Liity verkostomme!

Digitaalinen talous

Komissio hyväksyy digitaalipalvelulain mukaisia ​​riippumattomia tarkastuksia koskevat säännöt

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on antanut a delegoitu asetus riippumattomia tarkastuksia koskevia sääntöjä, joilla voidaan arvioida, ovatko Very Large Online Platforms ja Very Large Online Hakukoneet Digital Services Act (DSA).

DSA:n mukaan riippumattomien tarkastajien on arvioitava vähintään kerran vuodessa, noudattavatko Very Large Online Platforms ja -hakukoneet kaikkia DSA-velvoitteita. Tarkastusraporteissa tulee esittää selkeä lausunto tarkastetun palvelun DSA:n vaatimustenmukaisuudesta.

Kuten DSA vaatii, delegoidussa asetuksessa määritellään vaiheet, joita nimettyjen yksiköiden on sovellettava tarkastajansa valmiuksien ja riippumattomuuden tarkistamiseksi. Siinä määritellään myös pääperiaatteet, joita tilintarkastajien tulee noudattaa DSA-auditointeja suorittaessaan.

Tilintarkastajat käyttävät malleja tuottaessaan riippumattomia tarkastuksia, kun taas erittäin suuret verkkoympäristöt ja hakukoneet käyttävät malleja niiden tuottamiseen täytäntöönpanoraportit. Pakolliset mallit varmistavat eri palveluiden raporttien vertailukelpoisuuden.

Tarkastukset ovat tärkeä tilivelvollisuuden työkalu, ja ne ovat osa DSA:n erilaisia ​​avoimuusvaatimuksia. The Huhtikuussa 19 nimetty 2023 palvelua Niille olisi tehtävä ensimmäinen tarkastus viimeistään 16 kuukauden kuluttua nimeämisestä, esimerkiksi elokuun 2024 lopussa. Heidän on toimitettava tarkastuskertomus komissiolle ja sijoittautumisjäsenvaltionsa toimivaltaiselle viranomaiselle, ja heidän on myös toimitettava tarkastuskertomukset. julkaista nämä raportit viimeistään kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun he ovat saaneet tarkastuksen täytäntöönpanoraportin valmiiksi.

Komissio toimitti delegoidun asetuksen Euroopan parlamentille ja neuvostolle. Sääntöjä olisi sovellettava kolmen kuukauden kuluessa, jos muut toimielimet eivät vastusta. 

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa