Liity verkostomme!

Cyber ​​Security

Ukrainan sota ja geopolitiikka ruokkivat kyberturvallisuushyökkäyksiä – EU-virasto

SHARE:

Julkaistu

on

Geopolitiikka, kuten Venäjän hyökkäys Ukrainaan, on johtanut ankarampiin ja laajempiin kyberturvallisuushyökkäyksiin viimeisen vuoden aikana, EU:n kyberturvallisuusvirasto ENISA totesi vuosiraportissaan.

ENISAn tutkimus keskittyy huoliin valtion toimijoista ja yrityksille, hallituksille ja elintärkeille aloille, kuten energialle, liikenteelle ja pankkitoiminnalle, kohdistuvien uhkien lisääntymisestä.

Viraston mukaan geopoliittiset tapahtumat, mukaan lukien Venäjän hyökkäys Ukrainaan, muuttivat katsauskaudella suuria käänteitä.

Nollapäivän hyökkäykset, joissa hakkerit käyttävät hyväkseen ohjelmistovirheitä ennen kuin kehittäjät ehtivät korjata ne, sekä tekoälyn tukemat petokset ja syväväärennökset johtivat haitallisempiin, laajempiin hyökkäyksiin, joilla on suurempi vaikutus.

"Nykyinen globaali konteksti on poikkeuksetta aiheuttamassa suuria muutoksia kyberturvallisuuden uhkien maisemaan", ENISAn toiminnanjohtaja Juhan Lepassaar sanoi ja lisäsi, että uuden paradigman muokkasi uhkatoimijoiden lisääntyminen.

Raportin mukaan 24 prosenttia kyberhyökkäyksistä kohdistui valtion virastoihin ja hallitukseen ja 13 prosenttia digitaalisten palvelujen tarjoajiin.

Toukokuussa Euroopan unioni sopi tiukentavista kyberturvallisuusmääräyksistä avainaloilla. Yritysten on arvioitava riskinsä ja ilmoitettava viranomaisille tarvittavien toimenpiteiden toteuttamiseksi. Yrityksille voidaan määrätä jopa 2 prosentin sakkoja.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa