Liity verkostomme!

Cyber ​​Security

Kuusi ihmistä on saanut pakotteita kyberhyökkäyksistä EU:n jäsenvaltioita ja Ukrainaa vastaan

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan unionin neuvosto on hyväksynyt lisärajoitustoimenpiteitä kuutta henkilöä kohtaan, jotka ovat osallistuneet tietojärjestelmiin, jotka vaikuttavat elintärkeään infrastruktuuriin, kriittisiin valtion toimintoihin, turvaluokiteltujen tietojen tallentamiseen tai käsittelyyn sekä hallitusten valmiusryhmiin EU-maissa. Ensimmäistä kertaa rajoitustoimenpiteisiin ryhdytään kyberrikollisia vastaan, jotka käyttävät kiristysohjelmakampanjoita olennaisia ​​palveluita, kuten terveydenhuoltoa ja pankkipalveluja, vastaan.

Uusissa listauksissa on mukana kaksi Callisto-ryhmän jäsentä, Ruslan Peretyatko ja Andrey Korinets. "Callisto-ryhmä" on ryhmä venäläisiä tiedustelupalveluita, jotka suorittavat kyberoperaatioita EU:n jäsenvaltioita ja kolmansia maita vastaan ​​jatkuvilla tietojenkalastelukampanjoilla, joiden tarkoituksena on varastaa arkaluonteisia tietoja valtion kriittisissä toiminnoissa, mukaan lukien puolustus- ja ulkosuhteet.

EU kohdistaa kohteena myös Oleksandr Sklianko ja Mykola Chernykh "Armageddon-hakkeriryhmästä", joka on Venäjän federaation liittovaltion turvallisuuspalvelun (FSB) tukema ryhmä, joka toteutti erilaisia ​​kyberhyökkäyksiä, joilla oli merkittävä vaikutus EU:n jäsenvaltioiden hallitukseen. ja Ukraina, mukaan lukien tietojenkalasteluviestit ja haittaohjelmakampanjat.

Lisäksi Mihail Tsarev ja Maksim Galochkin, jotka ovat avainhenkilöitä haittaohjelmien Conti ja Trickbot käyttöönotossa ja ovat mukana Wizard Spiderissä, ovat myös sanktioita. Trickbot on haitallinen vakoiluohjelma, jonka on luonut ja kehittänyt uhkaryhmä "Wizard Spider", joka on toteuttanut kiristysohjelmakampanjoita useilla aloilla, mukaan lukien keskeiset palvelut, kuten terveydenhuolto ja pankkitoiminta, ja on siksi vastuussa merkittävistä taloudellisista vahingoista Euroopassa. Liitto.

EU:n horisontaalisia kyberpakotteita sovelletaan tällä hetkellä 14 henkilöön ja neljään yhteisöön. Se sisältää varojen jäädyttämisen ja matkustuskiellon. Lisäksi EU:n henkilöt ja yhteisöt eivät saa antaa varoja listattujen saataville. Näillä uusilla listauksilla EU ja sen jäsenvaltiot vahvistavat halukkuutensa tehostaa ponnistelujaan tarjotakseen vahvemman ja kestävämmän vastauksen EU:ta, sen jäsenvaltioita ja kumppaneita kohdentavaan jatkuvaan haitalliseen kybertoimintaan.

Tämä on sopusoinnussa kansainvälisten kumppaneidemme, kuten Yhdistyneen kuningaskunnan ja Yhdysvaltojen, kanssa tehtyjen yhteisten ponnistelujen kanssa kyberrikollisuuden häiritsemiseksi ja siihen vastaamiseksi. EU on edelleen sitoutunut maailmanlaajuiseen, avoimeen ja turvalliseen kyberavaruuteen ja toistaa, että kansainvälistä yhteistyötä on vahvistettava sääntöihin perustuvan järjestyksen edistämiseksi tällä alalla.

Mainos

Kesäkuussa 2017 EU loi kehyksen EU:n yhteistä diplomaattista vastausta varten haitallisiin kybertoimintoihin ("Cyber ​​Diplomacy Toolbox"). Puitteet antavat EU:lle ja sen jäsenvaltioille mahdollisuuden käyttää kaikkia YUTP:n toimenpiteitä, mukaan lukien tarvittaessa rajoittavia toimenpiteitä EU:n ja sen jäsenvaltioiden koskemattomuuteen ja turvallisuuteen kohdistuvan haitallisen kybertoiminnan estämiseen, hillitsemiseen, estämiseen ja niihin vastaamiseen.

EU:n puitteet EU:ta ja sen jäsenvaltioita uhkaavia kyberhyökkäyksiä vastaan ​​rajoittaville toimenpiteille luotiin toukokuussa 2019. Neuvosto hyväksyi 21 kyberturvallisuuden tulevaisuutta koskevat päätelmät, joiden tarkoituksena on ohjata ja asettaa periaatteet rakentamiselle kyberturvallisempi ja kestävämpi EU.

Euroopan unioni ja sen jäsenvaltiot ovat yhdessä kansainvälisten kumppaneidensa kanssa tuominneet jyrkästi Venäjän federaation harjoittaman haitallisen kybertoiminnan. Näin tapahtui myös vuonna 2020 Ukrainaa vastaan ​​tehdyssä hyökkäyksessä, joka kohdistui Viasatin omistamaan KA-SAT-satelliittiverkkoon.

Venäjä on jatkanut vastuutonta käyttäytymistään kyberavaruudessa, mikä oli myös olennainen osa sen laitonta ja perusteetonta hyökkäystä Ukrainaan. EU vahvistaa edelleen yhteistyötään erityisesti Ukrainan kanssa edistääkseen kansainvälistä turvallisuutta ja vakautta kyberavaruudessa, lisätäkseen globaalia joustavuutta ja lisätäkseen tietoisuutta kyberuhkista ja haitallisista kybertoimista.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa