutkimus jatkuu sen jälkeen, kun väliaikaiset tullit otettiin käyttöön 5. kesäkuuta 2013 ja että Euroopan komissio hyväksyi kiinalaisten vientiyritysten hintasitoumuksen 2. elokuuta. Asiantuntijat analysoivat nyt väliaikaisten toimenpiteiden käyttöönoton jälkeen tutkimuksen yhteydessä saatuja huomautuksia ja huomautuksia. 27. heinäkuuta 2013 ilmoitettu sitoumussopimus perustuu väliaikaisiin toimenpiteisiin, joilla otetaan käyttöön polkumyyntitullit. Sitoumus tuli voimaan 6. elokuuta. Komissio on ilmaissut valmiutensa seuraa tarvittavat menettelyt, jotta tuen vastainen tutkimus sisällytettäisiin yritykseen lopullisessa vaiheessa, jos tällainen toiminta olisi perusteltua.

Kun komissio viimeistelee analyysinsa sekä polkumyynnin että tukien vastaisissa tapauksissa, päätelmät ilmoitetaan kaikille asianomaisille osapuolille huomautuksia varten. Kun toimitetut huomautukset on täysin analysoitu ja otettu huomioon, komissio antaa lopulliset päätelmät molemmissa tutkimuksissa. Lopullisten tullien käyttöönoton määräaika molemmissa tapauksissa on 5. joulukuuta 2013.

Mainos

Komissio suorittaa parhaillaan polkumyynnin ja tukien vastaista tutkimusta myös aurinkolasin tuonnista Kiinasta, joka on yksi aurinkopaneelien valmistuksessa käytetyistä raaka-aineista. Tämä tapaus on kuitenkin riippumaton eikä sitä koske YTK: n havainnot aurinkopaneeli tapauksissa.

Lisätietoja Klikkaa tästä. Kauppakomissaari Karel De Guchtin 29. heinäkuuta 2013 pitämä puhe sovitteluratkaisusta EU: n ja Kiinan polkumyynnin vastaisessa aurinkopaneeleissa, Klikkaa tästä.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa