Liity verkostomme!

NATO

Ukrainan Nato-kutsun näkymät

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Naton huippukokous järjestetään Vilnassa 11.-12. heinäkuuta. Maailma odottaa innolla, kuinka kysymys Ukrainan kutsusta liittoutumaan ratkaistaan, Dispatches, IFBG.

On huomattava, että kutsun myöntäminen Ukrainalle olisi erittäin hyvä strateginen päätös allianssille ja koko kollektiiviselle lännelle. Ukrainasta - saatuaan turvallisuustakuut ja virallisen tuen - tulee vakava geopoliittinen ja taloudellinen toimija, ja näin NATO ja länsi saavat luotettavan kumppanin, joka jakaa heidän arvonsa.

Kutsu liittyä Natoon nopeuttaisi suuresti Ukrainan uudistusprosessia eri aloilla, erityisesti puolustus- ja turvallisuusalalla. Koska yli 82 prosenttia ukrainalaisista kannattaa Nato-jäsenyyttä, tällainen askel vahvistaisi myös maan demokratiaa, vahvistaisi entisestään väestön tavoitteita ja vauhdittaisi länsimaisten arvojen toteutumista.

Mielenkiintoista on, että ukrainalaiset eivät ole yksin toivottamassa Ukrainaa Natoon. Erittäin suuri osa liittouman jäsenmaiden kansalaisista kannattaa tällaista laajentumista. Sen lisäksi, että 21 blokin jäsenvaltiota tukee Ukrainan välitöntä maahanpääsyä, asukkaat ovat myös poliitikkojen kanssa samaa mieltä. "Uusi Eurooppa" -keskuksen tekemän sosiologisen tutkimuksen tulosten mukaan Ukrainan Natoon osallistumista kannattavien vastaajien prosenttiosuus jo Vilnan huippukokouksessa on seuraava: amerikkalaiset - 70%, ranskalaiset - 56%, hollantilaiset - 55%, italialaiset - 53%, saksalaiset - 50%. Kuten voidaan nähdä, yli puolet vastaajista oli puolesta, kun taas jyrkästi kieltäviä vastauksia oli hyvin vähän.

Koska Nato tukee demokraattisia arvoja, jäsenmaiden on otettava huomioon omien kansalaistensa toiveet.

Vaikka skeptikot pitävät Ukrainaa pitkäaikaisena taloudellisen avun saajana, sodan päättyessä tulee jälleenrakentamisen aika. Tämä ajanjakso tulee olemaan lännelle taloudellisesti mielenkiintoinen, sillä pelkästään viimeisen vuoden aikana on käyty lukuisia keskusteluja ulkomaisten sijoittajien kanssa. He ovat valmiita työskentelemään. Mutta useimmat heistä haluavat turvatakuun. Se on kutsu Natoon, joka toimisi edullisimpana ja kannattavina osoituksena parhaista takuista näille sijoittajille.

Muun muassa Ukrainan kutsu liittyä Natoon ja sen täysjäsenyys osoittaisi useimmille ukrainalaisille pakolaisille, että on mahdollista palata turvallisesti kotiin. Monet maasta paenneet pelkäävät yksinkertaisesti palata ja viedä lapsensa takaisin kotiin, missä rauhallisten kaupunkien kyynistä pommitusta tapahtuu lähes päivittäin. Jo Vilnan huippukokouksessa allianssin jäsenet voivat osoittaa maailmalle tukensa Ukrainan kansalle ja antaa heille kauan odotetun tilaisuuden suunnitella tulevaisuuttaan.

Mainos

Päinvastoin, jos kutsua Ukrainaan ei jatketa, Venäjä saa vahvan signaalin siitä, että sen veristä hyökkäyspolitiikkaa ei rangaista ja että se voi hillitä Naton laajentumista. Kreml tulee, kuten ennenkin, näkemään Ukrainan neuvottelupelinä. Allianssi puolestaan ​​häpäisee itsensä paitsi Ukrainan kansan silmissä myös omien kansalaistensa keskuudessa, jotka tukevat varauksetta Naton laajentumista.

Ukrainan Nato-jäsenyydellä olisi keskeinen rooli Euroopan turvallisuusarkkitehtuurin vahvistamisessa. Euroopan mantereen pitkän aikavälin rauha ja turvallisuus riippuu Ukrainan takaamisesta. Koska Ukrainan armeija on ylivoimaisesti suurin ja taisteluvalmiin armeija Euroopassa, Naton olisi järkevä tarttua tilaisuuteen vahvistaa asemaansa. Loppujen lopuksi Venäjän armeija ei ole kyennyt voittamaan Ukrainan asevoimia yli vuoteen. UAF:n synergia Naton joukkojen kanssa loisi voiman, joka voisi pitää Venäjän paikallaan ja varmistaa kestävän ja pitkäkestoisen rauhan.

Antamalla Ukrainalle turvallisuustakuut ja tuen Nato kumoaa kaikki Venäjän imperialistiset ajatukset ja osoittaa toisen hyökkäyksen mahdottomuuden. Ukraina on osoittanut päättäväisyyttä ja pelottomuutta viimeisen puolentoista vuoden aikana. Vapaan maailman on aika jättää pelkonsa syrjään ja esittää yhtenäinen rintama Ukrainan tukemiseksi.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa