Liity verkostomme!

Iran

130 Yhdysvaltain lainsäätäjät vaativat EU:ta nimeämään Iranin IRGC:n terroristijärjestöksi

SHARE:

Julkaistu

on

IRGC perustettiin Iranin islamilaisen vallankumouksen jälkeen vuonna 1979, ja siitä on tullut maan merkittävä sotilaallinen taloudellinen voima, joka valvoo myös Teheranin ydin- ja ballistista ohjelmaa ja rahoittaa terroristioperaatioita ja salamurhasuunnitelmia muualla alueella ja maailmassa. Lainsäätäjät lainaavat Yhdysvaltain sotilasakatemian West Pointissa, New Yorkissa sijaitsevan Combating Terrorism Centerin tutkimusta, joka osoittaa, että viimeisten viiden vuoden aikana Revolutionary Guard Corps on yllyttänyt ainakin 33 salaliittoa EU:n kansalaisia ​​vastaan., kirjoittaa Yossi Lempkowicz.

130 Yhdysvaltain lainsäätäjän kahden puolueen ryhmä lähetti maanantaina (10. huhtikuuta) kirjeen, jossa se kehotti Euroopan unionia nimeämään Iranin islamilaisen vallankumouskaartin terroristijärjestöksi..

EU:n ulkopolitiikan päällikölle Josep Borrellille osoitetussa kirjeessä huomautetaan, että IRGC "on toteuttanut vapaasti ja avoimesti salajuttuja, jotka kohdistuvat kansalaisiin kaikkialla EU:ssa".

Lainsäätäjiä johtivat edustajat Kathy Manning (DN.C.), Thomas Kean (RN.J.) ja Bill Keating (D-Mass.).

Iranin IRGC on vuosia tukenut ihmisoikeusloukkauksia ja terroristitoimintaa ja osallistunut niihin.

Tänään johdin kahden puolueen ryhmää, jossa oli yli 130 jäsentä @CongressmanKean & @USRepKeatingkehotti EU:ta nimeämään IRGC:n terroristijärjestöksi. pic.twitter.com/D27FhwrmP9

- Kongressin jäsen Kathy Manning (@RepKManning) Huhtikuu 10, 2023

Mainos

Borrell sanoi tammikuussa, että 27-jäseninen blokki ei voi mustalle listalle IRGC:tä terroristiryhmäksi huolimatta Euroopan parlamentti äänesti äänin 598 vastaan ​​yhdeksän nimeämistä koskevan toimenpiteen puolesta. EU:n ulkoasiainneuvosto päätti äänestyksen jälkeen olla toteuttamatta parlamentin suositusta oikeudellisiin esteisiin vedoten.

"Se on asia, jota ei voida ratkaista ilman tuomioistuinta, oikeuden päätös ensin. Et voi sanoa, että pidän sinua terroristina, koska en pidä sinusta”, Borrell sanoi tuolloin.

Ulkoasiainneuvosto koostuu jäsenmaiden ulko-, puolustus- ja/tai kehitysministereistä.

Lainsäätäjät sanoivat: "Ymmärrämme oikeudellisen monimutkaisuuden, joka liittyy IRGC:n määrittelemiseen terroristijärjestöksi EU:n lainsäädännön yhteisen kannan 931 mukaisesti, ja ymmärrämme täysin, että tämän päätöksen on ratkaistava joko oikeuslaitoksen tai "vastaavan toimivaltaisen viranomaisen" toimesta.

"Mutta kun otetaan huomioon kasvava uhka, jonka Iran aiheuttaa EU:n jäsenvaltioille ja niiden kansalaisille, kehotamme teitä käsittelemään tätä asiaa äärimmäisen kiireellisesti."

Kirjeessä viitataan New Yorkin West Pointissa sijaitsevan Yhdysvaltain sotilasakatemian Combating Terrorism Centerin tutkimukseen, joka osoittaa, että viimeisten viiden vuoden aikana Revolutionary Guard Corps on yllyttänyt ainakin 33 salaliittoa EU:n kansalaisia ​​vastaan.

"Uskomme, että EU:lla on runsaasti todisteita, jotka tarjoavat tarvittavan perustan IRGC:n terroristijärjestöksi nimeämiselle, varsinkin kun otetaan huomioon Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen päätös, jonka mukaan EU:n ulkopuolisia tutkimuksia ja syytteitä voidaan käyttää todisteina tukena. lisäyksiä terroristiluetteloon”, kirjeessä todetaan.

IRGC:n määrittäminen terroristiryhmäksi merkitsisi sitä, että ryhmään kuuluminen, sen kokouksiin osallistuminen ja sen logon kantaminen julkisesti olisi rikos.

IRGC perustettiin Iranin islamilaisen vallankumouksen jälkeen vuonna 1979, ja siitä on tullut maan merkittävä sotilaallinen taloudellinen voima, joka valvoo myös Teheranin ydin- ja ballistista ohjelmaa ja rahoittaa terroristioperaatioita ja salamurhasuunnitelmia muualla alueella ja maailmassa. Se perustettiin ensisijaisesti kahta erityistä tavoitetta varten: hallituksen puolustamiseen ja islamilaisen vallankumouksen viemiseen naapurimaihin terrorismin kautta.

Sen vaikutusvalta on kasvanut nykyisen presidentin Ebrahim Raisin hallinnon aikana, joka otti valtaan vuonna 2021.

IRGC laajentaa edelleen vaikutusvaltaansa Irakissa, Afganistanissa, Syyriassa, Libanonissa ja Jemenissä ulkopuolisen aseensa, Al-Quds-joukkojen, kautta.

"IRGC:n kieltäminen terrorijärjestöksi Euroopan maiden toimesta edustaa vankkaa poliittista asennetta, jolla on useita tarkoituksia: ihmisoikeuksien suojeleminen Iranissa, uusien terrori-iskujen estäminen Euroopassa ja Vallankumouskaartin rankaiseminen Venäjän aseistamisesta ja Ukrainan sotaan osallistumisesta. " kirjoitti Farhad Rezaei, Ankaran Iranin tutkimuskeskuksen (IRAM) tutkija.

Yhdysvallat listasi IRGC:n terroristiryhmäksi entisen presidentin Donald Trumpin alaisuudessa, joka teki niin vetäytyään vuoden 2015 Iranin ydinsopimuksesta ja määrättyään rangaistavaa pakotteita Teheranin hallitukselle. Bahrain ja Saudi-Arabia nimesivät IRGC:n terroristijärjestöksi vuonna 2018.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa