Liity verkostomme!

Talous

EKP: alentaako korkoja?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

ECB-korotEuroalue on kärsinyt syvällisestä epäkohdasta yrittäessään päästä eroon taantumasta. Yritysten ja kuluttajien mieliala on kokenut kovan maaliskuun jälkeen, kun Kyproksen ja Italian myllerrys häiritsi vuoden optimistista alkua.
Luottamus euroalueen talouteen laski edelleen huhtikuussa, tiedot osoittivat, mikä vahvisti Euroopan keskuspankin mahdollisuutta laskea korkoja tällä viikolla.

Moraali 17 maan lohkossa laski 1.5 prosenttiyksikköä 88.6: een, Euroopan komissio sanoi maanantaina - pahempaa kuin Reutersin kyselemien taloustieteilijöiden odottama lasku 89.3: een.

"Olemme saavuttamassa syvennyksen ja markkinat panostavat EKP: n leikkauskorkoihin talouden nostamiseksi", sanoi Saxo Bankin pääekonomisti Steen Jakobsen. "Mutta matalammat edut eivät ratkaise euroalueen ongelmia, tarvitsemme rakenneuudistuksia ja jotta yritykset voisivat investoida uudelleen."

Mainos

Pessimismi vallitsi jopa Saksassa, joka on suoriutunut paremmin kuin useimmat kriisin aikana, ja taloudellinen tilanne heikkeni siellä 2.3 prosenttiyksikköä. Moraali laski myös Ranskassa ja Italiassa, mikä tarkoittaa, että kaikki euroalueen kolme suurinta taloutta ovat osoittaneet luottamuksen merkittävän heikkenemisen, mikä on ratkaisevan tärkeää, jotta euroalueen tuotanto kasvaa uudelleen.

Luottamus laski koko alueelta teollisuudesta vähittäiskauppaan ja palveluiden suhtautuminen laski 4.1 prosenttiyksikköä.

Komission mitta euroalueen suhdannekierrosta laski 0.18 prosenttiyksikköä -0.93: een, mikä on pienempi kuin ekonomistien odottama -0.89-taso.

Mainos

Monet odottavat EKP: n laskevan korkoja alentaakseen lainanottokustannuksia ja auttavan parantamaan moraalia.

Suurin osa taloustieteilijöistä odottaa 25 peruspisteen leikkausta tänä torstaina Reutersin viime viikolla tekemän kyselyn mukaan nostaakseen pankin päärahoituskoron ennätyksellisen alhaiselle 0.5 prosentille.

Saksan taloudellinen sietokyky ja uudistukset Etelä-Euroopassa kylvivät tämän vuoden alussa toivoa, että blokki voi vetäytyä taantumasta ennen vuoden 2013 loppua, mutta sotkuinen pelastus Kyproksella ja Italian epävarmat helmikuun vaalit, jotka eivät tuottaneet hallitusta huhtikuun loppupuolelle, ovat punnitsi luottamusta.

Ranskan heikko talous ja julkinen tili ovat myös huolenaiheita.

Samaan aikaan budjettileikkaukset ovat olleet euroalueen strategian keskiössä kolmen vuoden julkisen velkakriisin voittamiseksi, mutta niitä syytetään myös vahingollisesta syklistä, jossa hallitukset leikkaavat, yritykset lomauttavat, eurooppalaiset ostavat vähemmän ja nuorilla on vähän toivo löytää työpaikka.

Työttömyyden ja väkivallan puhkeamisen heikentyminen Etelä-Euroopassa pakottaa nyt harkitsemaan uudelleentarkastelua, mutta tavoitteet voidaan pehmentää siitä, kuinka pitkälle.

"Jos EKP helpottaa rahapolitiikkaa ja Euroopan komissio suunnittelee hitaamman julkisen talouden vakauttamisen, euroalueen talous voi silti poistua taantumasta myöhemmin tänä vuonna", ING: n ekonomisti Martin van Vliet.

"Mutta luottamuksen heikkous viittaa siihen, että talouden elpyminen olisi todennäköisesti hidasta ja suurelta osin uskottu ydinmaille", hän sanoi.

Euroalueen neljänneksi suurin talous Espanja ilmoitti viime viikolla, että sen talous kutistuu enemmän kuin tänä vuonna alun perin odotettiin ja sen budjettivaje olisi luvattua suurempi.

 

Anna van Densky

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa