Liity verkostomme!

Talous

EU: n ja Yhdysvaltojen vapaakauppasopimus - tiukkoja neuvotteluja eteenpäin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

ECOFREETRADE

EU: n ja Yhdysvaltojen suunnitellut neuvottelut vapaakauppasopimuksesta heinäkuussa suunnittelevat prosessin saattavan päätökseen kahden vuoden kuluttua Washingtonin EU-edustajan João Vale de Almeidan mukaan. Toukokuussa pidettyjen Schuman-päivän juhlien aikaansaannoksena esitettiin perspektiivisen transatlanttisen kauppa- ja investointikumppanuuden tavoite: "Tämä on pelinvaihtaja ... Tämä on kaikkien vapaakauppa-alueiden äiti", väittää Almeida.

Mahdollisesti sopimus voisi kattaa puolet maailman taloudellisesta tuotoksesta ja noin kolmanneksen maailmankaupasta.

Mainos

EU: n ja Yhdysvaltojen taloudellisista haasteista huolimatta Eurooppa on avoin liiketoiminnalle ja kaupalle, sanoo EU: n huippudiplomaatti Catherine Ashton. "Olin äskettäin Kiinassa. (He) olivat hyvin, hyvin kiinnostuneita siitä, mitä tämä tarkoitti, ei vain meille vaan myös heille", hän sanoi ilmeisessä viittauksessa kiinalaisten huolenaiheisiin, jotka sopimus saattoi vaikuttaa haitallisesti heidän vientiin.

Yhdysvallat neuvottelee jo toisesta vapaakauppasopimuksesta nimeltä Trans-Tyynenmeren kumppanuus 11 Aasian ja Tyynenmeren alueen maan kanssa, joten ehdotetussa Yhdysvaltain ja EU: n sopimuksessa vallitsee symmetria.
HR Ashton toteaa, että perspektiivisopimus on "omituisesti nimetty ... Minä kutsun sitä vapaakauppasopimukseksi. En voi päästä pääni TTIP: n ympärille". (Tee-TIP)

Odotetut neuvottelut eivät ole helppoja, koska Ranska ilmoitti estävänsä ehdotetut neuvottelut, ellei kulttuurialoja, kuten televisio ja radio, suljeta neuvotteluista.

Mainos

"Ranskan kanta on, että haluamme syrjäytymisen kulttuurikohteiden keskustelusta. Tämä ei ole neuvoteltavissa. Se ei ole yllätys. Olen sanonut sen ja jos meillä on syrjäytymistä, meillä ei ole sopimusta" - Ranskan kauppa Ministeri Nicole Bricq kertoi Dublinin Earlinerissä tänä keväänä. "Tämä on ehdoton edellytys maallemme."

Yhdysvaltain kongressin jäsenet haluavat myös, että sopimuksella poistettaisiin Yhdysvaltojen maataloustuotteiden pitkäaikaiset esteet, mikä mahdollisesti edellyttää monilta Euroopan mailta vastustusta Yhdysvaltojen muuntogeenisten viljelykasvien tuontiin.
Se on "pitkä vaikea neuvotteluprosessi. Meillä on tietysti parhaat neuvottelijat Euroopan puolella. Mutta kunnioitamme paljon amerikkalaisia ​​neuvottelijoita", Vale de Almeida sanoi väkijoukon nauraen.
Viime viikolla presidentti Barack Obama nimitti Mike Fromanin seuraavaksi Yhdysvaltain kauppaneuvottelijaksi ja peri Yhdysvaltojen ja EU: n välisen sopimuksen loppuunsaattamisesta pitkäaikaisen ystävänsä ja kansainvälisten talousasioiden pääneuvonantajan.

Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin välinen kauppasopimus kattaisi puolet maailman taloudellisesta tuotoksesta ja kolmanneksen kaikesta kaupasta, ja se olisi kunnianhimoisin kauppasopimus Maailman kauppajärjestön perustamisen jälkeen vuonna 1995.
Irlanti, joka on kiertävä kuuden kuukauden puheenjohtajakausi Euroopan unionissa, pyrkii saamaan EU: n laajuisen sopimuksen neuvottelujen aloittamisesta 14. kesäkuuta pidettävässä kokouksessa.

EU-lähteen mukaan yksi muu jäsenvaltio oli samaa mieltä Ranskan kanssa kulttuurialojen poissulkemisesta.
Bricqin mukaan audiovisuaalialalla työskenteli miljoona ihmistä ja sen arvo oli 17 miljardia euroa vuodessa.
Jäsenet, jotka haluavat sisällyttää audiovisuaalialan kauppaneuvotteluihin, sanovat, että sen poissulkeminen johtaisi todennäköisesti Yhdysvaltoihin hylkäämään tietyt EU: n vaatimukset, kuten sen tunnustamisen, että tiettyjä tuotenimiä, kuten Camembert-juustoa, voidaan käyttää vain tietyllä alueella.

"Jos perustamme punaiset viivat, Yhdysvallat tekee samoin", sanoi Ruotsin kauppaministeri Ewa Bjorling.
Joidenkin ennusteiden mukaan EU: n ja Yhdysvaltojen välinen sopimus voisi lisätä 0.5 prosenttia EU: n talouteen ja 0.4 prosenttia Yhdysvaltain talouteen vuoteen 2027 mennessä, kun euroalue on taantumassa ja Yhdysvallat laajenee vain vaatimattomasti.

Bricq kyseenalaisti nämä luvut, joihin Euroopan komissio on vedonnut, ja sanoi, että kauppasopimus ei tarjoaisi nopeaa ratkaisua Euroopan pahoinvointiin.
"Olisi naiivia ajatella, että pitkät ja vaikeat keskustelut ... todella säästävät Eurooppaa nykyisestä anemiasta", hän sanoi. Bircq lisäsi, että se ei vastusta vapaakauppasopimusta ja että neuvottelujen aloittaminen 14. kesäkuuta ei riippunut pelkästään Ranskasta.
"En voi yksin vahvistaa päivämäärää, mutta minulla on kyky muiden kanssa edetä", hän sanoi.

Irlannin kauppaministeri Richard Bruton kertoi aiemmin, että Irlanti on sitoutunut antamaan komissiolle toimeksiannon aloittaa neuvottelut 14. kesäkuuta mennessä:
"Emme voi ennustaa lopputulosta, mutta kunnianhimoa, tarvetta, poliittista tahtoa on olemassa ainutlaatuinen tähtikuvio, ja tämä on mahdollisuus, joka hyödynnetään".

 

Anna van Densky

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

Euroopan unionin huippukokouksissa

EU: n ja Yhdysvaltojen välinen kauppa- ja teknologianeuvosto johtaa arvopohjaista maailmanlaajuista digitaalista muutosta

Julkaistu

on

- ohjelman käynnistämisen jälkeen Kauppa- ja teknologianeuvosto (TTC) EU: n ja Yhdysvaltojen huippukokouksessa kesäkuussa komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin toimesta EU ja Yhdysvallat ilmoittivat 9. syyskuuta Pittsburghissa Pennsylvaniassa 29. syyskuuta 2021 pidettävän ensimmäisen kokouksensa yksityiskohdista. Sen puheenjohtajina toimivat Euroopan komission varapuheenjohtajat Margrethe Vestager ja Valdis Dombrovskis sekä Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken, kauppaministeri Gina Raimondo ja kauppaedustaja Katherine Tai.

TTC: n puheenjohtajat julistivat: ”Tämä EU: n ja Yhdysvaltojen kauppa- ja teknologianeuvoston (TTC) avajaiskokous merkitsee yhteistä sitoutumistamme transatlanttisen kaupan ja investointien laajentamiseen ja syventämiseen sekä 21-luvun talouden sääntöjen päivittämiseen. Yhteisten demokraattisten arvojemme ja maailman suurimman taloussuhteen pohjalta olemme työskennelleet kovasti huippukokouksen jälkeen löytääksemme alueet, joilla voimme toteuttaa konkreettisia toimia varmistaaksemme, että kauppa- ja teknologiapolitiikka tuottaa kansallemme. TTC: n yhteydessä sekä EU että Yhdysvallat ovat sitoutuneet ja odottavat vahvaa ja jatkuvaa sitoutumista monenlaisten sidosryhmien kanssa varmistaakseen, että tämän yhteistyön tulokset tukevat laajapohjaista kasvua molemmissa talouksissa ja ovat yhteisten arvojemme mukaisia . ”

TTC: n kymmenen työryhmää käsittelee erilaisia ​​haasteita, mukaan lukien yhteistyö teknologian standardien, globaalin kaupan haasteiden ja toimitusketjun turvallisuuden, ilmaston ja vihreän teknologian, tieto- ja viestintätekniikan turvallisuuden ja kilpailukyvyn, tiedonhallinnan ja teknologian alustojen, turvallisuutta uhkaavan teknologian väärinkäytön ja ihmisoikeudet, vientivalvonta, investointien seulonta sekä digitaalisten teknologioiden käyttö ja käyttö pienillä ja keskisuurilla yrityksillä. Koko lausunto on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa