Liity verkostomme!

Puolustus

Portugalin johtama konsortio kehittää korkean teknologian naamiointia eurooppalaisille sotilaille

SHARE:

Julkaistu

on

Konsortio, johon kuuluu 19 yritystä yhdeksästä EU-maasta, on ryhtynyt kehittämään häiritsevää, korkean teknologian naamiointia eurooppalaisille sotilaille. ACROSS (Adaptive Camouflage for OldierS and vehicleS) -niminen hanke esiteltiin Brysselissä lehdistöklubilla maanantaina (9. toukokuuta) pidetyssä konferenssissa.

ACROSS kokoaa yhteen kansalaisjärjestöt, yliopistot, pk-yritykset, valtion organisaatiot sekä tekstiili- ja elektroniikkayritykset Portugalista, Espanjasta, Ranskasta, Saksasta, Alankomaista, Italiasta, Ruotsista, Liettuasta ja Kreikasta. Sitä johtaa Portugalin tekstiili- ja vaatetusteollisuuden teknologinen keskus CITEVE.

Täysin Euroopan puolustusrahaston (EDF) rahoittama 14.57 miljoonan euron hanke pyrkii kehittämään monispektrisiä, mukautuvia naamiointiratkaisuja yhdistämällä olemassa olevia materiaaleja ja teknologiaa innovatiiviseen tutkimukseen, CITEVEn toimitusjohtaja António Braz Costa selitti. Sekä ihmisille että ajoneuvoille suunnitellut uudet laitteet pystyvät mukauttamaan allekirjoituksensa erilaisiin taustoihin, valvontaantureisiin, erilaisiin sää- ja valoolosuhteisiin sekä uhkatasoihin, mikä vähentää havaitsemis-, seuranta-, tunnistus- ja tunnistamisalueita.

Tämän tavoitteen saavuttamiseksi ACROSS tekee tutkimusta innovatiivisten ja nykyisten teknologioiden yhdistämisestä, joissa käytetään häiritseviä materiaaleja suojan saavuttamiseksi seuraavilla spektrialueilla: UV-säteily (100-380 nm), VIS-säteily (380-780 nm), lähellä infrapunaa ( 0.75–1.4 μm), lyhyen aallonpituuden IR (1.4–3 μm), keskiaallonpituuden IR (3–8 μm) ja pitkän aallonpituuden IR (8–15 μm) sekä tutkakaistat X (8–12 GHz) , Ka (27–40 GHz) ja W (75–119 GHz).

”Tavoitteenamme on pystyä kehittämään uusia varusteita, jotka lisäävät sotilaiden suorituskykyä ja selviytymiskykyä. Tämä on haaste, eikä se tule olemaan helppoa, mutta aiomme saavuttaa sen kehittämällä uusia ratkaisuja”, selittää CITEVEn Gilda Santos. ”Tämä on mahdollisuuksien alue, ja tarvitsemme avointa mieltä ja meidän on suoritettava monia testejä. Mutta koko asia on suunnattu loppukäyttäjälle: sotilaalle."

EU-maat ovat itse asiassa lisänneet puolustusmenojaan voimakkaasti viime vuosina. Vuonna 2022 EU:n puolustusmenot kasvoivat absoluuttisesti 204 miljardiin euroon, kun ne vuonna 184 olivat 2021 miljardia euroa. Ukrainan sodan alkamisen ja viime vuoden kesäkuun välisenä aikana EU-maat käyttivät yli 100 miljardia euroa sotilasvarusteisiin, mutta 80 % oli EU:n ulkopuolella, ja yli 60 % suuntautui yksin Yhdysvaltoihin.

Mainos

”Tämä projekti osoittaa, että voimme tehdä tämän itse täällä Euroopassa. Tämän hankkeen myötä kaikki jää Eurooppaan ja tukee paikallisia toimitusketjuja. Tällä hetkellä me Euroopassa olemme jossain määrin riippuvaisia ​​muista maista ja alueista, kuten Yhdysvalloista ja Aasiasta, mutta meidän on tehtävä nämä asiat itse Euroopassa, ja olen iloinen voidessani sanoa, että ACROSS-projektiin osallistuvat asiantuntijat yrittävät tehdä tämän. ”, Martin Jõesaar, ACROSS-projektipäällikkö Euroopan komission puolustusteollisuuden ja avaruuden pääosastosta.

Everstiluutnantti Rodrigues korosti naamiointikyvyn lisäämisen tärkeyttä kentällä, ja sanoi, että "se mitä tämäntyyppinen tekniikka voi antaa sotilaalle, on elämä – mahdollisuus elää taistelun jälkeen". Parempien piilotusominaisuuksien lisäksi se säästää myös sotilaiden arvokasta aikaa vaihtaessaan ympäristöstä toiseen. "Jos he esimerkiksi muuttavat metsästä kaupunkimaisemaan, heidän ei tarvitse varata aikaa vaatteiden vaihtamiseen", hän lisäsi.

Toteutusaika on 42 kuukautta, joista 6 on jo kulunut. Materiaalien kehitys tapahtuu vaiheittain. 

Eri haamupituuksien materiaalien yhteensopivuutta testataan ensimmäisessä käsitteellisessä demonstraatiossa, joka esitellään loppukäyttäjälle eli armeijalle palautetta varten. Ensimmäisestä demonstraatiosta rakennetaan konseptisuunnittelu, jota seuraa maailmanlaajuinen demonstraatio.

Viime vuoteen mennessä armeijan toivotaan voivan testata kiinteitä prototyyppejä laajemmin.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa