Liity verkostomme!

Rikollisuus

Viinitarhojen ja tilojen työvoimaa tarkastettiin kaikkialla Euroopassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Europol tuki 9. ja 16. syyskuuta 2021 välisenä aikana Euroopan laajuisia koordinoituja toimintapäiviä ihmiskaupan torjumiseksi työvoiman hyväksikäyttöä varten maatalousalalla. Ranskan johtamassa operaatiossa oli mukana lukuisia lainvalvontaviranomaisia, mukaan lukien poliisi, maahanmuutto- ja rajavartijat, työsuojeluviranomaiset ja veroviranomaiset Bulgariasta, Kyprokselta, Suomesta, Italiasta, Latviasta, Alankomaista ja Espanjasta. Myös Euroopan työviranomainen tuki toimintapäivää. Lähes 2 kansallisten viranomaisten virkamiestä osallistui operatiiviseen toimintaan paikan päällä.

Toimintaviikon tuloksena:

  • 12 pidätystä (kahdeksan Ranskassa ja neljä Espanjassa)
  • 54 epäiltyä salakuljettajaa tunnistettiin (27 Ranskassa, 21 Italiassa, kaksi Latviassa, neljä Espanjassa)
  • Tunnistettiin 269 mahdollista hyväksikäytön uhria, joista 81 ihmiskauppaa (17 Kyproksella, 91 Ranskassa, 134 Italiassa, 24 Espanjassa ja kolme Latviassa)
  • 704 paikkaa (viinitarhat, tilat ja muut) tarkastettu
  • 273 ajoneuvoa tarkastettu
  • 4,014 ihmistä tarkistettu
  • 126 uutta tutkimusta aloitettu (14 Suomessa, 93 Ranskassa, kaksi Italiassa, yhdeksän Latvia, neljä Alankomaissa ja neljä Espanjassa)

Keskity kausityöntekijöihin

Lainvalvontaviranomaiset tekivät tarkastuksia työpaikoilla, jotka on tunnistettu alttiimmaksi hyväksikäytölle, kuten tiloilla ja viinitarhoilla. Tarkastuksissa keskityttiin työntekijöiden työoloihin. EU: n ulkopuoliset kansalaiset on tunnistettu haavoittuvimmaksi kausityön hyväksikäytölle, kun taas EU: n kansalaisia ​​on raportoitu hyödynnettävän maatalousalalla ympäri vuoden. Toimintapäivät kohdistuivat ihmiskauppaan osallistuviin rikollisverkostoihin ja avustajiin, jotka ovat erikoistuneet "välittämään" työtä laittomilta markkinoilta. Työvoiman hyväksikäyttö on erittäin tuottoisa rikollinen toiminta, joka vahingoittaa uhrien terveyttä ja oikeuksia. Onnistunut operaatio Ranskassa hajosi rikollisverkoston, joka on tuottanut uhreille ja viranomaisille arviolta 5 miljoonan euron vahingot. Verkostoa vastaan ​​toteutettujen toimien aikana viranomaiset tutkivat 25 paikkaa ja pidättivät viininviljelijöitä, palveluntarjoajia ja välittäjiä.

Työvoiman hyväksikäyttöön tarkoitetun ihmiskaupan torjunta edellyttää eri viranomaisten vakiintuneita, rajat ylittäviä toimia. Tällä työviikolla Euroopan työviranomainen järjesti ensimmäisen yhteisen tarkastuksen, joka järjestettiin Ranskassa ja johon osallistuivat Bulgarian yleisen työsuojeluviranomaisen virkamiehet. 

Europol koordinoi toimintapäiviä ja helpotti tiedonvaihtoa osallistujamaiden välillä. Europol tarjosi analyyttistä ja operatiivista tukea 24/7 ja helpotti reaaliaikaista tiedonvaihtoa osallistuvien viranomaisten välillä.
 

Europolin pääkonttori sijaitsee Haagissa, Alankomaissa, ja se tukee 27 EU: n jäsenvaltiota niiden taistelussa terrorismia, tietoverkkorikollisuutta sekä muita vakavia ja järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan. Europol toimii myös monien EU: n ulkopuolisten kumppanimaiden ja kansainvälisten järjestöjen kanssa. Europolilla on erilaisia ​​uhkien arviointeja tiedustelutietojen keräämiseen ja operatiiviseen toimintaan tarvittavat välineet ja resurssit, jotta se voi tehdä osansa Euroopan turvallisuuden parantamiseksi.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa