Liity verkostomme!

NATO

Nato sopi Ukrainan turvallisuusapu- ja koulutussuunnitelmasta

SHARE:

Julkaistu

on

Naton puolustusministerit ovat päättäneet kaksipäiväisen kokouksen valmistautuakseen allianssin huippukokoukseen Washington DC:ssä heinäkuussa. He keskustelivat Naton pelotteen ja puolustuksen vahvistamisesta sekä Ukrainan tuesta. Ministerit sopivat suunnitelmasta, miten Nato johtaa turvallisuusavun ja -koulutuksen koordinointia.

"Tämän ansiosta Naton johtajat voivat käynnistää tämän ponnistelun Washingtonin huippukokouksessa heinäkuussa, mikä vahvistaa tukemme Ukrainalle tulevina vuosina", sanoi Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg. Wiesbadenissa, Saksassa, Nato koordinoi koulutusta ja varustelahjoituksia, ja lähes 700 työntekijää liittoutuneista ja kumppanimaista osallistuu tähän toimintaan.

Nato helpottaa myös kaluston logistiikkaa ja tukee Ukrainan asevoimien pitkän aikavälin kehitystä. "Nämä ponnistelut eivät tee NATOsta konfliktin osapuolta, mutta ne lisäävät tukeamme Ukrainalle puolustaakseen oikeuttaan itsepuolustukseen", pääsihteeri sanoi.

Puolustusministerit sopivat myös vastausvaihtoehdoista Venäjän vihamielisiin toimiin liittolaisia ​​vastaan. Näitä ovat muun muassa lisääntynyt tiedustelutietojen vaihto, kriittisen infrastruktuurin suojan parantaminen, mukaan lukien merenalainen ja kyberavaruus, sekä lisärajoitukset Venäjän tiedustelupalveluille. "Venäjän kampanja ei estä meitä tukemasta Ukrainaa, ja jatkamme alueidemme ja väestömme suojelemista kaikilta vihamielisiltä toimilta", sanoi Jens Stoltenberg. 

Pelotuksesta ja puolustuksesta ministerit keskustelivat Naton uusista puolustussuunnitelmista, joita sotilassuunnittelijat muuttavat konkreettisiksi vaatimuksiksi liittouman puolustamiseen tarvittaville voimille ja valmiuksille. ”Liittolaiset tarjoavat Naton johtoon joukkoja mittakaavassa, jota ei ole nähty vuosikymmeniin. Tänään meillä on 500,000 2022 sotilasta korkeassa valmiudessa kaikilla aloilla, mikä on huomattavasti enemmän kuin vuoden XNUMX Madridin huippukokouksessa asetettu tavoite", pääsihteeri sanoi.

Hän lisäsi, että he investoivat keskeisiin kykyihin ja totesi, että "seuraavien viiden vuoden aikana Naton liittolaiset eri puolilla Eurooppaa ja Kanadaa suunnittelevat hankkivansa tuhansia ilmapuolustus- ja tykistöjärjestelmiä, 850 modernia lentokonetta - enimmäkseen viidennen sukupolven F-35-lentokoneita - ja myös paljon muita huippuominaisuuksia." NATO investoi myös innovaatioihin, mukaan lukien yli miljardi dollaria Naton innovaatiorahastoon. Ministerit keskustelivat uudesta puolustusteollisuuslupauksesta, joka lisää sotilastuotantoa ja lujittaa pitkäaikaista yhteistyötä teollisuuden kanssa. 

Mainos

Ydinsuunnitteluryhmän kokouksessa puolustusministerit keskustelivat myös meneillään olevasta Naton ydinvoimavarojen sopeuttamisesta. "Olemme ydinallianssi - sitoutunut olemaan vastuullinen ja läpinäkyvä. Mutta selkeä päättäväisyytemme säilyttää rauha, estää pakottamista ja estää aggressio”, Jens Stoltenberg sanoi.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa