Liity verkostomme!

Talous

FUW kohokohtia merkitys EU-jäsenyyden kansallisella Eisteddfod

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Eisteddfod-kruunuWalesin maanviljelijöiden liitto korostaa EU: n rahoituksen merkitystä Walesin maanviljelijöille ja maaseudun taloudelle Denbighin kansallisen Eisteddfod-ohjelman aikana (3. – 10. Elokuuta).

"FUW-osaston kävijöillä on mahdollisuus saada selville, miksi on elintärkeää, että Wales ja Yhdistynyt kuningaskunta säilyttävät jäsenyytensä EU: ssa", sanoi liiton Denbighshiren ja Flintshiren läänin johtaja Rhys Roberts.

Yksi viikon kohokohdista on foorumi, jossa keskustellaan Walesin ja Ison-Britannian EU-jäsenyyden eduista ja haitoista. Konservatiivien, Plaid Cymrun, Lib Demin ja UKIP-poliitikkojen paneeli yhdessä unionin presidenttitiimin jäsenen kanssa.

Mainos

Osaston keskeisenä teemana on Eisteddfod-kruunu, joka esitellään voittaneelle bardille 5. elokuuta runokokoelmalle, jossa on enintään 250 riviä vapaasti. Teoksen nimi on Terfysg (Mellakka or Meteli).

Voittaja saa Eisteddfod Crownin (kuvassa) ja 750 £ palkinnon. Kruunun lahjoitti FUW: n Denbighshiren ja Flintshiren sivuliikkeet ja rahapalkinnon antoi Cymdeithas Tai Clwyd Cyf.

"Kruunu on suunniteltu korostamaan Clalein ja Clwydianin kukkuloiden upeita maisemia, ja teema esittelee maatalouden ja maiseman välisiä yhteyksiä ja vaikutuksia sekä sitä, miten se on muodostunut ajan myötä", sanoi Roberts.

Mainos

"Koko viikon ajan keskitymme myös EU: n rahoituksen, maatalouskäytäntöjen ja ympäristöhallinnon välisiin yhteyksiin", hän lisäsi.

Osastolla vieraileville tarjotaan herkullinen jogurtti Llaeth y Llan -meijeristä Llannefyddissä, jota omistajat Falmai ja Gareth Roberts ovat ystävällisesti tukeneet.

Tarjolla on myös mahdollisuus maistella erilaisia ​​palkittuja juustoja paikallisesta Llandyrnog Creamery -juustosta, joka toimittaa maitoa myös perinteiseen ilmaiseen kupilliseen teetä tai kahvia varten.

Roberts lisäsi: "Paikallisesti tuotettujen ruokien ja juomien esittely tuo esiin Vale of Clwydin tuotteiden moninaisuuden. Se on erinomainen tilaisuus jäsenille ja yleisölle maistella parhaita paikallisesti tuotettuja ruokia samanaikaisesti maanviljelijöiden, tuottajien ja EU: n välisistä yhteyksistä. "

Paikallinen taiteilija Llinos Angharad Rogers, FUW: n jäsenten Huw ja Glenda Rogers tytär Lodge Farmista, Denbigh, on läsnä perjantaina 9. elokuuta esittääkseen taideteoksensa samalla, kun hän luo uuden teoksen live-osastolla.

Tiistaina 6. elokuuta myös toinen paikallinen taiteilija Elen Mair Jones esittelee vierailijoille skeittitaitojaan ja esimerkkejä työstään.

Koko viikon ajan kaiken ikäiset lapset voivat osallistua kruunuun ja elintarviketuotantoon liittyviin kilpailuihin, ja voittajille on tarjolla erilaisia ​​palkintoja.

Oswestry-pohjaisten Davis Meade Property Consultantsin henkilökunta on myös läsnä torstaina 8. elokuuta tarjoamaan neuvoja monenlaisissa asioissa FUW: n jäsenille.

"Odotamme myös innokkaasti paikallisten kansanedustajien ja parlamentin jäsenten ottamista vastaan ​​keskustelemaan ajankohtaisista aiheista, kuten YMP: n uudistus teekupin ääressä", sanoi Roberts.

kuvateksti: Flintshiren taiteilija ja hopeaseppä Andrew Coomber, joka suunnitteli ja valmisti kruunun, joka on innoittamana Clwydin ja Moel Famaun maatalousmaalauksen väreistä ja kuvista ja heijastaa maiseman lyyrisiä ominaisuuksia sopusoinnussa modernin tekniikan ja materiaalien kanssa.

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

Euroopan unionin huippukokouksissa

EU: n ja Yhdysvaltojen välinen kauppa- ja teknologianeuvosto johtaa arvopohjaista maailmanlaajuista digitaalista muutosta

Julkaistu

on

- ohjelman käynnistämisen jälkeen Kauppa- ja teknologianeuvosto (TTC) EU: n ja Yhdysvaltojen huippukokouksessa kesäkuussa komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin toimesta EU ja Yhdysvallat ilmoittivat 9. syyskuuta Pittsburghissa Pennsylvaniassa 29. syyskuuta 2021 pidettävän ensimmäisen kokouksensa yksityiskohdista. Sen puheenjohtajina toimivat Euroopan komission varapuheenjohtajat Margrethe Vestager ja Valdis Dombrovskis sekä Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken, kauppaministeri Gina Raimondo ja kauppaedustaja Katherine Tai.

TTC: n puheenjohtajat julistivat: ”Tämä EU: n ja Yhdysvaltojen kauppa- ja teknologianeuvoston (TTC) avajaiskokous merkitsee yhteistä sitoutumistamme transatlanttisen kaupan ja investointien laajentamiseen ja syventämiseen sekä 21-luvun talouden sääntöjen päivittämiseen. Yhteisten demokraattisten arvojemme ja maailman suurimman taloussuhteen pohjalta olemme työskennelleet kovasti huippukokouksen jälkeen löytääksemme alueet, joilla voimme toteuttaa konkreettisia toimia varmistaaksemme, että kauppa- ja teknologiapolitiikka tuottaa kansallemme. TTC: n yhteydessä sekä EU että Yhdysvallat ovat sitoutuneet ja odottavat vahvaa ja jatkuvaa sitoutumista monenlaisten sidosryhmien kanssa varmistaakseen, että tämän yhteistyön tulokset tukevat laajapohjaista kasvua molemmissa talouksissa ja ovat yhteisten arvojemme mukaisia . ”

TTC: n kymmenen työryhmää käsittelee erilaisia ​​haasteita, mukaan lukien yhteistyö teknologian standardien, globaalin kaupan haasteiden ja toimitusketjun turvallisuuden, ilmaston ja vihreän teknologian, tieto- ja viestintätekniikan turvallisuuden ja kilpailukyvyn, tiedonhallinnan ja teknologian alustojen, turvallisuutta uhkaavan teknologian väärinkäytön ja ihmisoikeudet, vientivalvonta, investointien seulonta sekä digitaalisten teknologioiden käyttö ja käyttö pienillä ja keskisuurilla yrityksillä. Koko lausunto on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading

Euroopan keskuspankki (EKP)

"Nainen ei ole kapeneva" - Lagarde

Julkaistu

on

Euroopan keskuspankin presidentti Christine Lagarde ilmoitti tänään parafoimalla edesmenneen Ison -Britannian pääministerin ja monetaristin Margaret Thatcherin lauseella, jota hän tuskin olisi sanonut, että "nainen ei ole suippeneva".

Rahoitusolosuhteiden ja inflaationäkymien yhteisen arvioinnin perusteella keskuspankin hallintoneuvosto on päättänyt, että pandemian hätäosto -ohjelman (PEPP) puitteissa tehdyt nettovarallisuusostot voivat jatkua, mutta maltillisemmin.  

Neuvosto päätti myös pitää korot ennallaan sanoen, että ne odottavat EKP: n ohjauskorkojen pysyvän nykyisellä tai alemmalla tasollaan, kunnes inflaatio nousee kahteen prosenttiin, mutta sallivat siirtymäkauden, jolloin inflaatio voi nousta maltillisesti tavoitteensa yläpuolelle.

Mainos

Inflaationäkymät

Lagarde myönsi, että monissa euroalueen maissa ihmiset kokevat hinnankorotuksia, mutta hän sanoi, että kun pankki "katsoo inflaation ihon alle", heidän näkemyksensä saavat heidät uskomaan, että se on 1.5% arvioidun ajanjakson loppuun mennessä.

Lagarde korosti energian hintojen vaikutusta, mutta viittasi myös hintojen nousuun, joka johtui toimitusketjun pullonkauloista, jotka liittyivät talouteen avautumiseen. Pankki arvioi tämän olevan luonteeltaan suurelta osin väliaikaista, mutta myöntää, että se voi aiheuttaa hintojen nousupaineita, jos se jatkuu odotettua kauemmin. 

Mainos

Palkkojen osalta Lagarde sanoi, että EKP ei ole vielä nähnyt todisteita merkittävästä hintojen noususta, mutta tulee olemaan tarkkaavainen tähän, koska neuvottelut käydään syksyllä. Joka tapauksessa hän odottaa palkkojen kasvavan maltillisesti ja asteittain.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa