Liity verkostomme!

Euroopan investointipankki

EIP hyväksyy 6.3 miljardia euroa yritystoimintaan, liikenteeseen, ilmastotoimiin ja aluekehitykseen ympäri maailmaa

SHARE:

Julkaistu

on

  • 2.4 miljardia euroa yrityssijoituksiin
  • 1.7 miljardia euroa kestävään liikenteeseen
  • 1 miljardi euroa ilmastotoimiin ja puhtaaseen energiaan
  • 670 miljoonaa euroa aluekehitykseen
  • 410 miljoonaa euroa koulutukseen ja terveydenhuoltoon

Euroopan investointipankin (EIP) hallitus hyväksyi 21. syyskuuta 6.3 miljardia euroa uutta rahoitusta uusien yritysinvestointien, liikenteen, ilmastotoimien, koulutuksen ja terveydenhuollon sekä aluekehityksen tukemiseen Euroopassa ja kaikkialla maailmassa.

”Tällä viikolla New Yorkissa kokoontuvat maailmanjohtajat vaativat lisää sitoutumista ilmastokriisin ratkaisemiseen ja 17 kestävän kehityksen tavoitteen saavuttamiseen. Yhdessä eurooppalaisten ja maailmanlaajuisten kumppaneiden kanssa EIP jatkaa tämän tavoitteen saavuttamista ja vapauttaa tärkeitä investointeja parantaakseen taloudellisia mahdollisuuksia, parantaakseen elämää ja hankkiakseen rahoitusta. sanoi Euroopan investointipankin pääjohtaja Werner Hoyer.

2.4 miljardia euroa yritysten innovaatioihin ja yrityssijoituksiin

Kohdennettujen yritysinvestointien uuteen rahoitukseen sisältyy innovatiivisten cleantech-yritysten rahoituksen saatavuuden parantaminen kaikkialla Euroopassa, erityisrahoitus datakeskusinvestointeihin Ranskassa ja italialaisen liiketoiminnan ilmastoinvestoinnit.

EIP tukee suuria investointeja nopeuttaakseen maataloussiementen tutkimusta, kehitystä ja kaupallistamista Saksassa, Ranskassa, Italiassa ja Alankomaissa sekä rahoittaa toimenpiteitä energiatehokkuuden parantamiseksi ja päästöjen vähentämiseksi ruotsalaisessa paperinvalmistajassa.

EIP sopi uudesta erityisestä tuesta, jolla parannetaan konfliktien, ilmaston tai taloudellisten haasteiden vuoksi siirtymään joutuneiden ihmisten mikrorahoituksen saantia kaikkialla Afrikassa.

Myös uudet pääomasijoitukset tukemaan vientiin keskittyviä yrityksiä Ukrainassa ja Moldovassa, yritysten digitalisointi Intiassa ja eri puolilla Afrikkaa sekä uusiutuvan energian yrityksiä Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla hyväksyttiin.

Mainos

1.7 miljardia euroa kaupunki- ja alueliikenteen parantamiseen

EIP:n tukemat uudet liikenneinvestoinnit parantavat kaupunkiliikennettä, parantavat rautatieyhteyksiä ja vähentävät teiden ruuhkautumista.

Tähän sisältyy raitiovaunuverkoston kunnostaminen, uusien raitiovaunujen toimittaminen ja uusien kunnossapitotilojen rakentaminen Ranskan Nantesin ja Nizzan kaupunkeihin, 30 km:n rautatieyhteyden parantaminen TEN-T-käytävällä Unkarissa ja uuden osuuden rakentaminen A2-moottoritielle. Minsk Mazowieckin ja Biala Podlaskan välillä Puolassa.

EIP hyväksyi myös rahoituksen uudelle 22 kilometriä korotetulle metrolinjalle Egyptin toisessa kaupungissa, Aleksandriassa, jossa on 20 uutta asemaa ja jonka ansiosta työmatkalaiset voivat hyötyä suuremmasta kuljetuskapasiteetista, nopeammista nopeuksista ja paremmasta mukavuudesta.

1 miljardi euroa ilmastotoimiin ja puhtaaseen energiaan

Ilmastotoimiin, ympäristönsuojeluun ja puhtaaseen energiaan hyväksytty uusi rahoitus tukee uusiutuvan energian laajentamista, energiatehokkuuden parantamista ja auttaa sopeuttamaan maatalouskäytäntöjä muuttuvaan ilmastoon.

Uusiutuvan energian uusi tuki sisältää keskikokoisten aurinko- ja maatuulienergiahankkeiden rahoittamisen kaikkialla Saksassa, pienten ja keskisuurten maatuulihankkeiden rahoittamista Itävallassa ja yksinkertaistettua rahoitusta uusiutuvan energian tuotannon kehittämisen nopeuttamiseksi Chilessä.

EIP suostui tukemaan kattavia energiatehokkuuden parannuksia julkisissa rakennuksissa Armenian pääkaupungissa Jerevanissa, mukaan lukien ponnistelut lastentarhojen ja terveyskeskusten energiankäytön vähentämiseksi.

Kyproksella EIP suostui rahoittamaan uusien ja parannettujen viemäriverkostojen rakentamisen ja jäteveden käsittelyn EU:n yhdyskuntajätevesien käsittelystä annetun direktiivin noudattamisen mahdollistamiseksi.

670 miljoonaa euroa alue- ja kaupunkikehitykseen

Tänään hyväksytty uusi alue- ja kaupunkiinvestointi muuttaa julkisia palveluita, tehostaa taloudellista toimintaa sekä lisää paikallista kestävää energiankäyttöä ja ympäristönsuojelua.

Uusi investointituki puolalaiseen Krakovan kaupunkiin parantaa koulutusta, terveydenhuoltoa, julkista liikennettä, urheilu- ja kulttuuritiloja, joita kaupunkilaiset käyttävät, mukaan lukien arviolta 2.5 miljoonaa ukrainalaista pakolaista, jotka ovat isännöineet kaupungissa Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan jälkeen, sekä parantaa tulvia. suojelua, uusiutuvaa energiaa ja energiatehokkuustoimenpiteitä.

Espanjan Extremaduran alueella EIP tukee paikallisia koulutus-, digitaali-, terveys-, vesi- ja liikenneinvestointeja osana laajempia aloitteita, joilla puututaan taloudellisiin, sosiaalisiin ja ympäristöhaasteisiin, jotka liittyvät maaseudun autioitumiseen, nuorten mahdollisuuksiin, viestinnän ja liikenteen haasteisiin sekä energiaan. kustannuksia ja ilmastonmuutosta.

410 miljoonaa euroa koulutukseen ja terveydenhuoltoon

EIP hyväksyi uuden rahoituksen tukemaan uusien akateemisten, tutkimus- ja liitännäisrakennusten rakentamista Milanon Statale Universitylle uudelle modernille kampukselle Milanon innovaatioalueella (MIND) entisen 2015 Milan EXPO -alueen kehittämiseksi.

Marokossa EIP rahoittaa kymmenen teknopolin tiedepuiston laajentamista ja kehittämistä tukeakseen talouskasvua ja kilpailukykyä.

Hollannin vanhustenhuolto hyötyy myös EIP:n tuesta, joka hyväksyttiin tänään uudelle omaishoitolaitokselle ja 13 hoitokodin tilojen parantamiselle.

Taustatieto

- Euroopan investointipankki (EIP) on sen jäsenvaltioiden omistama Euroopan unionin pitkäaikainen lainanantolaitos. Se tarjoaa pitkäaikaisen rahoituksen järkeville investoinneille, jotta voidaan edistää EU: n poliittisten tavoitteiden saavuttamista.

Katsaus hyväksymien hankkeiden EIP: n hallintoneuvosto

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa