Liity verkostomme!

NATO

Naton on oltava varautunut Ukrainan ja Venäjän välisen vuoropuhelun epäonnistumiseen, Stoltenberg sanoo

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Naton on oltava varautunut Venäjän ja lännen välisen vuoropuhelun epäonnistumiseen, järjestön pääsihteeri Jens Stoltenberg (Kuvassa) sanoi perjantaina Ukrainan rajalla jatkuvien jännitteiden keskellä. Sotilasliiton ulkoministerit tapasivat videopuhelun välityksellä pohtimaan suhtautumistaan ​​tilanteeseen, kun järjestö valmistautuu ensimmäiseen Nato-Venäjä-neuvostoon heinäkuun 2919 jälkeen tällä viikolla.

Moskova on jatkanut joukkojensa kokoamista Itä-Euroopan maan Venäjän rajalle, mikä on herättänyt jo kuukausia pelkoja siitä, että Putin voi jälleen hyökätä Ukrainaan. Puhuessaan toimittajille Brysselissä kokouksen jälkeen Jens Stoltenberg sanoi: "Teemme kaikkemme varmistaaksemme poliittisen polun voimankäytön estämiseksi, mutta samalla meidän on varauduttava, jos vuoropuhelu epäonnistuu. lähettää selkeät viestit Moskovalle, että jos se käyttää voimaa, sillä on vakavia seurauksia - taloudellisia ja poliittisia sanktioita."

Nato on huolissaan siitä, että Putinin aiemman kokemuksen perusteella - Itä-Ukrainaan vuonna 2014 tunkeuduttuaan - on olemassa todellinen sotilaallisen konfliktin vaara, jos diplomaattiset pyrkimykset kriisin lievittämiseksi epäonnistuvat. Stoltenberg lisäsi, että Moskovan vaatimuksia ei voida hyväksyä ja että länsimaat jatkavat Ukrainan tukemista. "Koko ajatus siitä, että Ukraina on uhka Venäjälle, on laittaa koko asia ylösalaisin. Ukraina ei ole uhka Venäjälle", hän sanoi.

"Uskon, että ajatus demokraattisesta, vakaasta Ukrainasta on heille haaste, ja siksi Nato jatkaa tukeaan kumppanillemme, suvereenille kansakunnalle, mutta tietysti myös tunnustaen, että Ukraina on kumppani. eikä NATO-liittolainen."

Moskova väittää Ukrainan olevan osa sen "vaikutusaluetta" ja haluaa takeet siitä, ettei Ukrainaa anneta liittyä länsimaiseen sotilasliittoon. Yhdysvallat ja NATO ovat hylänneet tämän vaatimuksen, ja ne viittaavat kaikkien kansojen suvereeniin oikeuteen valita omat liittonsa. EU-johtajat ovat kuitenkin suhtautuneet varautuneemmin Ukrainan Nato-jäsenyysnäkymiin. Ukrainan kriisiin kohdistuu tällä viikolla intensiivistä diplomaattista toimintaa Yhdysvaltojen ja Venäjän huippuedustajien kanssa Genevessä, jota seuraa Nato-Venäjä-neuvosto keskiviikkona (12. tammikuuta).

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa