Liity verkostomme!

Rikollisuus

Tulliliitto: EU vahvistaa rahanvalvontaa koskevia sääntöjään rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjumiseksi

Julkaistu

on

Uudet säännöt tuli voimaan 3. kesäkuuta, mikä parantaa EU: n EU: hun saapuvan ja sieltä poistuvan käteisrahan valvontajärjestelmää. Osana EU: n pyrkimyksiä puuttua rahanpesu ja katkaista lähteet terrorismin rahoitukseenKaikkien EU: n alueelle saapuvien tai sieltä lähtevien matkustajien on jo täytettävä käteisilmoitus, kun he kuljettavat vähintään 10,000 XNUMX euroa valuutassa tai vastaavaa muissa valuutoissa tai muilla maksuvälineillä, kuten matkasekit, velkakirjat jne.

3. kesäkuuta alkaen toteutetaan kuitenkin joukko muutoksia, jotka tiukentavat sääntöjä entisestään ja vaikeuttavat suurten määrien etsimättömän käteisen siirtämistä entisestään. Ensinnäkin uusien sääntöjen mukaista käteisen määritelmää laajennetaan, ja se kattaa nyt kultakolikot ja tietyt muut kultasineet. Toiseksi tulliviranomaiset voivat toimia alle 10,000 euron määrissä, jos on viitteitä siitä, että käteinen liittyy rikolliseen toimintaan. Lopuksi tulliviranomaiset voivat nyt myös pyytää käteisilmoituksen antamista, kun ne havaitsevat vähintään 10,000 XNUMX euron käteisen lähettämisen ilman huoltajaa postin, rahdin tai kuriirin kautta.

Uudet säännöt varmistavat myös, että kunkin jäsenvaltion toimivaltaisilla viranomaisilla ja kansallisella rahanpesun selvittelykeskuksella on tarvittavat tiedot laittoman toiminnan rahoittamiseen käytettävien käteisliikkeiden seuraamiseksi ja torjumiseksi. Päivitettyjen sääntöjen täytäntöönpano merkitsee sitä, että rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjuntaa koskevien finanssitoimintaryhmän (FATF) kansainvälisten standardien viimeisin kehitys heijastuu EU: n lainsäädäntöön. Täydelliset tiedot ja tietolomake uudesta järjestelmästä ovat saatavilla tätä.

EU

UEFA EURO 2020 -mestaruuden turvaaminen

Julkaistu

on

Europol isännöi 10. kesäkuuta - 12. heinäkuuta 2021 operatiivisen keskuksen, joka tukee turvallisuutta UEFA EURO 2020 -jalkapallomestaruuskilpailuissa. Alankomaiden poliisin koordinoimana kansallisten jalkapalloalan yhteyspisteiden kansainvälinen poliisiyhteistyökeskus (IPCC) isännöi noin 40 yhteyshenkilöä 22 osallistuvasta ja isäntämaasta. Tämä erityinen operatiivinen kokoonpano on luotu mahdollistamaan nopea yhteistyö ja tarjoamaan tarvittava operatiivinen tuki turvalliselle mestaruudelle.

IPCC toimii kansallisten lainvalvontaviranomaisten keskitettynä tietokeskuksena. Tätä varten Europol on perustanut erityisen työryhmän EURO 2020, jonka avulla virkamiehet voivat pysyä kentällä ympäri vuorokauden ympäri vuorokauden ympäri vaihtaa tietoja helposti ja saada nopeasti johtoa meneillään olevissa tutkimuksissa. Operatiivinen toiminta keskittyy yleiseen turvallisuuteen ja rikollisiin uhkiin, jotka voivat uhata turvallisuutta turnauksen aikana. Lainvalvontaviranomaiset kohdistavat uhkia, kuten tietoverkkorikollisuus, terrorismi, otteluiden sopiminen, väärennettyjen tuotteiden, mukaan lukien väärennetyt COVID-24-varmenteet, ja muiden henkisen omaisuuden rikosten torjunta.

Europolin pääjohtaja Catherine De Bolle sanoi: 'UEFA EURO 2020 -mestaruus on ainutlaatuinen turnaus sekä jalkapallolle että lainvalvontaviranomaisille. 24 maajoukkueen pelatessa 11 kaupungissa eri puolilla Eurooppaa yhdistyminen on ensiarvoisen tärkeää turnauksen turvallisuuden kannalta. Europol mahdollistaa tämän yhteistyön isännöimällä erillisen operatiivisen keskuksen. Europolin valmiuksien tukemana kentällä olevat virkamiehet ovat paremmin valmistautuneet varmistamaan sujuvan ja turvallisen mestaruuden. ''

IPCC: n esikuntapäällikkö Max Daniel sanoi: 'Tietojen yhdistäminen yleiseen järjestykseen liittyvistä kysymyksistä, kannattajista, yöpymispaikoista ja tie-, lento- ja rautatieliikenteestä tuottaa ajantasaisen ja yhtenäisen kuvan. Mahdollisuus jakaa tietoja helposti maiden välillä on osoittautunut aikaisemmin erittäin arvokkaaksi. Kaikkien osallistuvien maiden poliisiviranomaiset tekevät kaikkensa varmistaakseen, että tämä ainutlaatuinen UEFA EURO 2020 -mestaruus on mahdollisimman turvallinen. ''

IPCC UEFA EURO 2020 -kilpailun osanottajat (kokonaismäärä):

EU: n jäsenvaltiot: Itävalta, Belgia, Kroatia, Tšekki, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Unkari, Italia, Puola, Portugali, Romania, Slovakia, Espanja, Ruotsi, Alankomaat. 

EU: n ulkopuoliset maat: Azerbaidžan, Pohjois-Makedonia, Venäjän federaatio, Sveitsi, Turkki, Ukraina, Iso-Britannia.

Organisaatiot: Interpol ja UEFA

Continue Reading

Rikollisuus

Globaaliin rikollisuuteen kuuluu 70 Ruotsissa, 49 Alankomaissa - Europol

Julkaistu

on

By

Europolin, FBI: n, Ruotsin ja Alankomaiden virkamiehet antoivat tiistaina 8. kesäkuuta tiedot maailmanlaajuisesta pistosta, jossa rikollisille annettiin puhelimia, jotka käyttivät salausta, mutta joita lainvalvontaviranomaiset voisivat purkaa ja käyttää keskustelujen kuunteluun. , Reuters, Lue lisää.

Europolin varajohtaja Jean-Phillipe Lecouffe sanoi Haagissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että kaiken kaikkiaan lainvalvontaviranomaiset 16 maasta olivat pidättäneet yli 800 epäiltyä 700-raidassa, takavarikoineet 8 tonnia kokaiinia ja yli 48 miljoonaa dollaria käteistä ja kryptovaluutat.

"Tämä kansainvälinen koalitio ... toteutti yhden tähän mennessä suurimmista ja kehittyneimmistä lainvalvontatoimista salattujen rikollisten toimien torjunnassa", Lecouffe sanoi. "

Virkamiehet eivät hajottaneet kaikkia pidätyksiä kussakin maassa, mutta Ruotsin virkamiehen Linda Staafin mukaan 70 pidätettiin Ruotsissa ja hollantilaisen virkamiehen mukaan 49 pidätettiin Alankomaissa.

Ruotsin poliisin tiedustelupäällikkö Staaf sanoi, että operaatio oli estänyt 10 murhaa.

Maita olivat Australia, Itävalta, Ruotsi, Tanska, Viro, Liettua, Norja, Uusi-Seelanti, Skotlanti, Britannia, Saksa ja Yhdysvallat, Lecouffe sanoi.

Yhdysvaltain liittovaltion tutkintatoimiston oli määrä antaa lisätietoja operaatiosta myöhemmin tiistaina, mutta Calvin Shivers FBI: n rikostutkintaosastosta sanoi Haagissa, että virasto oli auttanut operaatiota edeltäneiden 18 kuukauden aikana jakelemaan puhelimia 300 rikollisryhmään yli 100 maassa.

Poliisivirastot "pystyivät kääntämään pöydät rikollisjärjestöistä", Shivers sanoi.

"Pystyimme todella näkemään valokuvia satoista tonneista kokaiinia, jotka oli piilotettu hedelmäeriin."

Continue Reading

Rikollisuus

Turvallisuusunioni: EU: n säännöt terroristisen sisällön poistamisesta verkossa tulevat voimaan

Julkaistu

on

Maamerkki EU: n sääntöjen terrorismin sisällön levittämisestä verkossa tuli voimaan 7. kesäkuuta. Alustojen on poistettava jäsenvaltioiden viranomaisten viittaama terroristisisältö tunnin kuluessa. Säännöt auttavat myös torjumaan ääri-ideologioiden leviämistä verkossa - mikä on tärkeä osa hyökkäysten estämisessä ja radikalisoitumisen torjunnassa. Säännöt sisältävät vahvat takeet perusoikeuksien, kuten sananvapauden ja tiedonvälityksen vapauden, täysimääräisen kunnioittamisen varmistamiseksi. Asetuksessa asetetaan myös avoimuusvelvoitteet online-alustoille ja kansallisille viranomaisille raportoimaan poistetun terroristisen sisällön määrästä, sisällön tunnistamiseen ja poistamiseen käytetyistä toimenpiteistä, valitusten ja valitusten tuloksista sekä määrättyjen seuraamusten määrästä ja tyypistä. online-alustoilla.

Jäsenvaltiot voivat määrätä seuraamuksia rikkomuksista ja päättää seuraamusten tasosta, joka on oikeassa suhteessa rikkomuksen luonteeseen. Myös alustan koko otetaan huomioon, jotta ei voida määrätä kohtuuttoman korkeita seuraamuksia alustan kokoon nähden. Jäsenvaltioilla ja EU: ssa palveluja tarjoavilla online-alustoilla on nyt vuosi aikaa mukauttaa prosessejaan.

Asetusta sovelletaan 7. kesäkuuta 2022. Edistämällä eurooppalaista elämäntyyliämme varapuheenjohtaja Margaritis Schinas totesi: "Näillä uusilla merkittävillä säännöillä torjutaan verkkosisällön leviämistä ja tehdään EU: n turvallisuusunionista todellisuutta. Tästä lähtien online-alustoilla on yksi tunti aikaa saada terroristisisältöä verkosta, mikä varmistaa, että Christchurchin kaltaisia ​​hyökkäyksiä ei voida käyttää saastuttamaan näyttöjä ja mieliä. Tämä on valtava virstanpylväs Euroopan terrorismin ja radikalisoitumisen torjunnassa. "

Sisäasiain komissaari Ylva Johansson sanoi: "Terroristisen sisällön poistaminen välittömästi on välttämätöntä, jotta terroristit eivät voi käyttää Internetiä rekrytoida ja kannustaa hyökkäyksiä ja kirkastaa rikoksiaan. Yhtä tärkeää on suojella uhreja ja heidän perheitään sekunnin verran Asetuksessa vahvistetaan selkeät säännöt ja vastuut jäsenvaltioille ja verkkoalustoille suojaamalla sananvapautta tarpeen mukaan. "

Tämä tietosivu tarjoaa lisätietoja uusista säännöistä. Säännöt ovat olennainen osa komission toimintaa Terrorismin vastainen toimintaohjelma.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa