Liity verkostomme!

Euroopan petostentorjuntavirasto (OLAF)

Petostentorjuntajohtajan tuomio vahvistettiin viimeisimmässä Dalligate-käänteessä

SHARE:

Julkaistu

on

OLAFin johtaja myöntää, että EU:n komission puheenjohtaja antoi määräyksen, koska tuomioistuinta estettiin tutkimasta laajempaa salaliittoa.

EU:n petostentorjuntaviraston entinen johtaja (OLAF), Geovanni Kessler, menetti eilen yrityksen kumota Belgian rikostuomioistuimessa antamansa tuomiot puhelun laittomasta tallentamisesta, viimeisin käänne vuosikymmeniä kestäneessä skandaalissa äskettäin. dramatisoitu elokuvaa varten. 

Kessler myönsi toukokuussa hovioikeuden käsittelyssä ensimmäistä kertaa syyllisyytensä puhelun järjestämiseen, mikä myönsi hänelle lievemmän tuomion eilisessä tuomiossa. tuomio. Hän myös todisti ensimmäistä kertaa, että Euroopan komission entinen puheenjohtaja Barroso oli tuolloin määrännyt terveysvaltuutetun tutkinnan, John Dalli (Kuvassa).

Jäsen Dalli väittää, että OLAFin kiireinen tutkimus antoi Barrosolle perusteita pakottaa hänet nopeasti eroon muutamaa päivää ennen kuin hänen oli määrä laatia uusia tiukkoja tupakkalakia.

Oikeus katsoi, että Kessler oli vaikuttanut herra Dalliin ja että hänellä oli oikeus saada rahallinen korvaus. Se sanoi, että sitä rajoitti tutkimuksessaan Barroson komission Kesslerille myöntämä oikeudellinen koskemattomuus, joka on säilytetty siitä lähtien. Tämä huolimatta OLAFin rajoittamattomasta valvontakomiteasta paljastamiseksi Kymmenen vuotta sitten Kessler-tutkinnan lainvastaisuuksia ja menettelyvirheitä lisää.

Dalli vastasi tuomioon: "Tiedämme nyt, kuka määräsi OLAFin tutkimaan, mutta tutkimuksen koko luonne jää piiloon. Oikeudenmukaisuuden vuoksi koskemattomuus on kumottava, jotta Belgian syyttäjät voivat tutkia mahdollisia uusia rikoksia."

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa