Liity verkostomme!

Talous

EUROZONE: EC WARNS RANSKA, ITALIA JA ESPANJA

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroalue

Euroopan komissio varoitti keskiviikkona syventävistä taloudellisista ongelmista Ranskassa, Italiassa ja Espanjassa ja sanoi, että Slovenian on ryhdyttävä kiireellisiin toimiin laajemman epävakauden riskin korvaamiseksi koko euroalueella. Julkaisematta toista katsaustaan ​​taloudellisesta epätasapainosta 13 Euroopan unionin maassa, Komissio ilmaisi huolensa Ranskasta ja Italiasta, kun taas Espanja ja Slovenia sisällytettiin maihin, joille voidaan määrätä sakkoja, jos ne eivät toimi oikein.

Ennakkovaroitusjärjestelmä otettiin käyttöön sen jälkeen, kun Kreikan, Irlannin ja Portugalin ongelmat aiheuttivat euroalueen valtionvelkakriisin ja pakotti pelastamaan neljä jäsenvaltiota. "(In) Espanjassa ja Sloveniassa epätasapainoa voidaan pitää liiallisena", komissio totesi. mainitsemalla suuria alijäämiä ja julkista velkaa koskevat ongelmat, pankkijärjestelmän ja työmarkkinarakenteen epätasapainon sekä kustannukset. Espanjassa, jonka täytyi lainata 40 miljardia euroa euroalueelta viime vuonna pirstoutuneiden pankkiensa pääomapohjan vahvistamiseksi, sen mukaan erittäin korkea kotimainen ja ulkomainen velka aiheuttaa vakavia riskejä kasvulle ja rahoitusvakaudelle.

Mainos

"Vaikka sopeutumista tapahtuu, tarvittavien korjausten laajuus edellyttää jatkuvaa vahvaa poliittista toimintaa", komissio totesi. Makrotalouden epätasapainoa koskevassa menettelyssä EU voi sakottaa maata, joka ei ryhdy liiallisen epätasapainon korjaamiseen, 0.1 prosenttia BKT: stä. Ehkä enemmän epätasapainon merkkejä Ranskassa ja Italiassa, euroalueen toiseksi ja kolmanneksi suurimmissa talouksissa, vaikka niitä ei vielä katsota "liiallisiksi". Jos nämä ongelmat pahenevat, se merkitsisi sitä, että melkein mikään EU: n talous, paitsi Saksa, ei ole immuuni velkakriisin vaikutuksilta, ja lainanottokustannukset koko alueella todennäköisesti nousu tämän riskin perusteella.

Komissio kuvaili Ranskan sietokykyä ulkoisille iskuille "väheneväksi" ja sen keskipitkän aikavälin kasvunäkymiä "haittaa entisestään pitkäaikainen epätasapaino". Ranskan osuus EU: n vientimarkkinoista laski 11.2 prosenttia vuosina 2006-2011, raportissa todetaan. Vaikka yksikkötyökustannusten nousu on syönyt sen kilpailukyvyn. "Meidän on vähennettävä riskien haitallisia vaikutuksia Ranskan talouden ja koko euroalueen toimintaan", talousasioista vastaava komission jäsen Olli Rehn kertoi toimittajille vedoten Ranskan heikkenevään vientitulokseen. ja suuri julkinen velka. "Miksi niin? Koska Ranska on ydinmaa, Ranska on kooltaan ja taloudelliselta asemaltaan erittäin merkittävä euroalueen jäsen.

"Ranskan presidentti Francois Hollande lupasi keskiviikkona pysyä alijäämäsuunnitelmissa huolimatta hallituksensa kasvaneesta kapinasta alennusten suhteen, jotka kriitikot sanovat kumartavansa liikaa Saksan säästövaatimuksia. EU: lla oli samanlaiset varoitussanat Italialle, jossa julkinen velka on ennustetaan nousevan 130 prosenttiin suhteessa BKT: hen, joka on selvästi kestävämmäksi katsotun tason yläpuolella, vaikka komission mukaan myös sen budjettivaje oli suurelta osin kurissa.

Mainos

Espanja ja Slovenia, joille on vaarana tulla viides euroalueen maa, joka tarvitsee täydellisen valtionhallinnon, saattavat saada sakkoja, jos ne eivät pysty korjaamaan talouksiensa epätasapainoa. "Viime vuoden kehitys, mukaan lukien taloudellisen toiminnan supistuminen edelleen, nouseva työttömyys ja julkisen tuen tarve useiden pankkien pääomapohjan vahvistamiseksi ovat paljastaneet heikkoudet, joita nämä epätasapainot aiheuttavat kasvulle, työllisyydelle, julkiselle taloudelle ja rahoitusvakaudelle ", komissio totesi Espanjasta. Espanjan työttömyys nousee todennäköisesti tänä vuonna 27 prosenttiin, kun toinen koko taantuman purema vuosi.

Talouden supistuminen voi jatkua vuoteen 2014, komission mukaan julkisen talouden parantamiseen, työpaikkojen luomiseen ja kilpailukyvyn parantamiseen tähtäävät uudistukset ovat käynnissä, mutta ne eivät ole vielä kesken tai eivät ole vielä alkaneet kantaa hedelmää, komissio sanoi. rahoitusalan vakauteen yritysten velkaantumisen ja velkaantumisen vähentämisen sekä sektorin yhteyksien vuoksi julkiseen talouteen.

Suhteellisen suuri huono lainasalkku uhkaa Slovenian pankkien vakautta ja on herättänyt sijoittajien huolen siitä, että se voi olla seuraava ehdokas euroalueen hätälainoille. "Tämän epätasapainon nopean muodostumisen pysäyttämiseksi ja hallitsemiseksi tarvitaan kiireellisiä poliittisia toimia. heidän rentoutumisensa ", komissio sanoi.

Se ehdotti, että Slovenian pitäisi pääomarakentaa ja yksityistää pankkeja ja myydä valtion omistamia yrityksiä ulkomaisten sijoitusten saamiseksi ja palkkojen hillitsemiseksi viennin houkuttelevuuden parantamiseksi.Moiden maiden on ilmoitettava komissiolle ennen huhtikuun loppua, miten ne haluavat puuttua ongelmiin ja EU: n johtokunta antaa heille suosituksia toukokuun lopussa.

 

Anna van Densky

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa