Liity verkostomme!

Puolustus

Terrorismin torjunta verkossa: Presidentti von der Leyen toimittaa videoviestin perjantaina pidettävässä Christchurch Call -huippukokouksessa

Julkaistu

on

Tänä perjantaina (14. toukokuuta) presidentti von der Leyen toimittaa videoviestin Christchurch Call -huippukokouksessa. Uuden-Seelannin pääministerin Jacinda Ardernin ja Ranskan tasavallan presidentin Emmanuel Macronin isännöimä kokous kokoaa valtion- tai hallitusten päämiehet ja teknologiasektorin johtajat, joiden tavoitteena on lisätä yhteistyötä terroristisen ja väkivaltaisen ääriliikenteen torjunnassa verkossa. Christchurchin soittaa on hallitusten ja teknologiayritysten sitoumus poistaa tällaista sisältöä verkossa sen jälkeen, kun maaliskuussa 2019 tehtiin suoratoistettu terrori-isku kahteen moskeijaan Christchurchissa, Uudessa-Seelannissa. Komissio on Christchurch-puhelun perustaja. Tämän vuoden huippukokouksessa keskustellaan kriisitoimista, jotta voidaan varmistaa oikea-aikainen, johdonmukainen ja hyvin koordinoitu toiminta vastattaessa kriisitilanteisiin, joihin liittyy terroristisen ja väkivaltaisen ääri-aineiston leviäminen verkossa. Osallistujat keskustelevat myös avoimuusraportoinnista, joka on välttämätöntä verkkomaisen terroristisen sisällön aiheuttaman uhan laajuuden mittaamiseksi, ja valvovat toteutettujen toimenpiteiden noudattamista perusoikeuksien suhteen.

Sitten he pohtivat tarvetta ymmärtää paremmin algoritmeja, jotka edistävät verkkosisältöä, arvioidakseen mahdollisia radikalisoitumisriskejä. Christchurch-ehdotuspyynnön yhteydessä tehtyjen sitoumusten mukaisesti komissio on toiminut torjunnassa terroristista ja väkivaltaista ääri-aineistoa verkossa. Komissio käynnisti EU: n Internet-foorumi helpottaa yhteistyötä teknologiayritysten kanssa terroristisen sisällön torjumiseksi verkossa. Vuonna 2019 EU: n Internet-foorumin osallistujat sitoutuivat EU: n kriisipöytäkirjaan, jonka avulla hallitukset ja online-alustat voivat reagoida nopeasti ja koordinoidusti verkkosisällön levittämiseen terrori-iskun sattuessa.

Komissio työskentelee myös maailmanlaajuisesti teknologiayritysten kanssa Global Internet Forum for terrorismin torjumiseksi. Tämän vapaaehtoisen lähestymistavan lisäksi EU on myös sopinut sitovasta lainsäädännöstä. Viime kuussa hyväksytyt uudet EU: n säännöt velvoittavat verkkoalustat poistamaan jäsenvaltioiden viranomaisten viittaaman terroristisen sisällön tunnin kuluessa ja samalla varmistamaan vahvat suojatoimet perusoikeuksien, kuten sananvapauden ja tiedonvälityksen vapauden, täysimääräisen kunnioittamisen varmistamiseksi.

koronavirusantigeenin

Biden G7 ja Naton tehtävälista: Yhdistä liittolaisia, taistele autokratiaa vastaan, hyökkää COVID-19: een

Julkaistu

on

By

Presidentti Joe Bidenin tapaaminen G7-maiden johtavien teollisuustalouksien johtajien kanssa englantilaisessa merikylässä tällä viikolla tuo uuden painopisteen Yhdysvaltain liittolaisten kokoamiselle yhteisiä vastustajia vastaan ​​- COVID-19-pandemiaa, Venäjää ja Kiinaa vastaan Reuters.

Uudet COVID-19-variantit ja nousevat kuolonuhrit joissakin maissa nousevat suuriksi perjantaista sunnuntaihin (11.-13. Kesäkuuta) pidettävään kokoukseen ilmastonmuutoksen ohella, vahvistamalla maailmanlaajuisia toimitusketjuja ja varmistamalla, että länsi säilyttää teknologisen edun Kiinan, maailman toiseksi suurin talous.

Demokraatti Biden lupasi jälleenrakentaa suhteita liittolaisiin neljän kivisen vuoden jälkeen entisen presidentin Donald Trumpin johdolla, joka veti Washingtonin monista monenvälisistä instituutioista ja uhkasi yhdessä vaiheessa lopettaa Naton.

"Tällä maailmanlaajuisen epävarmuuden hetkellä, kun maailma kamppailee edelleen kerran vuosisadassa esiintyvän pandemian kanssa, tällä matkalla pyritään toteuttamaan Amerikan uusi sitoutuminen liittolaisihimme ja kumppaneihimme", Biden kirjoitti Washington Postin julkaisemassa mielipidekirjassa. lauantaina.

Kokoontuminen testaa Bidenin "Amerikka on palannut" -mottoa, ja liittolaiset ovat pettyneet Trump-vuosina ja etsivät konkreettista, kestävää toimintaa.

Se on keskeinen hetki Yhdysvalloille ja maailmalle, Britannian entinen pääministeri Gordon Brown sanoi CNN: ssä sunnuntaina.

"Palautetaanko kansainvälinen yhteistyö vai olemmeko edelleen tässä maailmassa, jossa kansallisuus, protektionismi ja jossain määrin eristyskehitys hallitsevat?" Brown kysyi.

Venäjä on huomion keskipisteessä G7-huippukokouksessa Cornwallissa, Englannissa, ja seuraavina päivinä, jolloin Biden tapaa Brysselissä Euroopan johtajat ja Nato-liittolaiset, ennen kuin hän lähtee Geneveen tapaamaan Venäjän presidentti Vladimir Putinia.

Viime ransomware-hyökkäys JBS: ssä (JBSS3.SA), todennäköisesti Venäjällä sijaitsevan rikollisryhmän tekemä maailman suurin lihapakkureja, ja Putinin taloudellinen tuki Valkovenäjälle sen jälkeen kun se pakotti Ryanairin (RYA.I) lento maahan, jotta se voisi pidättää toisinajattelevan toimittajan aluksella, pakottavat Yhdysvaltain viranomaisia ​​harkitsemaan terävämpää toimintaa.

Naton huippukokouksen ohella Bidenin odotetaan tapaavan myös Turkin presidentin Tayyip Erdoganin, joka on ratkaiseva istunto sparraavien Nato-liittolaisten välillä sen jälkeen, kun Ankara osti Venäjän puolustusjärjestelmät suututti Washingtonia ja vaarantaa kiilan ajamisen allianssin sisällä.

G7-maiden valtiovarainministerit saavuttivat merkittävä maailmanlaajuinen kauppa lauantaina (5. kesäkuuta asetetaan vähintään 15%: n maailmanlaajuinen vähimmäisveroprosentti, mikä saattaa lyödä jättimäisiä teknologiayrityksiä, kuten Alphabet Inc: n (GOOGL.O) Google, Facebook Inc. (FB.O) ja Amazon.com Inc. (AMZN.O) Biden ja hänen kollegansa antavat kaupalle viimeisen siunauksen Cornwallissa. Bidenin hallinto, joka torstaina (3. kesäkuuta) esitteli suunnitelmansa lahjoittaa 80 miljoonaa annosta COVID-19-rokotetta maailmanlaajuisesti kesäkuun loppuun mennessä, nojautuu voimakkaasti liittolaisiin seuraamaan esimerkkiä maailmanlaajuisen pandemian kuolonuhrien lähestyessä 4 miljoonaa, Yhdysvaltain ja diplomaattilähteet sanovat.

Washington käänsi kurssin viime kuussa ja tuki neuvotteluja henkisen omaisuuden suojaa koskevista poikkeuksista Maailman kauppajärjestössä rokotteiden tuotannon nopeuttamiseksi kehitysmaissa Saksan ja Britannian suureksi valitukseksi.

Eurooppalaisten diplomaattien mukaan heidän mielestään asiassa ei ole juurikaan yhteistä kantaa, ja väittävät, että minkä tahansa WTO-kompromissin toteuttaminen vie kuukausia. Tämä voi osoittautua kiistanalaiseksi, jos riittävät rokoteannokset jaetaan kehitysmaiden kanssa pandemian hidastamiseksi ja lopettamiseksi.

Biden ilmoitti toukokuussa suunnitelmista vaatia Yhdysvaltojen hallituksen urakoitsijoita ja rahoituslaitoksia olemaan avoimempia investointiensa aiheuttamista ilmastonmuutosriskeistä, ja hallintoviranomaiset ajavat muita maita hyväksymään vastaavanlaiset suunnitelmat.

Iso-Britannia haluaa myös hallitusten vaativan yrityksiä ilmoittamaan tällaisista riskeistä keinona lisätä investointeja vihreisiin hankkeisiin. Mutta sopimusta etenemisestä ei todennäköisesti tule kesäkuussa. Sopimus voi syntyä YK: n ilmastohuippukokouksessa Glasgow'ssa, Skotlannissa, marraskuussa.

G7-mailla on myös erilaiset näkemykset hiilen hinnoittelusta, jonka Kansainvälinen valuuttarahasto pitää tärkeimpänä tapana hillitä hiilidioksidipäästöjä ja saavuttaa nollapäästöt vuoteen 2050 mennessä.

Bidenin hallinto kehottaa liittolaisia yhdistää Kiinaa vastaan väitteistä pakkotyöstä Xinjiangin maakunnassa, jossa asuu muslimi-uiguurivähemmistö, vaikka se pyrkii pitämään Pekingin liittolaisena ilmastonmuutostaistelussa.

Keskustelujen jälkeiset lähteet sanovat odottavansa G7-maiden johtajien omaksuvan vahvan kielenkäytön pakkotyövoimasta. Kiina kiistää kaikki väärinkäytökset Xinjiangissa.

Continue Reading

Rikollisuus

Turvallisuusunioni: EU: n säännöt terroristisen sisällön poistamisesta verkossa tulevat voimaan

Julkaistu

on

Maamerkki EU: n sääntöjen terrorismin sisällön levittämisestä verkossa tuli voimaan 7. kesäkuuta. Alustojen on poistettava jäsenvaltioiden viranomaisten viittaama terroristisisältö tunnin kuluessa. Säännöt auttavat myös torjumaan ääri-ideologioiden leviämistä verkossa - mikä on tärkeä osa hyökkäysten estämisessä ja radikalisoitumisen torjunnassa. Säännöt sisältävät vahvat takeet perusoikeuksien, kuten sananvapauden ja tiedonvälityksen vapauden, täysimääräisen kunnioittamisen varmistamiseksi. Asetuksessa asetetaan myös avoimuusvelvoitteet online-alustoille ja kansallisille viranomaisille raportoimaan poistetun terroristisen sisällön määrästä, sisällön tunnistamiseen ja poistamiseen käytetyistä toimenpiteistä, valitusten ja valitusten tuloksista sekä määrättyjen seuraamusten määrästä ja tyypistä. online-alustoilla.

Jäsenvaltiot voivat määrätä seuraamuksia rikkomuksista ja päättää seuraamusten tasosta, joka on oikeassa suhteessa rikkomuksen luonteeseen. Myös alustan koko otetaan huomioon, jotta ei voida määrätä kohtuuttoman korkeita seuraamuksia alustan kokoon nähden. Jäsenvaltioilla ja EU: ssa palveluja tarjoavilla online-alustoilla on nyt vuosi aikaa mukauttaa prosessejaan.

Asetusta sovelletaan 7. kesäkuuta 2022. Edistämällä eurooppalaista elämäntyyliämme varapuheenjohtaja Margaritis Schinas totesi: "Näillä uusilla merkittävillä säännöillä torjutaan verkkosisällön leviämistä ja tehdään EU: n turvallisuusunionista todellisuutta. Tästä lähtien online-alustoilla on yksi tunti aikaa saada terroristisisältöä verkosta, mikä varmistaa, että Christchurchin kaltaisia ​​hyökkäyksiä ei voida käyttää saastuttamaan näyttöjä ja mieliä. Tämä on valtava virstanpylväs Euroopan terrorismin ja radikalisoitumisen torjunnassa. "

Sisäasiain komissaari Ylva Johansson sanoi: "Terroristisen sisällön poistaminen välittömästi on välttämätöntä, jotta terroristit eivät voi käyttää Internetiä rekrytoida ja kannustaa hyökkäyksiä ja kirkastaa rikoksiaan. Yhtä tärkeää on suojella uhreja ja heidän perheitään sekunnin verran Asetuksessa vahvistetaan selkeät säännöt ja vastuut jäsenvaltioille ja verkkoalustoille suojaamalla sananvapautta tarpeen mukaan. "

Tämä tietosivu tarjoaa lisätietoja uusista säännöistä. Säännöt ovat olennainen osa komission toimintaa Terrorismin vastainen toimintaohjelma.

Continue Reading

Rikollisuus

Tulliliitto: EU vahvistaa rahanvalvontaa koskevia sääntöjään rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjumiseksi

Julkaistu

on

Uudet säännöt tuli voimaan 3. kesäkuuta, mikä parantaa EU: n EU: hun saapuvan ja sieltä poistuvan käteisrahan valvontajärjestelmää. Osana EU: n pyrkimyksiä puuttua rahanpesu ja katkaista lähteet terrorismin rahoitukseenKaikkien EU: n alueelle saapuvien tai sieltä lähtevien matkustajien on jo täytettävä käteisilmoitus, kun he kuljettavat vähintään 10,000 XNUMX euroa valuutassa tai vastaavaa muissa valuutoissa tai muilla maksuvälineillä, kuten matkasekit, velkakirjat jne.

3. kesäkuuta alkaen toteutetaan kuitenkin joukko muutoksia, jotka tiukentavat sääntöjä entisestään ja vaikeuttavat suurten määrien etsimättömän käteisen siirtämistä entisestään. Ensinnäkin uusien sääntöjen mukaista käteisen määritelmää laajennetaan, ja se kattaa nyt kultakolikot ja tietyt muut kultasineet. Toiseksi tulliviranomaiset voivat toimia alle 10,000 euron määrissä, jos on viitteitä siitä, että käteinen liittyy rikolliseen toimintaan. Lopuksi tulliviranomaiset voivat nyt myös pyytää käteisilmoituksen antamista, kun ne havaitsevat vähintään 10,000 XNUMX euron käteisen lähettämisen ilman huoltajaa postin, rahdin tai kuriirin kautta.

Uudet säännöt varmistavat myös, että kunkin jäsenvaltion toimivaltaisilla viranomaisilla ja kansallisella rahanpesun selvittelykeskuksella on tarvittavat tiedot laittoman toiminnan rahoittamiseen käytettävien käteisliikkeiden seuraamiseksi ja torjumiseksi. Päivitettyjen sääntöjen täytäntöönpano merkitsee sitä, että rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjuntaa koskevien finanssitoimintaryhmän (FATF) kansainvälisten standardien viimeisin kehitys heijastuu EU: n lainsäädäntöön. Täydelliset tiedot ja tietolomake uudesta järjestelmästä ovat saatavilla tätä.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa