Liity verkostomme!

Digitaalitekniikka

"Anna valvoa itseäsi": EU:n hallitukset sopivat chat-hallinnasta käyttäjän "suostumuksella"

SHARE:

Julkaistu

on


Belgian sisäministerin uuden ehdotuksen perusteella EU:n hallitukset voisivat hyväksyä paljon kritisoitua lasten seksuaalista hyväksikäyttöä koskevaa asetusta (CSAR tai chat-hallinta) jo kesäkuussa. Tämän Pirate Partyn Euroopan parlamentin jäsenelle ja varjoraportoijalle Patrick Breyerille vuotanut sisäinen tieto paljastaa.


Erityisesti ehdotuksen mukaan viestintätoiminnolla varustettujen sovellusten käyttäjien tulisi sopia ehdoilla tai ponnahdusviesteillä, että kaikki muille lähetetyt kuvat ja videot skannataan automaattisesti ja niistä mahdollisesti ilmoitetaan EU:lle ja poliisille. Tätä varten valvontatakaovet olisi integroitava aiemmin turvallisesti päästä päähän -salattuihin messenger-palveluihin, vaikka belgialaiset väittävät, että heidän ehdottamansa "latauksen moderointi" -järjestelmä eroaa paljon kritisoidusta "asiakaspuolen skannauksesta".

Jos käyttäjä ei suostu yksityisten valokuvien ja videoiden skannaukseen, hän voisi edelleen käyttää palvelua tekstiviestien lähettämiseen, mutta ei voi enää jakaa kuvia ja videoita. Skannerialgoritmien oletetaan raportoivan tunnetusta CSAM:sta sekä tuntemattomista kuvista ja videoista, joita "keinoäly"-tekniikka pitää mahdollisesti epäilyttävinä. Lakiluonnoksesta poistettaisiin toistaiseksi harvoin käytetty tekstiviestien skannaus hoitomerkintöjen varalta, samoin kuin ääniviestinnän skannaus, joka ei ole käytössä ollenkaan.

Kun ehdotus esiteltiin ensimmäisen kerran 8. toukokuuta, useat aiemmin kriittiset hallitukset ilmaisivat tukensa ja avoimuutensa. Ehdotuksesta keskustellaan uudelleen ylihuomenna (24. toukokuuta)[1]. EU:n sisäministerit tapaavat välittömästi eurovaalien jälkeen ja voivat hyväksyä lakiehdotuksen.

"Vuotanut belgialainen ehdotus tarkoittaa, että EU:n komission äärimmäisen ja ennennäkemättömän alkuperäisen keskustelunhallintaehdotuksen ydin toteutettaisiin ennallaan", varoittaa Euroopan parlamentin jäsen ja keskustelunhallinnan merkittävin vastustaja Patrick Breyer (Pirate Party). "Messenger-palvelujen käyttäminen puhtaasti tekstiviestien lähettämiseen ei ole vaihtoehto 21-luvulla. Ja ylilyöntien poistaminen, joita ei muutenkaan käytetä käytännössä, on huijausta.

Miljoonat yksityiset chatit ja viattomien kansalaisten yksityiset valokuvat etsitään epäluotettavalla tekniikalla ja vuodatetaan sitten ilman, että chatin käyttäjät, joita asia koskee, olisi edes etäyhteydessä lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön – tämä tuhoaisi kirjeenvaihdon digitaalisen yksityisyytemme. Alastonkuvamme ja perhekuvamme päätyisivät vieraisiin, joiden käsiin ne eivät kuulu ja joiden luona he eivät ole turvassa. Huolimatta siitä, että salauksesta maksetaan huulipalvelua, asiakaspuolen skannaus heikentäisi aiemmin turvallista päästä päähän -salausta, jotta älypuhelimemme tulisi vakoojiksi - tämä tuhoaisi suojatun salauksen.

Olen huolissani siitä, että tähän mennessä kriittiset EU:n hallitukset ylistävät uudelleen paketoituja suunnitelmia, jotka uhkaavat kaataa edellisen estävän vähemmistön. Tästä ilmeisestä perusoikeuksien loukkauksesta ei ole vielä pyydetty edes kirjallista lausuntoa neuvoston oikeudelliselta yksiköltä. Jos EU:n hallitukset todella lähtevät kolmikantaneuvotteluihin tällä radikaalilla kannalla, joka koskee mielivaltaista keskustelunhallintaskannausta, kokemus osoittaa, että parlamentti uhkaa asteittain luopua alkuperäisestä kantastaan ​​suljettujen ovien takana ja suostua huonoihin ja vaarallisiin kompromisseihin, jotka vaarantavat verkkoturvamme.

Nyt on aika ryhtyä barrikadeille yksityisyyden ja suojatun salauksen vuoksi!'
[1] https://www.parlament.gv.at/dokument/XXVII/EU/184770/imfname_11373735.pdf

Breyerin tietosivusto ja asiakirja-arkisto keskustelunhallintaehdotuksesta: https://www.chatcontrol.eu

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa