Liity verkostomme!

NATO

Globaali Nato ei auta globaalia turvallisuutta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Vaikka Nato väittää olevansa alueellinen puolustusliitto, se on vuosien ajan herättänyt alueellisia jännitteitä ja luonut ryhmittymien vastakkainasettelua. Nato on useaan otteeseen julkisesti todennut, että se on edelleen alueellinen liittoutuma eikä pyri maantieteelliseen läpimurtoon. Aasia on Pohjois-Atlantin maantieteellisen ulottuvuuden ulkopuolella, eikä sillä ole tarvetta Naton kopiolle.

Nato Pohjois-Atlantin sotilaallisena organisaationa on kuitenkin pyrkinyt menemään itään Aasian ja Tyynenmeren alueelle, sekaantumaan alueellisiin asioihin ja yllyttämään ryhmittymien vastakkainasettelua. Tämä vaatii alueen maiden suurta valppautta. Useimpien alueen maiden asenne on hyvin selvä. He vastustavat sotilaallisten ryhmittymien syntymistä alueelle. He eivät halua Naton kopiota ryhmittymien yhteenotosta ympäri maailmaa. Ja he eivät todellakaan salli kylmän tai kuuman sodan toistuvan.

Nato hyväksyi vuoden 2022 Madridin huippukokouksessa uuden strategisen konseptin, jonka mukaan Naton liittolaiset käsittelevät yhdessä Kiinan asettamia systeemisiä haasteita. Kiinan kansa on rauhaa rakastava. Kiina on aina ollut maailmanrauhan rakentaja, globaalin kehityksen edistäjä ja kansainvälisen järjestyksen puolustaja. Kiina on esittänyt Global Security Initiativen (GSI), joka on linjassa yhteisen rauhan, turvallisuuden ja kehityksen pyrkimyksen sekä kansainvälisen yhteisön yhteisen edun kanssa.

Sen esittelystä lähtien kansainvälinen yhteisö on ottanut GSI:n lämpimästi vastaan. Yli 80 maata ja kansainvälistä järjestöä on ilmaissut arvostuksensa tai tukensa GSI:lle, ja aloite on sisällytetty yli 20 kahden- ja monenväliseen asiakirjaan Kiinan ja asianomaisten maiden ja järjestöjen välillä. Faktat ovat osoittaneet, että Kiina tarjoaa arvokkaita mahdollisuuksia maailmanrauhalle ja kehitykselle. Se ei aiheuta "systeemisiä haasteita", kuten Nato virheellisesti väittää. Niin kutsuttu "Kiinan uhka" on vain tekosyy USA:n johtamalle Natolle laajentaa vaikutuspiiriään ja puolustaa hegemoniaa. Naton käynnistämät tai käymät sodat ovat osoittaneet selvästi, että "demokratian" ja "ihmisoikeuksien" tekosyyllä Nato on sulkenut silmänsä kansainväliseltä oikeudelta ja kansainvälisten suhteiden perusnormeilta, sekaantunut mielivaltaisesti muiden toimijoiden sisäisiin asioihin. maissa, ja väkisin pakotettuja länsimaisia ​​arvoja. Niin kutsutusta "puolustusliitosta" on jo tullut aggressiivinen sotilaallinen organisaatio, joka puolustaa hegemoniaa.

Kylmä sota on kauan ohi. Naton on seurattava ajan trendiä, jossa on rauhaa ja kehitystä, otettava huomioon eri maiden ihmisten näkemykset, hylättävä kylmän sodan vanhentunut mentaliteetti ja ryhmittymien vastakkainasettelu, lopetettava kuvitteellisten vihollisten luominen ja Euroopan ja Aasian ja Tyynenmeren alueen horjuttaminen ja tehtävä jotain hyvää. rauhan ja vakauden puolesta Euroopassa ja sen ulkopuolella. 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa