Liity verkostomme!

Euroopan investointipankki

Kris Peeters nimitettiin Euroopan investointipankin uudeksi varapuheenjohtajaksi

Julkaistu

on

Kris Peeters on nimitetty Euroopan investointipankin (EIP) varapuheenjohtajaksi ja hallintokomitean jäseneksi. Hän aloittaa tehtävässään tänään ja ottaa Benelux-paikan EIP: n hallintokomiteaan.

EIP: n hallintoneuvosto nimitti Belgian kansalaisen Peter Peetersin Belgian kuningaskunnan hallituksen ehdotuksesta ja EIP: n osakkeenomistajien valitsijaryhmän suostumuksella maan jakamaan Luxemburgin suurherttuakunnan ja Alankomaiden kuningaskunnan kanssa.

Liittyessään EIP: hen Kris Peeters huomautti: "Minulla on suuri kunnia liittyä Euroopan investointipankkiin, EU: n pankkiin, varsinkin kun pankki nopeuttaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseen tähtäävien toimiensa toteuttamista. On selvää, että tämä sitoutuminen on pysytettävissä, ja odotan innolla eroa EU: n ilmastopankin johdossa olevan ryhmän kanssa. Tällöin kiinnitän erityistä huomiota liikkuvuuteen, alaan, jolla edessämme ovat merkittävät ja innovatiiviset muutokset, seuraten samalla tarkasti turvallisuutta ja puolustusta sekä ASEAN-maiden operaatioita. Olen myös iloinen siitä, että voin osallistua pankin elvytysponnisteluihin torjuaksemme COVID-19-pandemian taloudellista laskeutumista kaikkialla Euroopassa."

Varapuheenjohtajaksi nimittämiseen saakka Peeters on toiminut Euroopan parlamentin jäsenenä vuodesta 2019 lähtien. Peterillä on pitkä poliittinen ura vuodesta 2004, jolloin hänestä tuli Flanderin julkisten töiden, energia-, ympäristö- ja luonnonministeri. Myöhemmin hän oli Flanderin pääministeri vuosina 2007--2014 ja oli varapääministeri sekä talous- ja työllisyysministeri pääministeri Charles Michelin Belgian liittohallituksessa (2014--2019). Ennen poliittista uraansa Peeters oli johtavassa asemassa UNIZO: ssa, Itsenäisten yrittäjien ja pk-yritysten liitossa (1991-2004). Herra Peeters on opiskellut filosofiaa ja oikeustiedettä Antwerpenin yliopistossa ja suorittanut verotuksen ja kirjanpidon tutkinnon Vlerickin kauppakorkeakoulussa Gentissä.

Hallintokomitea on EIP: n pysyvä kollegiaalinen toimeenpaneva elin, johon kuuluu puheenjohtaja ja kahdeksan varapuheenjohtajaa. Hallintoneuvoston jäsenet nimittää hallintoneuvosto - EU: n 27 jäsenvaltion talous- ja valtiovarainministerit.

EIP: n pääjohtajan Werner Hoyerin alaisuudessa hallintokomitea valvoo yhdessä EIP: n päivittäistä toimintaa sekä valmistelee ja varmistaa hallituksen päätökset erityisesti lainanotto- ja lainanantotoimenpiteiden osalta.

Taustatiedot:

- Euroopan investointipankki (EIP) on Euroopan unionin pitkäaikainen lainanantolaitos, jonka omistavat sen jäsenvaltiot. Se tarjoaa pitkäaikaisen rahoituksen järkeville investoinneille, jotta voidaan edistää EU: n poliittisten tavoitteiden saavuttamista.

 

Continue Reading

liiketoiminta

Madridin kunta parantaa heikossa asemassa olevien ihmisten palveluja

Julkaistu

on

Euroopan Investment Advisory Hub, jota rahoittavat Euroopan komissio ja Euroopan investointipankki (EIP), neuvoo Madridin kuntaa hankkeessa, jonka tarkoituksena on parantaa väliaikaisessa asunnossa asuvien haavoittuvien ihmisten auttamista. EIP: n asiantuntijat toimittavat Madridin kunnalle toteutettavuustutkimuksen sosiaalisten vaikutusten joukkovelkakirjalainan perustamisesta. Tämä on innovatiivinen rahoitusratkaisu, jonka tarkoituksena on antaa haavoittuville ryhmille mahdollisuus itsenäistyä.

Varatoimitusjohtaja Valdis Dombrovskis sanoi: "Sijoitussuunnitelman neuvontakeskus on osoittautunut avainasemaksi sijoitusprojektien saamiseksi kentältä. Sen tarjoaman teknisen avun ansiosta Madridin kunta voi antaa kodittomille tarvitsemansa avun kätensä uusien mahdollisuuksien hyödyntämiseen ja tilanteen muuttamiseen. Euroopan komissio tukee ylpeänä tätä sosiaalista hanketta, jolla voi olla valtava vaikutus monien elämään. "

Lisätietoja löytyy lehdistötiedote.

Continue Reading

liiketoiminta

#InvestmentPlan tukee Euroopan ensimmäistä kotikasvatettua akkukäyttöistä tehtaata #Ruotsissa

Julkaistu

on

Euroopan investointipankki (EIP) investoi 350 miljoonaa dollaria (noin 300 miljoonaa euroa) tukemaan Pohjois-Ruotsissa sijaitsevan Euroopan ensimmäisen kotitekoisen litiumioniakkujen gigafaktuurin, Northvolt Ettin, rahoitusta. Alueen puhtaan sähköntuotannon pohjalta Northvolt voi käyttää 100-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa tuotantoprosesseissaan. Rahoitusta tukee Euroopan strategisten investointien rahasto (ESIR), joka on Euroopan investointisuunnitelman pääpilari.

Euroopan akkuliiton varapresidentti Maroš Šefčovič totesi: "EIP ja komissio ovat EU: n akkuallianssin strategisia kumppaneita, jotka tekevät tiivistä yhteistyötä teollisuuden ja jäsenvaltioiden kanssa saadakseen Euroopan tiukalle polulle kohti maailmanlaajuista johtajuutta tällä strategisella alalla. Northvolt on ollut yksi edelläkävijöistämme, ja se on asettanut rakentamaan Euroopan ensimmäisen kotitekoisen Gigafactoryn litiumioniakkukennoille, ja sen hiilijalanjälki on vähäinen. Tukemalla tätä huipputeknistä projektia vahvistamme myös päättäväisyytemme lisätä Euroopan sietokykyä ja strategista autonomiaa tärkeimmillä teollisuudenaloilla ja tekniikoilla. "

Lehdistötiedote on saatavana tätä.  hankkeet ja sopimukset Investointisuunnitelman nojalla rahoitettaviksi arvioitujen varojen odotetaan nostavan 514 miljardia euroa sijoituksiin, joista 14.3 miljardia euroa tulee olemaan Ruotsissa. 

Continue Reading

Itävalta

Sijoitussuunnitelma tukee #CleanEnergyProjects -projekteja Espanjassa ja Itävallassa  

Julkaistu

on

Euroopan investointipankki (EIP) rahoittaa kahta puhtaan energian hanketta: a aurinkoenergialaitos Espanjassa että kaksi tuulipuistoa Itävallassa. Molempia rahoitustarjouksia tukee Euroopan strategisten sijoitusten rahasto. Ensimmäinen on 43.5 miljoonan euron sopimus Andalusian suurimman voimalaitoksen rakentamisesta ja käytöstä 200 MWp: n Cabrera-aurinkovoimalaitoksella.

Laitos tuottaa tarpeeksi puhdasta energiaa toimittamaan lähes 145,000 350 kotitaloutta vuodessa ja luomaan 63 työpaikkaa rakennusvaiheessa. Toinen on 43.6 miljoonan euron rahoitus kahden uuden tuulipuiston rakentamiseen ja käyttöön Itävallassa (Prinzendorf III ja Powi V), joiden kokonaiskapasiteetti on noin XNUMX MW.

Talouskomissaari Paolo Gentiloni kertoi: "Investoinnit uusiutuviin energialähteisiin ovat ratkaisevan tärkeitä Eurooppalaisen vihreän sopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi ja ilmastoneutraalisuuden saavuttamiseksi vuoteen 2050 mennessä. Tämä uusi EU: n tukiraportti tuo tänään puhtaan energian tuhansille muille kotitalouksille Espanjassa ja Itävallassa."

Toukokuusta 2020 lähtien Euroopan strategisten investointien rahasto on mobilisoinut 486 miljardin euron sijoitukset kaikkialla EU: ssa, mukaan lukien 54.8 miljardia euroa Espanjassa ja 59.8 miljardia euroa Itävallassa, ja tukenut 1.2 miljoonaa perustavaa yritystä sekä pk-yrityksiä.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa